Mesajım yabancı dil bölümü seçmek isteyenlere. Öncelikle matematik,fenden kaçmak için seçiyosan bu bölümü, seçme kardeşim hiiç boşuna yeltenme . Yabancı dilde her ne kadar matematik dersi görülmüyosa da sana YGS' de sorucaklar mat sorusu.
Bana bu bölümde en çok para getirisi olan bölüm ne diye sorarsan şüphesiz mütercim tercümanlık derim. Kazanması ayrı bir dert ve okuması daha da ayrı dert derler kendisi için. Ben bunlara aldırmıyorum pek. Bölümü kazanmak ( istanbulda kazanmak için ) YGS'de 390 civarı bi puan ve LYS-5'den de toplam 1 yanlış yapmak gerekmekte.
Gel gelelim asıl meseleye. Hadi ingilizcen çok iyidir 1 yanlış çıkarırsın . Ama YGS'de 390 nasıl yapıcaksın ? İşte bu nokta yabancı dil bölümü okuyan adamı krize sokan nokta belki de. YGS'de sadece türkçe-sosyal yapsan yetmiyo ( yapılan yanlış sorular göz önünde bulundurulursa ) . Matematik ve en azından biyoloji yapmak gerek. Sen yabancı dil okuyan öğrenciye 3 sene boyunca mat,fen dersi vermee sonra çözmesini bekle. di mi ama ? neyse sakinim.
Diceğim şu ki ; eğer matematik yapabiliyosan ve dilde yetenekliysen gel kardeşim aramıza. Bak gör çok güzel yerlere geliceksin sen . ( güven bana smiley i )