Dikkaattt edinn kızlarr !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben işteyim az önce kardeşimle konuştum..
Annemi aramışlar polis olarak tanıtmışlar annem bir şey demeden evin adresini ve tc numarısını söylemişler..
Üzerine açılmış hatlar ve banka borçları falan filan saymışlar kardeşim yanındaymış.. almış telefonu adamlara bir güzel yağdırmış.. bir de pişkin pişkin siz bizimle bu şekilde konuşamazsınız annenizi evinizden alırsak görürsünüz demişler!!!
Bizimkiler hemen karakola gitmişler.. şimdi de savcılığa gidiyorlar...
Kardeşim seçim kağıtlarını çalmış olabilirler oradan bulmuş olabilirler bilgileri dedi..
Dikkat edin kızlar.. ortalık dolandırıcı kaynıyor..
Allah korusun bilinçli olmasaydık yanmıştık.
GEÇMİŞ OLsun canım.. şansa kardeşin varmış anneniz yanında. babamı aramışlar benimde ismini soyismini tc bilgilerini verince babamda basmış küfürü kapatmış . birde o numarayı geri arayınca ulaşılamıyor.

Sabahta bir arkadaşıma telefonunuz kaçak ben emniyetten arıyorum hakkınızda suç duyurusu var falan demişler arkadaşım hangi emniyet diye sorunca bağlı oldugunuz emniyeti bilmiomusunuz diye terslemiş kendini polis diye tanıtan şahıs bu ara iyice çoğaldı bu durumlar.

evet bu ara bu olaylar cok sıklaştı insanlar kolay yoldan para kazanmanın yolunu bulmuşlar. 1-2 hafta evvelde polisim diye dedemi aramışlar işte söylemişler tc ad soyad adres falan bankada şu kadarınız var diye sonra eşinizle görüşelim demişler dedemde vermiş teli onunla da konuşmuşlar neyin var falan annanem de anlatmış nesi varsa dedeme demişler daha sonra işte şuraya gel paranı çek bize ver o da hiç uyanmamış olaya gitmiş para çekmeye bankaya Allahtan tevafuk kardeşim aramış o sıra ananemde söyleyince olanları hemen dedemi arayıp bankadan tedbir koydurtmuş hesaba çünkü dedem şifresine varana kadar herşeyini vermiş.... Allah a şükür birşey olmadı. Dedem normalde bu tür konularda etrafını falan uyaran biir insandır ama demek ki ağzı dili bağlanıyor insanın böyle durumda ya da dalgın anına mı denk geldi nedir... Artık kimselere güven kalmadı cok dikkatli ve uyanık olmak gerekiyor...

benim de geçen gün kredi kartımdan tam 1600 tl çekmişler... bankadan harcamaya ilişkin msj gelince hemen çağrı merkezini aradım kartımı kapattırdım... harcamaya itiraz ettim ama bakalım bişey çıkıcak mı :110:

benim de geçen gün kredi kartımdan tam 1600 tl çekmişler... bankadan harcamaya ilişkin msj gelince hemen çağrı merkezini aradım kartımı kapattırdım... harcamaya itiraz ettim ama bakalım bişey çıkıcak mı :110:
kimin çektiği ve ne için çekildiği belli olmuyor mu bankadan bilgi verdiler mi?

Passolig diye bir yer çekmiş canım ama harcamanın ne için yapıldığı görülmüyormuş sistemde

Yok bacadan yapyırsaymış. Olum koskoca öğretmen yada doktor olmuş un ( hocafan kasıt neyse ikiside farketmez) saçma sapan fikir nasıl senden çıkar anlamam. Valla benim zorlayan olursa da değnekle hocasına kadar kovalarım :)
aslında o kadar idealist bir doktor ki.evi görüp ordan insanların yaşayış durumlarına göre sağlık politikalarını değiştirmek gerektiğini düşünüyor ama öyle olmuyor tabi :)

Ben bir e ticaret sitesinin yazılımcısıyım.. bizim başımıza öyle olaylar geliyor ki şaşırır kalırsınız..
özellikle çağrı merkezleri.. altın siparişi veriyorlar kart numarasından 3 d şifresine kadar söylüyorlar.. nasıl yapıyorlar milletten birşey satma bahanesiyle kart bilgilerini sifrelerini aliyorlar.. o an hemen bizden siparis geciyorlar.. kac tane muşteriyi mağdur olmaktan kurtardık

sağlık ocakları evlere geliyor bunun dolandırıcılıkla alakası yok ki...

gittikleri hastalar bellirli arkadaşlar
saglık ocagına gidemeyecek kadar rahatsız olan hastalara gidiyorlar
yada yatalak hastalara
bu kişiye bebegine aşı yapmaya gelcez demişler ama
kişi bekar ögrenci evinde yaşıyor

Ben bir e ticaret sitesinin yazılımcısıyım.. bizim başımıza öyle olaylar geliyor ki şaşırır kalırsınız..
özellikle çağrı merkezleri.. altın siparişi veriyorlar kart numarasından 3 d şifresine kadar söylüyorlar.. nasıl yapıyorlar milletten birşey satma bahanesiyle kart bilgilerini sifrelerini aliyorlar.. o an hemen bizden siparis geciyorlar.. kac tane muşteriyi mağdur olmaktan kurtardık
Kesin bizim başımıza da böyle bişey geldi. Bankanın söylediğine göre passolig diye bir yerden çekilmiş bu paralar. Ama 3 d şifresini nasıl girdiler onu anlayamamıştım. Banka hala araştırıyor geri alabilirsek ne ala ama çokta umudum yok

aslında o kadar idealist bir doktor ki.evi görüp ordan insanların yaşayış durumlarına göre sağlık politikalarını değiştirmek gerektiğini düşünüyor ama öyle olmuyor tabi :)
Ozaman ona şöyle bir tavsiye. Hastane yada sağlık ocağı her neyse belli kişilere şu gün evinize şı isimde bir doktor yollıycaz diye bir bilgi versin. bana böyle bişey söylense seve seve kabul ederim. Daha doğru bir davranış olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X