Dikiş mi nakış mı? Hangisinden daha iyi para kazanılır?

ben olsam dikis tercih kendi isimi de gorur :)) ama bana gorede bunlar para kazanmak icin degilde daha cok hobi icin yapilan seyler.. dikis icin alacagin dikis makinesinin parasini senelerce cikaramazsin.. koy yerinde abiye diktirecek degiller ki.. kisaltma daraltma basit etek filan olur daha fazlasi olmaz.. illa para kazanmak istiyorum dersen belki orgu isleri de neyebilirsin.. bebek hirkalari patikleri veya oya yazma gibi seyler de olabilir.. bunlae en azindan daha masrafsiz seyler...

ıkısının de modası gectı bence. Bu zamanda kım terzıye gıdıp bır kıyafet dıktırıyor? Yada kım nakıslı yatak örtüsü ısletıp yatagının üstüne serıyor? Bunlar zaman kaybı sadece. Bence kendınızı gelıstırecek daha akıllıca ılgı alanları bulun.

şuanda tam da modası aslında
insanlar artık terziye gidip kendine özel şeyler diktirmek istiyor

kikirikli yaptığın şeylerden anladığım kadarıyla sen dikişi az buçuk biliyorsun
bence de nakışa git

arkadaşlar ben bu işi yapmıyorum fakat kayınvalidem yıllarca dantel yapmış cocuklarını okutmak için; neden köy yerinde para etmez denmiş anlamadım, ordakiler satın almadı diyelim bu arkadaş şehirde yaşayan ve belki aranızda dükkanı olan birine bile satabilir yaptıklarını, o kadar zor şeyler değil muhakkak şehirde oturan bir akrabası vardır onun için satabilecek; yoksa burdan bile sipariş alır yaptıklarını resimlerle koyar bir konu açar beğenenler de olursa neden para kazanamasın? negatif düşünceler yazılacağına biraz fikir verin arkadaşa hevesle bir işe başlayacak köstek olmayın bence, yerinde olsam ben dikişe giderdim kendi elbiselerini çocuklarınınkini dahi dikersin ev ekonomisiyle başlarsın, orda muhakkak nişanda sözde kıyafet giyiyorlardır, sende hesaplı yaparsan hazır giyime göre ne bilim kumaşını onlar alır sende ayakları alışsın diye 50liralık işi 30a dikersin işlerini ilerletirsin kendi kumaşlarını alırsın evinin bir odasına koyarsın kumaşı da sen satmaya başlarsın toptancıdan alıp. küçük bir adımla başlar herşey bence o para etmez demeyin, takı veya toka yaparak bile hayatını kazanan insanlar var ve gerçekten toka der geçersin ama herkese lazım minicik bebeklere bile takıyorlar :KK14: bende kendini geliştirmek açısından terzilik derim hani nakış biraz daha uzak bana ve sevdiğin şeyi daha iyi yapacağına eminim az yada çok severek yaparsan ötekinden çok daha iyi yapar ve daha iyi bir yere gelirsin bence, bu kararı almış olman bile idealist biri olduğunu gösterir, kolay gelsin diyorum :KK6:

Son düzenleme:
Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ıkısının de modası gectı bence. Bu zamanda kım terzıye gıdıp bır kıyafet dıktırıyor? Yada kım nakıslı yatak örtüsü ısletıp yatagının üstüne serıyor? Bunlar zaman kaybı sadece. Bence kendınızı gelıstırecek daha akıllıca ılgı alanları bulun.

İnsanlar artık hazır giyimle yetinmiyor, giydiklerinin kendine özel olmasını istiyor. Çünkü hazır kalıpların herkese uymadığı ve her an biriyle pişti olmanız bir ihtimal. Şahsen meslek olarak grafikerlik yapıyorum ama hala o modası geçmiş dikiş işini yapıyorum. Hem tasarruf ediyorum hem de herkesten farklı giyiniyorum.

Konu sahibi, eğer çevrenizde giyime talep varsa dikişe gidin. Köy gibi bir yerdeyseniz ve geleneklere hala bağlı bir yerde yaşıyorsanız nakış kursuna gitmenizi öneririm. Ben ikisine de gittim. Her ikisinin de ayrı heyecanı var. Özellikle nakışı sırf eğlenmek için bile yapabilirsiniz.

X