- 16 Haziran 2011
- 2.603
- 680
-
- Konu Sahibi karamellitrilece
ismek in kurs kayıtları açıldı..
Evet canım, bende Bilgisayarlı Muhasebeye yazıldım. Mikrosis'e
İsmek icin İngilizceyi düsünüyordum ama muhasebe, aöf ağır gelir diye diksiyona gitmeyi düsünüyorum İsmek'e
Diksiyon kursuna gittim ben birkaç sene oluyor ama, tiyatrocu bir hocamız vardı.
Her derse ilk olarak ses ısıtma ile başlanıyor. Mmmmmmmmmmmmmm ssssssssss rrrrrrrrrrr gibi sesler, sonra bunların kesik kesik söylenişleri...
Sonra yüz kasları hareketleri...
Bunları topluca yapıyorduk.
Sonra o günkü derse göre farklı farklı şeyler yapıyorduk.
İlk zamanlar kelimelerin okunuşları, mesela ğ li kelimelerde kendinden önceki sesli harf uzatılıyor ğ okunmuyor, en iyi Türkçe eski Türk filmlerindeki Türkçe imiş.
Bu tarz okuma çalışmalarından sonra tabiiki tekerlemeler var :)
Sonra reklam sunumları, sessiz sinemalar, topluluğa sunum yapmalar, kürsü konuşmaları vs çok zevkli bir kurs tavsiye ederim :)
ben buna yakın bi eğitim vermiştim... kekeme ve diğer konuşma bozuklukları üzerine 3 ay bi merkezde çalışmıştım gerçekten çok zevkli.. dediğin gibi türkçe yazıldığı gibi okunmazTesekkür ederim arkadaslar...
Bu haftasonu ilk derse gittim.. Dersler cok zevkli gececek gibi.
Herzaman söylenen 'Türkce yazıldığı gibi okunan bir dildir.' ifadesi yanlısmıs...
Mesela senin de dediğin gibi 'ğ' olayı. yapmayacağım diye yazılır 'yapmiycaam' diye okunur.. Bana cok enterasan geldi bu..
arada bir kendimi düzeltmeye basladım simdiden...
Merhabalar.. Eski bir konu ama son zamanlarda ben de ilgileniyorum diksiyon kurslarıyla. Siz de Ankara'da yaşıyorsunuz sanırım gittiniz mi kursa tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?Ben Ankara'da yaşıyorum. Halk eğitimi dışında diksiyon eğitimi veren yerler biliyor musunuz?