Dil gelistirme

Angelmsb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2020
14
7
33
Konuyu doğru yerde actimmi bilmiyorum :)

Arkadaşlar ben hollanda doğumluyum ailemle 9-10 yaşlarinda turkiyeye döndük. Flemenkce konuşmayı unuttum tabi. Şimdi kendimi bu dilde geliştirmek istiyorum. Çünkü akrabalarim hollandada yaşıyor yani sürekli konuşup pratik yapabilme imkanım var.
Flemenkce kursuna da gideceğim bu yazin taşınma durumum var, gittiğim yerde kursa başvuracağım.

Ama merak ediyorum mesela herhangi bir kurstan aldığım diplomanın bana faydası olur mu yahut bildiğiniz bir kurs / site var mı ? ( online
Diploma alabalilecegim site )

Nasıl kendimi geliştirebilirim, bu konuda neler yapabilirim ? ( you tube veya başka sitelerde kendimi geliştiricegim zaten cok-da yabancı değilim konuşmaya ama ezberim yok tabi)

Konuyu doğru yerde actimmi bilmiyorum :)

Arkadaşlar ben hollanda doğumluyum ailemle 9-10 yaşlarinda turkiyeye döndük. Flemenkce konuşmayı unuttum tabi. Şimdi kendimi bu dilde geliştirmek istiyorum. Çünkü akrabalarim hollandada yaşıyor yani sürekli konuşup pratik yapabilme imkanım var.
Flemenkce kursuna da gideceğim bu yazin taşınma durumum var, gittiğim yerde kursa başvuracağım.

Ama merak ediyorum mesela herhangi bir kurstan aldığım diplomanın bana faydası olur mu yahut bildiğiniz bir kurs / site var mı ? ( online
Diploma alabalilecegim site )

Nasıl kendimi geliştirebilirim, bu konuda neler yapabilirim ? ( you tube veya başka sitelerde kendimi geliştiricegim zaten cok-da yabancı değilim konuşmaya ama ezberim yok tabi)
Coursera sitesine bir bakabilirsin. Ben İngilizce için kullaniyorum ama belki Flemenkçe de vardir. Dunyanin pek çok universitesinden online dersler var. Diploma değil ama sertifika alabilirsin.

Coursera sitesine bir bakabilirsin. Ben İngilizce için kullaniyorum ama belki Flemenkçe de vardir. Dunyanin pek çok universitesinden online dersler var. Diploma değil ama sertifika alabilirsin.

Aa üniversiteden de sertifika alabiliyor muyuz. Gercibiraz ileri seviye olabilir tabii. Ama araştırayım teşekkür ederim.

Ben de merak ettim şimdi bir dili 0 dan günlük hayatta konusacak kadar öğrenmek mümkün mü ?

Hollandaca seklinde ders almaniz gerekiyor, Flemenkce Belcikada konusulan versiyonunun adi yanlis bilmiyorsam.

Ingilizceniz var ise Ingilizce Hollanca cok kaynak var, ama Turkceden bilemiyorum. Akrabalarinizin olmasi cok buyuk sans, mumkunse haftada bir yarim saat gorusseniz mesela super olur.

Delfst Methode : Bu metodu da arastirin, akliniza yatarsa her hafta bir unite calisabilirsiniz, tabi ki bu A1-A2 seviyesi icin daha cok.

Sizin tahmini seviyeniz nedir?

İngilizce Öğretmeniyim. Etkili sonuç alabileceğiniz durumları paylaşacağım.
Öncelikle en iyi öğrenme yaparak yaşayarak öğrenirsiniz. Dil öğreniminde de doğal ortam bu değil midir? Bir bebeğin ana dil öğrenme sürecini düşünün. Ona kitap verip hadi bakalım, al oku demiyoruz. Yani bol dinleme, bol konuşmayla hızlı sonuç alırsınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri not alabilirsiniz. Bir kelime kutusu yapabilirsiniz. Telefondan çok güzel uygulamalar var dil öğrenimi için. Onları takip edebilirsiniz. Hedef dilde ilk olarak basit hikayelerden başlayarak, dergiler takip edebilirsiniz, gazeteleri okuyabilirsiniz. Hedef dilde bir diziniz mutlaka olsun. Üniversite sertifikalarından da yararlanabilirsiniz arkadaşların dediği gibi

Tandem partneri bulabilceginiz uygulamalar var. Ana dili konusanlar birbiriyle yazisip konusuyor. Cok etkili oluyor.

Ben de merak ettim şimdi bir dili 0 dan günlük hayatta konusacak kadar öğrenmek mümkün mü ?
Beginnerdan baslayarak adim adim giderek mümkün bence. Tabi akademik bir dil olmaz da günlük derdimi anlatacak kadar biliyorum deriz ya öyle olur :)
Ama bence dil her zaman yerinde öğrenilir. Markete, pazara gitmek, insanlarla iletisim kurmak zorunda kalacaksin. Konusmak zorunda olacaksin yoksa oyle kitaplardan ogrenilen iki gün sonra unutuluyor.

Ben karantinada ispanyolca ogrendim duolinguadan 😂😂 baya baya film izliyorum ve anliyorum

ay bravo,
cok hizli konusuyor Ispanyollar ya, hic yeltenmem bile.

Hollandaca ogreniyorum ben de sozde ama yetenek yok sanirsam :olamaz:
Dil ogrenmekle ilgili konulara sayfalarca yaziyorum, ne yapmam gerektigini bilsem de bir bariyer var asamiyorum...

ay bravo,

Dil ogrenmekle ilgili konulara sayfalarca yaziyorum, ne yapmam gerektigini bilsem de bir bariyer var asamiyorum...
Bence öğrenmenin en iyi yolu dizi izlemekten geciyor. Cogumuz ingilizceyi yabanci dizilerden öğrenmisizdir. Bana da tüm yabanci diller cok hizliymus gibi geliyor bi biz türkler yavas konusuyoruz sanirim. Ya da anadilimiz olduğundan bana öyle geliyor

Bence öğrenmenin en iyi yolu dizi izlemekten geciyor. Cogumuz ingilizceyi yabanci dizilerden öğrenmisizdir. Bana da tüm yabanci diller cok hizliymus gibi geliyor bi biz türkler yavas konusuyoruz sanirim. Ya da anadilimiz olduğundan bana öyle geliyor

ya iste yetenek yok bende,
ben yillardir Ingilizce altyazi ile izleerim orjinali ingilizce ise, bazen altyazisiz denemeler de yapiyorum, ozellikle Amerikan ingilizcesi ise cok kaciriyorum. Bu arada is yerimde de ingilizce konusuyorum, artik ne rezalet ne rezalet :olamaz:

Yine Ingilizcede mecbur konustugum icin biraz daha iyiyim de o bariyer hala var.
Yeni bir dilde cok zorlaniyorum yeniden.
Bazi insanlar dil konusunda gercekten yetenekliler. Ben ders aliyorum, esim oradan buradan duyarak benim kadar konusuyor Hollandacayi mesela. Ben daha cok kelime ve gramer biliyorum ama yine de konusma konusu olmuyor bende.

ay bravo,

Ben sevdigim dilleri kolay ogreniyorum ama dutch cok zor bir dil , benim orda 15 senedir yasayan arkadasim bile ogrenemedi , daha kolay bir dil secseydin keske

X