Dikiş mi nakış mı? Hangisinden daha iyi para kazanılır?

kikirikli

Canım kızım
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2011
1.748
183
Hevesle beklediğim dikiş nakış kursu köyümüz de açılacak...Araştırdığım kadarıyla Dikiş ayrı nakış ayrı kurslar oluyormuş? Öyle mi?

Eğer öyleyse ben bu işten para kazanmak istiyorum.Dikişte terzilik yaparım,nakışta piko nakış daha çok iş olur gibi.

Sizce hangisi daha mantıklı...

Terzilik çok daha istediğim bir şey aslında çok hevesliyim dikiş olayına,ama kendi paramı kazanmak isteyişim ona engel oluyor...

Sizlerin fikirleri neler kızlar...Çok sağolun şimdiden...

Çalışacağın yere bağlı ben nakış diyorum ama çevrende terziye giden çoksa dikiş kursuda olabilir.

Çalışacağın yere bağlı ben nakış diyorum ama çevrende terziye giden çoksa dikiş kursuda olabilir.

Burası küçük bir yer.Ben kendi işimi yapmayı düşünüyorum.Nakış pikoya çok para veriyor kadınlar.Terzilik sanki biraz daha az ona göre.Tabi hiç bilemiyorum.Bana da nakış gibi geliyor.İnşallah bu işi yapan birilerinden cevap alırım da netleşir kafamdakiler :)
Terzide yok burada,dikiş makinaıs olan bir kaç kadın yapıyor evinde...Bilemedim :44::44::44:

Burası küçük bir yer.Ben kendi işimi yapmayı düşünüyorum.Nakış pikoya çok para veriyor kadınlar.Terzilik sanki biraz daha az ona göre.Tabi hiç bilemiyorum.Bana da nakış gibi geliyor.İnşallah bu işi yapan birilerinden cevap alırım da netleşir kafamdakiler :)
Terzide yok burada,dikiş makinaıs olan bir kaç kadın yapıyor evinde...Bilemedim :44::44::44:

Evde yapanlarda terzi :))sonuçta evde olsa bu işi yapıyorlar, işi yapan biri değilsemde nakış daha mantıklı dediğin gibi işin içinde olanlar yazacaktır:))

Evde yapanlarda terzi :))sonuçta evde olsa bu işi yapıyorlar, işi yapan biri değilsemde nakış daha mantıklı dediğin gibi işin içinde olanlar yazacaktır:))

YOK o anlamda demedim terzi dükkanı yok diyecektim.Tabiki terzi onlarda.Belki bende ilk etapta evde yapıcam :) Evet nakış mantıklı bakalım..

Canım ,,, senin adına çok sevindim......Ne güzel kurs gelmiş deneyimli olacaksın bundan sonra inşllh........:KK16: :KK16: :KK16:

Bence nakış kursuınu tercih et ,,, çünkü biliyorsun günümüzde herkez herşeyi gidip hazır alıyor , teriye fazla ihtiyaç

duyulmuyor yani ,bir de göze kolay geldiği için maddiyatı da fazla olmaz gibime geldi,,,

.....Ama nakış bilen kişiye her zaman ihtiyaç duyuluyor ,

heleki köyde bir çok kız çeyizi için piko , nakış ,,,,,,,, daha bir sürü şey yaptırır ......

Sonuçta her yıl kaç kız nişanlanıp , evleniyordur yani piko, nakış gibi çeyiz işleri için seni tercih ederler......

Hem de ince iş olduğu için daha fazla para kazanabilirsin,,,

Nakışı tercih et bence ,, benim fikirlerim bunlar..Hakkında hayırlısı olsun canım.............

Nakış daha mantıklı geliyor aslında küçük biyerde yaşıyormussun ceyizlik ürün yaptırmak isteyen bayanlar olabilir.

ıkısının de modası gectı bence. Bu zamanda kım terzıye gıdıp bır kıyafet dıktırıyor? Yada kım nakıslı yatak örtüsü ısletıp yatagının üstüne serıyor? Bunlar zaman kaybı sadece. Bence kendınızı gelıstırecek daha akıllıca ılgı alanları bulun.

Son düzenleme:
Canım ,,, senin adına çok sevindim......Ne güzel kurs gelmiş deneyimli olacaksın bundan sonra inşllh........:KK16: :KK16: :KK16:

Bence nakış kursuınu tercih et ,,, çünkü biliyorsun günümüzde herkez herşeyi gidip hazır alıyor , teriye fazla ihtiyaç

duyulmuyor yani ,bir de göze kolay geldiği için maddiyatı da fazla olmaz gibime geldi,,,

.....Ama nakış bilen kişiye her zaman ihtiyaç duyuluyor ,

heleki köyde bir çok kız çeyizi için piko , nakış ,,,,,,,, daha bir sürü şey yaptırır ......

Sonuçta her yıl kaç kız nişanlanıp , evleniyordur yani piko, nakış gibi çeyiz işleri için seni tercih ederler......

Hem de ince iş olduğu için daha fazla para kazanabilirsin,,,

Nakışı tercih et bence ,, benim fikirlerim bunlar..Hakkında hayırlısı olsun canım.............

Çok sağol canım Arkadaşım.Aynen saydıkların çok mantıklı geliyor bana da...

ıkısının de modası gectı bence. Bu zamanda kım terzıye gıdıp bır kıyafet dıktırıyor? Yada kım nakıslı yatak örtüsü ısletıp yatagının üstüne serıyor? Bunlar zaman kaybı sadece. Bence kendınızı gelıstırecek daha akıllıca ılgı alanları bulun.

Emin olun köy gibi yerde normal şehir yaşantısına göre daha fazla ihtiyaç duyuluyor bu tarz şeylere.Hem de zevkle alıyorlar.Bu tarz şeylere yatrıdıkları paraları duysan hadi canım dersin.Ama gerçek bu...
Ben para kazanmasam bile bu işle ilgilenirim.Çünkü bana göre çok akıllıca bir ilgi alanı...Adı üstünde işte ilgim bu :KK34:

Ben Hollandada yasiyorum, yasadigim ulkede suan herkes dugun dernek icin haril haril terzi ariyor.
Belki karar vermenizde yardimci olur. Ozelliklede tesetturlu bayanlar. Cunku ne yazikki tesetturlu abiyeler
normal abiyelerden cok daha pahali, ve bolero olayini artik kimse sevmiyor.

Dikişin,nakışın ve dantelin modası hiçbir zaman geçmez,eger modası geçmiş olsaydı hersene dikiş-nakış kursları açılmazdı artık lüks sitelere bile dikiş-nakış kursu acıyorlar modası geçen bir kursu neden açsınlarki demekki talep çok oldugu için açıyorlar.Kikirikli hem dikiş hem de nakış ikisine birden gidebilirmisin peki yoksa birini mi tercih etmek zorundasın.

Ben Hollandada yasiyorum, yasadigim ulkede suan herkes dugun dernek icin haril haril terzi ariyor.
Belki karar vermenizde yardimci olur. Ozelliklede tesetturlu bayanlar. Cunku ne yazikki tesetturlu abiyeler
normal abiyelerden cok daha pahali, ve bolero olayini artik kimse sevmiyor.

Aslında haklısınız tesettür abiyeleri çok pahalı cidden bolero olayini bende sevmiyorum:KK53:

Dikişin,nakışın ve dantelin modası hiçbir zaman geçmez,eger modası geçmiş olsaydı hersene dikiş-nakış kursları açılmazdı artık lüks sitelere bile dikiş-nakış kursu acıyorlar modası geçen bir kursu neden açsınlarki demekki talep çok oldugu için açıyorlar.Kikirikli hem dikiş hem de nakış ikisine birden gidebilirmisin peki yoksa birini mi tercih etmek zorundasın.

Aynen canım talep çok...Ya biri öğlen biri akşam olursa evet.Kızımı bir süre babasına bırakabilirim.bütün gün bakamaz babası...Dua ediyorum keşke aynı anda ikisi verilse d,iye ama sanmam...

canım çok sevindim önceki sıkıntıların son bulacak demekki :)
yalnızlık en büyük dert...kurs seni çok aktif yapıcak gör bak...
ben bizzat bir yıl nakış kursuna gittim ve kesinlikle nakışa gitme derim...hatta dikişi de kıyafet olarak değil mefruşat olarak seç...
hobi olarak yapıcaksan nakış dikiş farketmez canım ama eğer para kazanacaksan dikişin mefruşat bölümünü seç...
ben kurstan sonra nakış defterini hemen kapattım çünkü iş yok nakışta, dikişte öyle herkes hazır giyiyor...ama mefruşat öyle değil...
çeyiz için neler neler yaptırıyorlar, benim bi akrabam bu mefruşattan dikip sattıklarından tokiden ev aldı kikirikli vallahi...
nevresimler çarşaflar, bebek takımları, mutfak takımları salon takımları vs böyle uzar gider....mefruşat derim kesinlikle....kıyafet dikişi ve nakışta para yok canım karar senin yine de...

Canim dikis makinesiyle henuz hasir nesir olmadiysan once dikise baslamak daha mantikli.
Nakis cunku cok daha detay isi cok daha vakit alan birsey.
Annem yillar once dikise gitmisti sonrada nakisa gitmisti..

bende sevmiyorum boleroyu....kıyafetin bütün güzelliğini kapatıyor...hele ki gelinliklerde....çok basit ve vasat duruyor...
Gelinliklerde de hep bolero tercih ediliyor nedense galiba üretim mi az yoksa işin kolayına mı kaçılıyor.Dikiş-nakış olayında senin dediginde mantıklı aslında çeyizlik ürünler vs gibi ürünleri yaptıran bir sürü insan oluyor.

X