• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dil bölümünde okuyan,LYS-5'e hazırlananlar buraya:)

sobrenatural

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.054
6
66
Adana
Merhaba arkadaşlar
Baktım böyle bir konu yok,ben de bize özel bir paylaşım alanımız olsun istedim.
kk'da yabancı dil okuyanlar -gerçi hiç rastlamadım ama- burada toplanıp birbirimize destek verelim,denemelerde ne kadar yaptığımızı paylaşalım,hedeflerimizden bahsedelim.
Lys-5'e hazırlanan herkesi bekliyorum:16:

inş istediğiniz okullara bölümlere yerleşirsniz :)

ben geçen sene girdim dilden sınava şimdi ingilizce öğretmenliği okuyorum darısı başınıza arkadşlar :)

ben daha 11im ama şimdiden basladım yine calısmalara ama şu mat. olmuyor ya fene yüklensem mi diye düşünüyorum onun yerine?

Anadolu lisesi 11.sınıf dil bölümündeyim sınıfta 7 kişiyiz hocamızla beraber aile gibiyiz. Daha şimdiden 2010 YDSyi çözdüm ve 80 soruda 4 yanlışım çıktı. Hedefim full çıkarmak. Dil bilim, turizm, mütercim tercümanlık vs çok sçeenek daha karar vermedim ama ne seçersem seçeyim mutlu olurum çünkü dili seviyorum. Hedefim dilde uzmanlaşmak birden fazla dil öğrenmek ve kitap yazmayıda düşünüyorum yazarlığada yönelebilirim. Ama edebiyatı sevmediğim için ingiliz edebiyatı falan seçmeye çekiniyorum biraz :)
Sizler bahsedin. çok güzel bir konu olmuşl..

merhaba kızlar bende varım. ben 2. bölüm olarak dil okumak istiyorum. ama öğretmenlik değil. bu yıl hazırlanıyorum bakalım neresi olacak?

bende 2.bölüm olarak dil istiyorum fransız dili ve edebiyatı için ne kadar net yapmalıyım lys de??bilen var mı acaba?

Mesajım yabancı dil bölümü seçmek isteyenlere. Öncelikle matematik,fenden kaçmak için seçiyosan bu bölümü, seçme kardeşim hiiç boşuna yeltenme . Yabancı dilde her ne kadar matematik dersi görülmüyosa da sana YGS' de sorucaklar mat sorusu.

Bana bu bölümde en çok para getirisi olan bölüm ne diye sorarsan şüphesiz mütercim tercümanlık derim. Kazanması ayrı bir dert ve okuması daha da ayrı dert derler kendisi için. Ben bunlara aldırmıyorum pek. Bölümü kazanmak ( istanbulda kazanmak için ) YGS'de 390 civarı bi puan ve LYS-5'den de toplam 1 yanlış yapmak gerekmekte.

Gel gelelim asıl meseleye. Hadi ingilizcen çok iyidir 1 yanlış çıkarırsın . Ama YGS'de 390 nasıl yapıcaksın ? İşte bu nokta yabancı dil bölümü okuyan adamı krize sokan nokta belki de. YGS'de sadece türkçe-sosyal yapsan yetmiyo ( yapılan yanlış sorular göz önünde bulundurulursa ) . Matematik ve en azından biyoloji yapmak gerek. Sen yabancı dil okuyan öğrenciye 3 sene boyunca mat,fen dersi vermee sonra çözmesini bekle. di mi ama ? neyse sakinim.

Diceğim şu ki ; eğer matematik yapabiliyosan ve dilde yetenekliysen gel kardeşim aramıza. Bak gör çok güzel yerlere geliceksin sen . ( güven bana smiley i )

bende dil öğrencisiyimm tercih yapıyorumm bu sene ing öğretmenliği istiyorum belki bir bilgin vardır diye sana soru sormak istiyorum sence hazırlık okumak zormu ? hazırlık okumalımıyız? cevap verirsen sevinirmm?????

Ben 11.sınıftayım ve dil okumak istiyorum ama okulumuzda bölüm açılmadığı için başka bölüm tercih ettim yine de dil okumak istiyorum.Kazanacağımı pek düşünmüyorum açıkçasıııı :KK46::mad:

Back