Dik durmak için önerileriniz

rosant

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2010
19
3
arkadaşlar:)

Ben dik durmak için çaba sarfediyorum ama anca 5 dk. sürüyor unutuyorum sonra tekrar kambur oluyorum

Şöyle sopa yutmuş denen cinsten dik durmak için önerileriniz neler?

ben de kendi kendime deniyorum bazen ama sırtım ağrıyor bir süre sonra
platesi öneriliyorlar bu konuda
deneyebilirsin

bende dik durmaya çalışıyorum ama alışa alışa oluyo bide karnını içine çekince ister istemez düz duruyosun bence ayrıca şunu düşünüyorum dik durunca biraz uzun gözüküyosun ya onu düşün uzun olmalıyım falan vs vs ay bilemedim

Alışkanlık,sürekli aklına geldiğinde dik durursan zamanla kendiliğinden kamburluğu yenersin.Bende bazen yığılıveriyorum aklıma gelir gelmez toparlanıyorum :)Şu an sayende hemen dikildim.

bende bi süre korse kullanmıştım sonra baktım o olmadan da dik duruyorum alışmışım kullanmamaya başladım daralıyodum zaten içinde kaydirigubbakcemile3

annem bi ara çok endişelenmişti 15 yaşlarımdayken ben farkında değildim ama coşmuşlardı işte belirli aralıklarla sırtım dimdik başımda kitap bir çizgiden yürüttü beni devamlı yaptırdı ama, sonra yatağımı değiştirdiler tam ortopedik yapmışlardı bir de devamlı hani kollarını çevirirsin ya geriye doğru 15 kere hızlı çevirip 16 da havada buluşuyordu ellerim ve bir süre öyle kalıyordum bu hareketi yaptırdılar çok yararı olmuş, öyle diyorlar. şuan hep dik duruyorum ya da en azından bana kambur duruyorsun diyen daha hiç çıkmadı

yoga da omurga hareketleri var, her yerde bulabilirsin
hatta bazılarında açık açık da yazıyor sırtınızın dimdik olması için yapılacak hareketler diye
link yok elimde olsa hemen yollayacağım ama bendekiler hep elimde yoga kitapları

ne kadar dik durmaya çalışırsan çalış sırt kasların yeterince güçlü değilse olmuyor tek çare spor. bu konuda yüzme ve pilatesin çooook faydası var

babam ortopedist ona sordum, nasıl dik durabilirim diye pilates falan diyorlar dedim, dediki olay tamamen sırt kaslarını güçlendirmekle alakalı, pilates veya baska bir spor hareketi hangini yaparsan yap farketmez sırt kaslarını çalıştır yeter dedi:87:

Dik durmak sorunu bende de var kendimi kontrol edemediğim her zaman kambur vaziyetteydim.
Geçen sene bir eczanede 40 liraya bir terlik aldım. Ön tarafı yüksek topuk kısmı alçak olan -ben ona ters terlik diyorum-aldım. Günde bilmem kaç saat ayağımızda durması gerekiyormuş Ama ben devamlı onu kullanıyorum. Ve büyük ölçüde kamburluk sorunumu yendim. Diğer terlik vs. kullanırken dik durmak aklıma geliyor aynaya bakıyorum zaten dik duruyorum
Merdiven etkisimi ne yapıyormuş ve selülitlerede iyi geldiğini söylenişlerdi ama o kısmına hiç dikkat etmedim.

annemin plates hocası sabah yataktan kalktıktan sonra ; ellerinizi kenetleyip kollarınızı karsıya uzatın demiş sonra ellerinizin kenetlerini ayırmadan tersini cevirip iyice gerinin sonra bu işlemi kollarınızı arkaya getırıp ellerinizi tekrar kenetleyıp aynı işlemi 3 kez tekrarlayın demiş.. tabı yatarkende..

pek anlatamadım umarım anlayabılmıssınızdır.. bende dik duramıyorumda annem plates hocasına demıs benım kız dik durması için napmalı dıye..

sonuc : o hareketleri yaptıgım zaman dik durasım geliyor , kamburumu cıkartınca sırtım agrıo işler tersine döndü yani :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…