aradan zaman geçmiş ama öncelikle sorunu çözülmüş arkadaşlar adına çok sevindim. ama ben maalesef ki çözümsüz kaldım
( ankara ayyıldız modaevi(ant çarşısı)-isim veriyorum ki okuyan olursa oraya gitmeden aklında olsun- pronoviastan çok sade bir model seçmiştim, onlarla eşim anlaşmış, gittik, modeli gössterince kendi bilgisayarlarına netten indirdikleri resimleri açıp bu bizde de var zaten dikeriz dediler. dedim ki bu çok sade ama işlemesi ve kalıp duruşu çok önemli, yapabilecekmisiniz, çünkü gelinlik dümdüz, sadece kalıp gibi duracak ve straplez göğsünde boncuk işlemesi var. aaaa heralde yaparız bilmem ne, elli kere sormamda ve üzerinde durmamda hep aynı şeyi yapıp tamam merak etme dediler. bir de sanki çok ucuzmuş gibi bu kadar sade bir modeli 900 tlye yaparız dediler(2009 yılında). ben akıllısı hiçbir gelinlik denemedim. neyse ok dedik ve başladık, 2 prova, birini ben unuttum yorgunluktan, nikahın herşeyiyle ben ve eşim yalnız başımıza ilgilendik çünkü ve bu arada çalışıyoruz.. tabii o provayı telafi ettik. nikaha birkaç gün kala bitti diye gittik, aman allah, o kalıp gibi durması gereken gelinlik dökülüyor buruş buruş.. söyledim, tamam düzeltcem dedi, bi gittik tekrar yamuk yumuk dikişler.. işlemesi çok güzeldi, orada çalışan bir bayan işlemiş ama tabii orijinal gelinliğin ne rengini kumaşta tutturmuşlar, ne de işleme boncuklarında, yani o da tutmadı mı.. bu gidişimizde halam da gelmişti ki kendisi de gençken gelinlik dikermiş. kadına anlattı böyle dikiş olmaz , burasını açıp tekrar dikmelisin falan çünkü kadın hala bana kakalamaya çalışıyor o haliyle çekiştirip düzeltmeye çalışarak.. neyse kadın bi daha tutturdu falan ertesi gün aalmaya gittik, yani nikahtan bir gün önce.. zaten düğün falan da yapmadık, dedim gelinliğim güzel olsun.. bu arada halamla gidince gelinlik bir taraftan da göğüslerden kayıyor ki ben 38 beden giyiyorum, öyle tahta gibi falan değilim. kadın taşların işlemesi ağır geliyor, ondan düşüyor diye bi de askı yaptı ki hayal ettiğim straplez modelden de oldum ben... sonuç; son dakika gelinlik alcak paramız yoktu, düzeltmelere rağmen o gelinlik göğüs altında buruş buruş toplandı, rengi istediğim renk olmadı ve askılı oldu. ayrıca da boncukları duvağa takılarak döküldü ve duvak tırtık tırtık oldu... yani hala gördükçe sinirlerim bozuluyor, çok içimde kaldı.. şimdi eşime 10. yılımızda nikah tazeleyelim, ben yine gelinlik giyeceğim diyorum bazen ama geçen geçti gitti..... 40 yıllık gelinlikçiymiş de yaparmış da... ben neden yazdım bunu, bir kere bu modaevinden şiddetle uzak durmanızı tavsiye edrim, ha hepsi mi kötü, değildir mutlaka ama bu riske böyle bir özel iş söz konusu iken girip de paranızla rezil olmayın ve bu stresleri yaşamayın. ben nikahımdan bir gün öncesini ağlayarak geçirdim ve en güzel anısı olacak saatleri kaçırdım. ayrıca içimde kaldı. telafsi yok.. ve bence de birçok arkadaşın dediği gibi, hazır gelinlik denemeden dikim falan riskine girmeyin.. ustalarında eli kayabiliyor(!) demek ki, böyle zamanlarda garantici olmak en iyisi.... herkese hayırlısı....