- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.877
- Konu Sahibi Meyveliturta19
bu dolandırıcılık nekadar arttıysa elektrik faturaların da bile uyarı var. Hatta bana Emniyetten mesaj bile geldi yani birçok kişiye gelmiş uyarı için otomatik mesaj .
Ayrıca kapının altından su gelirse sakın ne oluyor diye kapıyı açmayın. Ya camdan bağırıp yardım isteyin yada polisi arayın.
Eve Gelen anketör lere kapıyı açmayın.
Dışarıda broşür dağıtanlardan broşür almayın. Bir uyuşturucu madde sürülüyormuş ve kişi takip ediliyormuş.
Deterjan vs gibi şeyleri test etmenizi koklamanızı isteyenlere itibar etmeyin.
alarm şirketinden aradığını söyleyip ne tip alarm kullandığınız ı yada kullanıp kullanmadığınızı soranların telefonunu hemen 155 i arayarak ihbar edin
Annem pazarlamacılara açıyor hele öğrenciyse dayanamıyor.. 100 kere söylüyorum açma sakın diye !!
Babam çok katı bu konuda.. hatta bir gece bizim zile bastılar "kim o ?" dedik "pizza istemişsiniz dedi.. "
Annem dış kapıyı açtı adamlara.. kapının deliğinden izliyor ( Niye açtın diye kızıyordum ki!) adam yukarı çıkmış aşağıya koşarak inmiş.. ertesi gün öğreniyoruz ki üsteki komşunun ayakkabılarını yürütmüşler.. ve hırsıza kapıyı açan annem :))
Bizim bina da öğrenciler var en üstte belki diyor onlar istemiştir.. kadın öğrencilere hiç dayanamıyor :)) Aslında çok kurnaz ve aklı başında biri annem.. ama şu merhamet duygusu bir gün başımıza bir iş açacak