Tam dediğiniz gibi gerçekten bu durum bir girdap
O kadar zor ki inanın insanın hayat kalitesini düşürüyor . Hem sinirlenip hem üzülüyorum iki duyguyu da aynı anda yaşamak ….
Evet aktiviteler güzel nir şey ama yine de çok büyük bir etkisi de yok
İlaça başlarken çok umutluydum hatta ilk haftalar keşke daha önce başlasaydım dedim . Sonraki zamanlar hiç de öyle olmadı . Çocuğum uykusuzlukla boğuşmaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım . Dediğiniz gibi tek sorun bu da değildi. Kaşıntılar döküntüler olmaya başladı . Öfke hali baş göstermeye başladı . Bunu yaşayan bilemez . Dikkatini toplayamıyor, odaklanamıyor, dinleyemiyor gibi gibi ….
Bu durumu bilmeyenlerin çocuğunuza bakış açısı o kadar faklı ki inanın buna da çok üzülüyorum . Anlatsanız da anlamıyorlar . Dediğiniz gibi sosyal yanıda var bu hastalığın . Topluma girdiğimiz zaman hemen göze batıyor haliyle . Kimse kabul görmüyor . Çünkü oturamıyor , eli kolu durmuyor, rahatsız ediyor ve daha bir sürü şey. İnanın bu çocuklar elinde olmadan yapıyor bu durumu . Dürtüselliğin ne demek olduğunu anlatamıyorsun karşı tarafa .
Ben de çok araştırdım bu konuyu . Başka ne yapabiliriz diye ama elle tutulur çokta bir şey yok açıkçası . Biz de bu durum baba tarafından genetik .Amcalar , hala , kuzenlerde var bu durum . İşin ilginç tarafı ne biliyor musunuz ? Ergenlik dönemin de çok fark edilir bir boyutta azalmaya başlaması . O yaramaz dediğimiz çocuklar evrim değiştirmiş gibi çok uysal bir hale geliyorlar
Ama işte akademik konuda çok geride oluyorlar maalesef. Benim çocuğum 4. Sınıfa başlatacak bu sene ama bilgi ve birikimi 2. Sınıf öğrencileri kadar . Evet özel okul devlet okulu gibi değil . Sınıflar 8 10 kişi . Öğretmen ilgisi daha yoğun her öğrenci ile teker teker ilgileniyorlar ama yine de çoğunuz almıyorsa çok az bir ilerleme sağlıyorsunuz. Devlet okulundan çokta bir farkı olmuyor açıkçası . Hani işim içinde para varya …. anlayın artık ne demek istediğimi . Uzun lafın kısası hayat bu çocuklar için eksi bir olarak devam ediyor . Umarım bu durumda olan tüm yavrularımıza rabbim şifa versin