Dil gelistirme

Ben sevdigim dilleri kolay ogreniyorum ama dutch cok zor bir dil , benim orda 15 senedir yasayan arkadasim bile ogrenemedi , daha kolay bir dil secseydin keske

hollandadayim o sebeple, yoksa varimi yogumu Ingilizceye veririm :rolleyes:
simdi ikisine de zaman ayirmaya calisiyorum.

hollandadayim o sebeple, yoksa varimi yogumu Ingilizceye veririm :rolleyes:
simdi ikisine de zaman ayirmaya calisiyorum.
Aaa ben senin Hollanda'da olduğunu bilmiyordum, pardon o zaman 😂
Yani benim orda yasayan arkadasim tum ulkenin ingilizce bildigini ve bu yuzden dutch ogrenmek zorunda kalmadiklarini soyledi
İngilizceye aban bence cok daha kolay

Aaa ben senin Hollanda'da olduğunu bilmiyordum, pardon o zaman 😂
Yani benim orda yasayan arkadasim tum ulkenin ingilizce bildigini ve bu yuzden dutch ogrenmek zorunda kalmadiklarini soyledi
İngilizceye aban bence cok daha kolay

orasi oyle de kalici olmak istiyoruz o yuzden ogrenelim diyoruz, Dutch gelinimiz falan olursa ayip olmasin :rolleyes:

Ingilizce de soyle, isyerinde konustugum icin son bir yilda ilerlettim biraz, ozellikle dinleme kabiliyetim cok artti, ama konusmada hala zorluk var. Onu nasil asicam bilmiyorum, podcast dinlerim surekli, tv de de orjinal dili ingilizce olan her seyi ingilizce takip etmeye calisiyorum ama.

orasi oyle de kalici olmak istiyoruz o yuzden ogrenelim diyoruz, Dutch gelinimiz falan olursa ayip olmasin :rolleyes:

Ingilizce de soyle, isyerinde konustugum icin son bir yilda ilerlettim biraz, ozellikle dinleme kabiliyetim cok artti, ama konusmada hala zorluk var. Onu nasil asicam bilmiyorum, podcast dinlerim surekli, tv de de orjinal dili ingilizce olan her seyi ingilizce takip etmeye calisiyorum ama.
Benim arkadasim vatandas oldu baya kalici ama hic tinlamiyo valla 😂😂
Pratik yapman lazim bol bol konusmanin ilerlemesi için, bir de turkce dusunmeyi birak , kafandan gecenleri ingilizce dusun o zaman baya faydasi oluyor

Ben de merak ettim şimdi bir dili 0 dan günlük hayatta konusacak kadar öğrenmek mümkün mü ?
Onu bilemiyorum.

Hollandaca seklinde ders almaniz gerekiyor, Flemenkce Belcikada konusulan versiyonunun adi yanlis bilmiyorsam.

Ingilizceniz var ise Ingilizce Hollanca cok kaynak var, ama Turkceden bilemiyorum. Akrabalarinizin olmasi cok buyuk sans, mumkunse haftada bir yarim saat gorusseniz mesela super olur.

Delfst Methode : Bu metodu da arastirin, akliniza yatarsa her hafta bir unite calisabilirsiniz, tabi ki bu A1-A2 seviyesi icin daha cok.

Sizin tahmini seviyeniz nedir?
Biz sürekli konuşuyoruz zate kuzenlerimle teyzemle. Ki dayım doğru düzgün türkçe konuşamıyor bile :) idare ediyoruz konuşurken :)) yani cok rahat pratik yapabilirim aslinda. Seviyem yok suanda ama tamamen yabanci degilim cogu kelimeye asinayim her yaz akrabalarla olunca kelimelere kulak alisiyor. Ayrica3 ay gidip kalmistim o zamanda dondugumde kapiyi kapat bile turkce soylemiyordum. Ama uzerinde durmayinca unutuyor insan.

İngilizce Öğretmeniyim. Etkili sonuç alabileceğiniz durumları paylaşacağım.
Öncelikle en iyi öğrenme yaparak yaşayarak öğrenirsiniz. Dil öğreniminde de doğal ortam bu değil midir? Bir bebeğin ana dil öğrenme sürecini düşünün. Ona kitap verip hadi bakalım, al oku demiyoruz. Yani bol dinleme, bol konuşmayla hızlı sonuç alırsınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri not alabilirsiniz. Bir kelime kutusu yapabilirsiniz. Telefondan çok güzel uygulamalar var dil öğrenimi için. Onları takip edebilirsiniz. Hedef dilde ilk olarak basit hikayelerden başlayarak, dergiler takip edebilirsiniz, gazeteleri okuyabilirsiniz. Hedef dilde bir diziniz mutlaka olsun. Üniversite sertifikalarından da yararlanabilirsiniz arkadaşların dediği gibi
Bende baya uygulama indirdim zaten. Yavaş yavaş başlayacağım. Ama bunu iş sahasinda da kullanmak istiyorum. Tamam önümde uzun bir süreç var. Birde şunu merak ediyorum mesela ben iş başvurusu yaptigimda yabancı dilim hollandaca doğum yerim hollanda olunca daha artı bir durum olabilir mi ?

Konu sahibi sizin seviyeniz A2 ustudur, siz bence bolbol orjinal dilinde kendi ilgi alaniniza giren podcastlar dinleyin, tv izleyin npo kanallari orada da vardir ya da internet sitesi var zaten.

Kursa gerek yok bence sizin icin, konusabileceginiz imkan cok cunku, yine kurs parasi yerine yazlari hollanda tatili bile yapabilirsiniz.

Ama bir sure sonra birkac sinavdan belge almaniz memuriyet dusunuyorsaniz isinize yarar, kpss yabanci dilde hollandaca var mi bakin, ya da bu tarz sinavlari arastirin.

Onu bilemiyorum.

Biz sürekli konuşuyoruz zate kuzenlerimle teyzemle. Ki dayım doğru düzgün türkçe konuşamıyor bile :) idare ediyoruz konuşurken :)) yani cok rahat pratik yapabilirim aslinda. Seviyem yok suanda ama tamamen yabanci degilim cogu kelimeye asinayim her yaz akrabalarla olunca kelimelere kulak alisiyor. Ayrica3 ay gidip kalmistim o zamanda dondugumde kapiyi kapat bile turkce soylemiyordum. Ama uzerinde durmayinca unutuyor insan.

Bende baya uygulama indirdim zaten. Yavaş yavaş başlayacağım. Ama bunu iş sahasinda da kullanmak istiyorum. Tamam önümde uzun bir süreç var. Birde şunu merak ediyorum mesela ben iş başvurusu yaptigimda yabancı dilim hollandaca doğum yerim hollanda olunca daha artı bir durum olabilir mi ?
Onu bilemiyorum.

Tabi, doğum yeriniz orası gözüktüğü için aslında anadil olarak sayılması lazım. Bu da sizi diğer adaylara oranla baya öne geçirir. Kaç yaşına kadar orada kaldınız? Ne kadar kullanıyordunuz dili daha önce?

Eğer geçerliliği olsun istiyorsanız yılda bir kez flemenkçe YDS oluyor. Sanırım genelde Güz döneminde oluyor. Kursa gidip pratik yaptıktan sonra bir şansınızı değerlendirin derim. Flemenkçe YDS Türkçe-Flemenkçe ve Flemenkçe-Türkçe paragraf çevirme olarak yapılıyor. Paragraflar da genelde makale- Gazete haberi ayarında oluyor.

Tabi, doğum yeriniz orası gözüktüğü için aslında anadil olarak sayılması lazım. Bu da sizi diğer adaylara oranla baya öne geçirir. Kaç yaşına kadar orada kaldınız? Ne kadar kullanıyordunuz dili daha önce?

Döndüğümde 4 veya 5.sınıfa gidiyordum. Şöyle birşey de var. Benim hikaye kitaplarım vardı içeriğini sayfa sayfa biliyorum tek onları okurdum meğerse onlar türkçe değilmiş. Demekki döndüğümde hiç bırakmasaydım iletişimi unutmazdım.. hatta evlendigimde pankek tarifi yapıcaktım internete hollandaca pankekin okunuşu panukuk gibi bisey. Öyle yazıp aratıyorum tarif bir türlü çıkmıyor. Çünkü evde öyle büyümüşüz annemin de hollandaca ve türkçesinin karışması sonucu:)

Eğer geçerliliği olsun istiyorsanız yılda bir kez flemenkçe YDS oluyor. Sanırım genelde Güz döneminde oluyor. Kursa gidip pratik yaptıktan sonra bir şansınızı değerlendirin derim. Flemenkçe YDS Türkçe-Flemenkçe ve Flemenkçe-Türkçe paragraf çevirme olarak yapılıyor. Paragraflar da genelde makale- Gazete haberi ayarında oluyor.
Evet gecerliligi olsun istiyorum. Kendimi gelistirip tercumanlik yapmak istiyorum. Benim teyzemde hollandada hollanda konsoloslugunda tercumanlik yapiyor. Benim icinde bir is kapisi olmasni istiyorum. Bu kadar sansim varken niye degerlendirmeyeyim. Ozel hoca tutmama gerek bile yok. Bakicam ona da

Döndüğümde 4 veya 5.sınıfa gidiyordum. Şöyle birşey de var. Benim hikaye kitaplarım vardı içeriğini sayfa sayfa biliyorum tek onları okurdum meğerse onlar türkçe değilmiş. Demekki döndüğümde hiç bırakmasaydım iletişimi unutmazdım.. hatta evlendigimde pankek tarifi yapıcaktım internete hollandaca pankekin okunuşu panukuk gibi bisey. Öyle yazıp aratıyorum tarif bir türlü çıkmıyor. Çünkü evde öyle büyümüşüz annemin de hollandaca ve türkçesinin karışması sonucu:)

4-5. sınıf 10-11. Yaşlara tekabül eder. Bir çocuk 8 Yaşına kadar hedef dil ile ne kadar muhattap olursa anadil olarak edinir onu. Anadili de unutmak neredeyse imkansız. Şöyle anlatayım size, beynimizde dil ile ilgili farklı klasörler var gibi düşünün. Türkçe klasörü, İngilizce klasörü, Hollandaca klasörü hepsi farklı bir yerde depolanır.İnsan ilk önce en son öğrendiği dili unutur, anadili değilse. Anadili unutması imkansızdır. Günümüz aileleri hem Türkçe hem İngilizce eğitim veriyor çocuklara, İngilizce bilen anne çocuğuyla sadece İngilizce konuşurken baba sadece Türkçe konuşuyor. Neden? Çocuk iki ana dilli olsun diye. Aynı sizin durumunuz gibi. Anneden zaten almışsınız, buraya gelince de Türkçe aktif hale gelmiş. Diğeri pasif kalmış. Yıllar içinde kullanılmaya kullanılmaya sadece pratik eksikliğiniz olur. Siz bu işi dediğim gibi uygulamalarla,dizilerle, insanlarla iletişim içinde olursanız çok rahat geri çağrışım yaparsınız. Ben Üniversitede dil edinimi ile ilgili çok çalışma yaptım. İhtiyacınız olan tek şey hatırlamak, sakın yanlış yapacağım diye korkmayın. Gerekirse akrabalarınızın yanına gidin orada kalın. Dil en iyi yerinde öğrenilir. Ki dediğim gibi siz öğrenmeyip hatırlayacaksınız. İlk başta tabi zorlanacaksınız ama yeniden bir dil öğrenen insana göre işiniz çok kolay. Çok avantajlısınız :KK68:

Evet gecerliligi olsun istiyorum. Kendimi gelistirip tercumanlik yapmak istiyorum. Benim teyzemde hollandada hollanda konsoloslugunda tercumanlik yapiyor. Benim icinde bir is kapisi olmasni istiyorum. Bu kadar sansim varken niye degerlendirmeyeyim. Ozel hoca tutmama gerek bile yok. Bakicam ona da
Yalnız bu tarz işler için sadece dil belgesi yeterli değil maalesef. Ben de 20 yaşımda Belçika'dan kesin dönüş yaptım. İngiliz dili eğitimi üzerine lisans eğitimi aldım şu an yüksek lisans yapıyorum, tez aşamasındayım. Flemenkçe'yi ve İngilizceyi çok iyi bildiğim halde o tarz bürokratik bir işte çalışamam bunun eğitimini almadığım için. Onun dışında dil belgesi sana Türkiye'de bulunan Hollanda/Belçika firmalarında iş bulmana yardımcı olur. Daha çok özel sektörde işine yarar yani. Devlet işi istiyorsan KPSS de gerekebiliyor.

X