Dikiş ve izi

karamelcikolata

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2021
479
1.035
43
35
İyi günler arkadaşlar. Oğlum 2 yaşında ve bu gün düştü dudak kenarını TV ünitesinin kenarına vurdu. Ağzının bitim yerinin tam yanında kocaman bir batık oluştu parmak ucu kadar. Ağzı yırtılmadı ama yan tarafta derin bir göçük var . Yaşadığımız yerdeki hastahaneye götürdük isterseniz dikeriz ama iz kalabilir dediler. bizde yüz olduğu için iz kalmasını göze alamadık birde ne şartlarda nasıl dikilecek oğlum çok küçük güvenemedik. Tek bir hastanede plastik cerrahi bulduk yarın ona diktireceğiz. Ameliyathane ortamında dikilecek. Hafif sedasyon verilerek. Bu şekilde acı duyar mı? Birde iz kalır mı? Daha önce böyle bir şey başına gelen oldu mu? Bu günde hafif ateşi var 37 civarı etkiler mi işlem sırasında hepsi kafama takılıyor. Karmaşık yazmış olabilirim kusarsa bakmayın aklımı çok toparlayamıyorum.

Son düzenleme:
Benım oğlumun bir ameliyatı ateşten dolayı ertelenmişti anestezi alacaksa ateşi önemsiyolar sanırım tam bilgim yok maalesef o konuda
İz konusuna gelince küçükken parmaklarım kapıya sıkıştı ve koptu
Diktiler tabi ama izi kaldı üstelik his kaybı da var diğer parmaklara göre

İnsallah sizde olmaz çok çok geçmiş olsun

İlaç kullanıyorum umarım geçer ateşi. Doktorda garanti vermedi zaten kalabilirdi kalmayabilirde dedi. Ama kalmayacak en iyi şekilde yapıcam dedi. Umarım öyle olur.

Bence yara izi ya da dikis izi kisiden kisiye degisiyor.mesela benim sezeryan izim cok belirginken bazi kisilerde hic belli bile olmuyor.
Oglumun da ufakken boyle bir kazasi oldu dudak kenarina dikis atidi.su an belli belirsiz bir iz var.o da coook dikkatli bilincli bakilirsa gorunuyor.
Benim iz konusunda bunyem tuval gibi ya oylece duruyor hersey.

Sarı kantaron yağı ve contratubex, madecassol den birini kullanarak izi minimuma indirebilirsiniz. Bir de estetikli dikiş atılıyor, onu atacaklarsa zaten çok iyi

Çok geçmiş olsun. Ben dr sarı kantaron yağını duymuştum iz kalmaması için. Estetik dikişte iz kalmıyor bu arada.

Geçmiş olsun takip ettiğim bir grup var yarık dudak damak grubu orada ameliyattan sonra iz bırakmamasi icin krem kullanıyorlar, sezeryan sonrasında da doktor yazmıştı tabi ismini ben yazmadim doktorunuz belki söyler

Ben kantaron yağı kullanmıştım tavsiye ederim. Adını hatırlamıyorum ama tanıdık bir eczacının tavsiyesi üzerine bir merhem de kullandık. İz kalır demişlerdi ama geçti şükür.

Bende düşmüşüm küçükken.dudaklarım çok güzelmiş nazar değmiş annem öyle söylerDudağım ikiye bölünmüş demire gelmiş kesilmiş. Dikiş atmışlar iz var ama çok hafif. Yani kimse fark etmez. Dudaklarım kalın ve etli belli bile değil.inşallah bir şey olmaz.

Doktorda öyle söyledi het kişinin cilt dokusu farklı oluyormuş ona göre değişken olabilirmiş. Peki oğlunuzun dikişi estetik miydi yara derin miydi? Yani kim yaptı dikişni?

Benim oğlumda yanaklı ve herkes bunu ifade eder bende nazara geldi diye düşünüyorum. İnşallah Bizdede iz kalmaz. Sizin dikişi kim yapmış peki. Estetik miydi?

Ben kantaron yağı kullanmıştım tavsiye ederim. Adını hatırlamıyorum ama tanıdık bir eczacının tavsiyesi üzerine bir merhem de kullandık. İz kalır demişlerdi ama geçti şükür.
Merhem zaten verirler muhtemelen. Ama yağı da kullanırım teşekkürler tavsiye için.

Cilt tipine göre iz kalır yada kalmaz. Kızım 23 aylıkken Uludağ üniversitesinde gözünün yanndan kist ameliyatı oldu. Ameliyatı alanında en iyilerden biri olan prof.dr Bülent Yazıcı yaptı ve Allah var süper bir iş çıkardı.Estetik dikiş atıldı asla iz kalmaz dediler ama kaldı malesef... Kızım beyaz tenli ve cildi çok geç toparlıyor.Şuan 12 yaşında ama hala belirgn olmasa da izi belli... Önemli mi hiç değil canı sağolsun nazarlık olsun.

Sarı kantaron yağı ve contratubex, madecassol den birini kullanarak izi minimuma indirebilirsiniz. Bir de estetikli dikiş atılıyor, onu atacaklarsa zaten çok iyi
Doktor kişiden kişiye göre değişir dedi. Ama en iyi şekilde dikiş işlemi yapılacak gerisi kişinin cilt tipine kalmış bir durummuş. Umarım kalmaz. Öneri için teşkkürler yağı deneyeceğim.

Doktorda aynısını söyledi tamamen cilt tipiyle alakalıymış. Hafif bir iz sorun değil. Karşıdan bakınca aa senin suratına ne oldu denecek kadar bi iz kalmasın yeter. Canı sağ olsun o kadar da.

Çok geçmiş olsun. Dermatix ve contratubex bu konuda işe yarıyor. Ancak tabii ki yine de işlemden sonra doktorunuzun fikrini alıp öyle kullanın bu tip kremleri.

Merhaba geçmiş olsun
Bu konularda etkili bir ürün biliyorum yara bandı, isterseniz marka özelden atayim elinizde bulunsun. Yaradan dolayi acısı vardır ateş yapabilir bence
Medicasol krem çok etkili ama aylarca kullanın
Asla güneş kremi olmadan dışarı çıkmayın yaz kış
Ve sarı kantaron açık yaraya kullanmayın + gunes görmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…