- 26 Mayıs 2018
- 8.190
- 38.700
- 548
- 51
Önce sınıf öğretmeni sonra PDR ile görüşme yolunuz doğru, bununla birlikte her ikisine de DEHB şüphenizden bahsetmeyin.Arkadaşlar 6 yaşında bir kızım var.Bu yıl okula başladı.Öncesinde acaba dehb olabilir mi diye şüphe duymaya başlamıştım ama okullar açılsın okulda daha iyi anlaşılır diye düşündüm.Çünkü bir türlü emin olamıyorum mesela okul öncesi matematik çalışırdık severek 1 saat otururdu başında yada 150 parçalık bir yapbozu oturup yapabilirdi.Ama zorladığı birşeyi asla yapmak istemiyor. Çok konuşkan ve çok hareketli.Okulun ilk gününden itibaren sorunlar başladı ben onu yapmak istemiyorum diye.İlk hafta boyama yapmak istemedi öylesine karaladı diğer hafta gayet guzel boyama yapmaya başladı.Ama ödev saatleri tam bir işkence yapmak istemiyor ben sinirlerime hakim olamıyorum sonra vicdan azabı çekiyorum.Kendisi de üzülüyor okulda tüm arkadaşlarım verilen kağıdı tamamlıyor ben yetiştiremiyorum diye.
2 yaşından beri kreşe gidiyordu kreş öğretmenleri çok uyumlu sakin bir çocuk olarak tanımlıyor ama sonra kardeşi oldu yarım dönem anaokuluna gitti anaokulu öğretmeni çok şikayet ediyordu hareketli bazı arkadaşlarıyla (onlarda kendi gibi baskın çocuklar)çok çekiyor diye.geçen haftadan beri öğretmeniyle görüşmeye çalışıyorum fakat müsait olmadığını söylüyor ben de kafayı yiyeceğim dehb mi başka bir sorun mu var diye.öğretmeniyle görüşüp rehber öğretmen ve pedagogla görüşmeyi düşünüyorum.Dehb şüphesinede belirtileri kızım da da görüldüğü için kapıldım.Bu durumda olan yada yaşayan varsa nasıl bir yol izlediniz düzeldi mi lütfen yardımcı olun.
Ordan burdan duyma ile koymadım kendimde sağlıkçıyım bizede derslerde bahsedildi ve daha önce psikiyatristle de görülmüştüm oda dehb olabilir okula başlasın ona göre bakalım dedidiği için şüpheleniyorumKusura bakmayın da oradan buradan duyduklarınız ile internet bilgilerine göre çocuğunuza teşhis koymaya çalışmayın .Bu işin uzmanları bunun için var ve hiç bir çocuk ile kendi çocuğunuzu kiyaslamayin hepsi farklı farklı yapıda ..
Gerçekten haklısınız bende hep bu mantıkla yaklaştım matematiği seviyor ama boyamayı sevmiyor diye boyama da diretmedim ama işte okula başlayınca tüm çocukların aynı uyum da olması bekleniyor
Benim kızımda 4 yaşında .
2 Aylık bebeğimiz var. Kardeşi olduktan sonra bizimkide ellerini ağzına sokmaya basladi ve hiperaktive gibi hareketler yapmaya arkadaşlarına vurmaya başladı normalde uyumlu kavga etmeyen bir çocuktur. Bende psikiyatriye gotrmeyi dsunuyorum.
Gerçekten haklısınız bende hep bu mantıkla yaklaştım matematiği seviyor ama boyamayı sevmiyor diye boyama da diretmedim ama işte okula başlayınca tüm çocukların aynı uyum da olması bekleniyor
odaklanamıyordum her şeye üşeniyodum zaman kavramı yoktuGideceğim fakat sınıftaki durumunu da öğrenmem gerekiyor bu bilginin de önemli olduğunu düşünüyorum.sizin süreciniz nasıl oldu anlatırmısınız.
Cözülmesi gereken derken ne tür sorunlar var acabaBelki bu konuda arama yapanlara fikir olur diye yazıyorum.Ben burda konu açarken burdakilerden yardım aramak değil yaşayan annelerden fikir almaktı.Yazın kızımın bazı uyumsuzlukları vardı devlet hastanesinde önce psikiyatri görmeden psikolog bakmadığı için psikiyatriye gittim. Sadece 3 dk kızımı gördü 15 dk görüştük ve Dehb dedi ilaç yazdı psikoğa bile gerek görmedi.Okullar açıldığında 3 hafta bekledim ve hem öğretmenine hem rehber öğretmene sorduğumda Hayır dediler.Şimdi psikoloğa giidyoruz ilk görüşmede kişilik tipini söyledi hatta bunun kitabını önerdi. Gerçekten kızım kişiliğinden kaynaklı.Kitabı kesinlikle tavsiye ederim Ziya Selçuk un Ebeveyn Benim.Şimdi gidiyoruz psikoloğa dehb diye birşey yok çözülmesi gereken bazı sorunlar var sadece.Birde artık insanlar uslu çocuk bekliyorlar ama her çocuğun kişiliği farklı hepsi aynı olamıyor o zmanda hemen etiketliyorlar.
Kardeş kıskançlığı falanCözülmesi gereken derken ne tür sorunlar var acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?