Dikkaattt edinn kızlarr !!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu dolandırıcılık nekadar arttıysa elektrik faturaların da bile uyarı var. Hatta bana Emniyetten mesaj bile geldi yani birçok kişiye gelmiş uyarı için otomatik mesaj .

Ayrıca kapının altından su gelirse sakın ne oluyor diye kapıyı açmayın. Ya camdan bağırıp yardım isteyin yada polisi arayın.

Eve Gelen anketör lere kapıyı açmayın.

Dışarıda broşür dağıtanlardan broşür almayın. Bir uyuşturucu madde sürülüyormuş ve kişi takip ediliyormuş.

Deterjan vs gibi şeyleri test etmenizi koklamanızı isteyenlere itibar etmeyin.

alarm şirketinden aradığını söyleyip ne tip alarm kullandığınız ı yada kullanıp kullanmadığınızı soranların telefonunu hemen 155 i arayarak ihbar edin

Annem pazarlamacılara açıyor hele öğrenciyse dayanamıyor.. 100 kere söylüyorum açma sakın diye !!
Babam çok katı bu konuda.. hatta bir gece bizim zile bastılar "kim o ?" dedik "pizza istemişsiniz dedi.. "
Annem dış kapıyı açtı adamlara.. kapının deliğinden izliyor ( Niye açtın diye kızıyordum ki!) adam yukarı çıkmış aşağıya koşarak inmiş.. ertesi gün öğreniyoruz ki üsteki komşunun ayakkabılarını yürütmüşler.. ve hırsıza kapıyı açan annem :))
Bizim bina da öğrenciler var en üstte belki diyor onlar istemiştir.. kadın öğrencilere hiç dayanamıyor :)) Aslında çok kurnaz ve aklı başında biri annem.. ama şu merhamet duygusu bir gün başımıza bir iş açacak :KK70:

Milleti nasıl kandıracaklarını şaşırdılar.
Komşuma da sürekli güya avukat olan birinden mesaj geliyor eve icra gelecekmiş de evde olmazsalar kapı çilingire açtırılacakmış da falan.

Beni de gece yarisi +30 kodlu numara aradi, kesinlikle acmiyorum, o yabanci no'lar da tehlikeli, zaten surekli kisacik çaldirip kapaniyor...

Annem pazarlamacılara açıyor hele öğrenciyse dayanamıyor.. 100 kere söylüyorum açma sakın diye !!
Babam çok katı bu konuda.. hatta bir gece bizim zile bastılar "kim o ?" dedik "pizza istemişsiniz dedi.. "
Annem dış kapıyı açtı adamlara.. kapının deliğinden izliyor ( Niye açtın diye kızıyordum ki!) adam yukarı çıkmış aşağıya koşarak inmiş.. ertesi gün öğreniyoruz ki üsteki komşunun ayakkabılarını yürütmüşler.. ve hırsıza kapıyı açan annem :))
Bizim bina da öğrenciler var en üstte belki diyor onlar istemiştir.. kadın öğrencilere hiç dayanamıyor :)) Aslında çok kurnaz ve aklı başında biri annem.. ama şu merhamet duygusu bir gün başımıza bir iş açacak :KK70:
Bende öyleyim müge anlı izleyene kadar. Şimdi zile basıyor lar. Üst komşuya geldik kapıyı Açar mısınız diye. Diyorum üst zile basın. Bastık kimse açmıyor diyor eee ben açsam daire kapısına gelince ne değişecek.

Kapıya da bigün polis geldi. Ama sivil. Bizim adreste başka biri görünüyor muş ben korkudan kapıyı aralayıp konuşuyorum. Bişey de diyemiyorum gerçek polis se diye. En son adama lütfen kimliğiniz i görebilirmiyim dedim gösterdi. Ama benim kafada hala deli sorular. Ya kızım kaç polis kimliği gördünki şimdiye kadar ya gerçek değilse diye. Nolcak bu Paranoyak haller bende bilmem. Aman sen üstüne 5 10 kat anlat annene. Hem de belki kapıyı açtığın kişi kötü niyetli ya öğrencilere zarar verirse falan de :KK66:

Sağlık ocağından banada geldiler aşı için gerek yok ben giderim sağlık ocağına diye ısrar edip yaptırmadım. Ortalık manyak dolu kapıya seyyar satıcı gibi aşıcımı gelirmiş
staj için sağlık ocağından evlere gezmeye gittik.her kapı suratına kapanır mı arkadaş hoca da tutturdu illa kapıdan yapıcaksınız diye :)

Benim eşimle numaralarımızın en son rakamı farklı yani bir 3 biri 4 o yurt dışı no ları mesela önce beni arıyor bekliyoruz 2 dakika geçmeden eşimi arıyor lar. :)
Ablamla enistemin de ayni durum :-) bir de ben de mugeyi izleye izleye iyice paranoyak oldum. Ama baskasinin basina gelen bizim de gelebilir. O yuzden varsin acmayalim kapilari ne yapalim. Dikkat etmek zorundayiz, uc kurus icin birbirini kesiyor millet.
Sağlık ocağından banada geldiler aşı için gerek yok ben giderim sağlık ocağına diye ısrar edip yaptırmadım. Ortalık manyak dolu kapıya seyyar satıcı gibi aşıcımı gelirmiş
Haklisiniz, sonucta aile hekimini tanisaniz da o arayip gelse, neyse yine tanidigim doktor dersin ama kapiya gelen kisiye aşi mi yaptirilir, icinde her sey olabilir Allah korusunnnnnn

staj için sağlık ocağından evlere gezmeye gittik.her kapı suratına kapanır mı arkadaş hoca da tutturdu illa kapıdan yapıcaksınız diye :)
İşte kimse kimseye guvenemiyor, sen kendini biliyorsun tabi ama kapiyi acmayanlar da diyor ki bunlar kim neden geldi yoksa kotu bir niyet mi var vs. Tanidiginiz komsulara gitseniz kabul olmuyor muydu acaba?

Bir de face hesaplarını ele geçirip o hesap sahibinin arkadaşlarından para isteyenler vardı.
Şimdi para istemek yerine. ... araciligiyla aradik. şu kadar yatırın şu kadar hediye kazanacaksiniz falan diyorlar.
Ona da dikkat edin.
Salak yengem kart numarasını bile vermiş.

Bir de face hesaplarını ele geçirip o hesap sahibinin arkadaşlarından para isteyenler vardı.
Şimdi para istemek yerine. ... araciligiyla aradik. şu kadar yatırın şu kadar hediye kazanacaksiniz falan diyorlar.
Ona da dikkat edin.
Salak yengem kart numarasını bile vermiş.
aynen sosyal medya dolandırıcılarını duymuştum.. ama kendimde yazılım işi ile uğraştığım için bu konularda asla güvenmem !!
Whatsapp tan tutun da facebook veya her hangi bir sosyal ağda her şeymizi görebilirler.. ufak bir yazılım açığında ruhumuz duymadan donumuza kadar alırlar valla..
Bu arada yengenize de geçmiş olsun

Teyzemide dolandirmaya kalktilar ki neyseki son anda uyandik cok da inandirici yapmislar telsiz sesine kadar yapmislar vicdansizlar.
Aynen annemde de telsiz sesi kullanmışlar.. hatta bu olayı biz anlattık çevrede kuzenimin kayınvalidesine de yapmışlar telsiz sesiyle kadın inanmış altınlarını toplayıpkoşarak kuzenime gelmişş :))) kuzenim diyor kadın tir tir titrioyrdu :))

beni de aradılar emniyet müd amir bilmem ne ..kimle görüşüyorum dedi..Bende koskoca amir kimi aradığını bilmiyor musun dedim..Suratıma kapattı..Sonra avukatımız arayıp ağzına geleni saydı..Adam bir daha telefonu açmadı.

Aynen annemde de telsiz sesi kullanmışlar.. hatta bu olayı biz anlattık çevrede kuzenimin kayınvalidesine de yapmışlar telsiz sesiyle kadın inanmış altınlarını toplayıpkoşarak kuzenime gelmişş :))) kuzenim diyor kadın tir tir titrioyrdu :))
Yazik gercekten.Teyzemde inandi iste son anda uyandi hemen savciliga basvurdu.Cok uyanik olmak gerek bu devirde gozumuzu kulagimizi dort acacagiz ayak ustu soyuyolar insanlari.

Yok bacadan yapyırsaymış. Olum koskoca öğretmen yada doktor olmuş un ( hocafan kasıt neyse ikiside farketmez) saçma sapan fikir nasıl senden çıkar anlamam. Valla benim zorlayan olursa da değnekle hocasına kadar kovalarım :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X