• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diğer insanlara özenme ( lütfen yorum yapın)

eflatuns

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
1.598
1.088
333
İnsanlar elinde olmadığı, ulaşamadığı şeylere ilgi duyar ve özenirler bu gayet normaldir, fakat benimkisi değil !

Hergün sosyal medya hesaplarında twitter, instagram vs. kızlara bakıp niye böyle giyinemiyorum, saçlarım niye böyle değil, neden onlar şuan tatildeyken ben evden çıkamıyorum, neden onların biiiirsürü kıyafeti ayakkabısı var ve neden onlar böyle de ben değilim diye kendimi harap ediyorum. Aklınızdan klasik ergen diyebilirsiniz fakat ergenlikte ben böyle değildim şükrederdim ve olmayana göz gezdirmezdim.

Her günü ağlamakla geçer mi bir insanın, benim ki geçiyor işte. Çıtı pıtı, güzel sayılabilecek bir kızım ama kendimi dünyanın en çirkin en kısa boylu en şişko insanı olarak görüyorum. Nedeni instagram kızlarına özenmem ve hiçbir zaman onlar gibi olmayacak olmam. Zayıflayacam diye kendimi aştım artık kemiklerim nasıl erir bunu düşünecek duruma geldim. Boyum 1.60 olduğu için kendimi nasıl küçümsediğime girmeyeyim bile 

Lisedeyken kendime güvenirdim inanırdım, artık sınıf ortamında bile konuşmadan önce 5 dakika düşünüyorum güzel konuşabilecek miyim diye, insanların düşüncesini istemesem de o kadar çok önemsiyorum ki elimde değil.
Sosyal medya hesaplarını kapatın diyeceksiniz belki denedim başaramadım, artık içime öyle işlemiş ki onlara bakıp kendime eziyet etmek sırf bunu yapmak için tekrar açtım ve 2 senedir aynı durumdayım. Psikolojik destek mi almam gerekiyor sizce artık gerçekten gücüm kalmadı baş etmeye…:50::50:

İnsanlar elinde olmadığı, ulaşamadığı şeylere ilgi duyar ve özenirler bu gayet normaldir, fakat benimkisi değil !

Hergün sosyal medya hesaplarında twitter, instagram vs. kızlara bakıp niye böyle giyinemiyorum, saçlarım niye böyle değil, neden onlar şuan tatildeyken ben evden çıkamıyorum, neden onların biiiirsürü kıyafeti ayakkabısı var ve neden onlar böyle de ben değilim diye kendimi harap ediyorum. Aklınızdan klasik ergen diyebilirsiniz fakat ergenlikte ben böyle değildim şükrederdim ve olmayana göz gezdirmezdim.

Her günü ağlamakla geçer mi bir insanın, benim ki geçiyor işte. Çıtı pıtı, güzel sayılabilecek bir kızım ama kendimi dünyanın en çirkin en kısa boylu en şişko insanı olarak görüyorum. Nedeni instagram kızlarına özenmem ve hiçbir zaman onlar gibi olmayacak olmam. Zayıflayacam diye kendimi aştım artık kemiklerim nasıl erir bunu düşünecek duruma geldim. Boyum 1.60 olduğu için kendimi nasıl küçümsediğime girmeyeyim bile 

Lisedeyken kendime güvenirdim inanırdım, artık sınıf ortamında bile konuşmadan önce 5 dakika düşünüyorum güzel konuşabilecek miyim diye, insanların düşüncesini istemesem de o kadar çok önemsiyorum ki elimde değil.
Sosyal medya hesaplarını kapatın diyeceksiniz belki denedim başaramadım, artık içime öyle işlemiş ki onlara bakıp kendime eziyet etmek sırf bunu yapmak için tekrar açtım ve 2 senedir aynı durumdayım. Psikolojik destek mi almam gerekiyor sizce artık gerçekten gücüm kalmadı baş etmeye…:50::50:

Öncelikle şunu bilmeni isterim ki farklılık iyidir.
O sitelerdeki kızları bende görüyorum ama yeni çıkan fotoğraf programları ve akıllı telefonların kameraları birleşince hiç beklenmedik sonuçlar ortaya çıkıyor. Bende sosyal paylaşım sitelerinden biraz uzağım eskiden face kullanırdım. Artık fake hesaptan konuşuyorum. Ama bunun nedeni benim inançlarım
Facebookun başındaki herifin açıklaması aklımdan çıkmıyor
İlerde bilgileriniz kötü şeyler için kullanılırsa sorumluluk bende değil dedi
Neyse senin konuna dönelim kendine güvenmelisin. O fotoğrafları kendilerine güvenmeseler çekebileceklerini sanmıyorum. Kendini olduğun gibi kabul et ve boşuna üzme kendini. Benimde başka insanlarda özendiğim şeyler var. Zamanında çok ağlamıştım. Şimdi geçmişe bakınca kendimi boşuna üzmüşüm

canım bence böyle şeyler doğaldır, eğer yaşın küçükse tabiki böyle şeyler hissedersin, bunlar geçecektir, bu sitedeki tüm kadınlar benzer yollardan geçmiştir emin ol canım, fazla düşünüp önemseme bence, geçici olduğunu düşünüp öyle hareket et belki daha iyi olursun

Spor yapabilirsin bence.Hem özgüvenin yerine gelir hem kendini daha fit hissedersin.Ve ucuza sık olmak cidden kolay nerde oturuyosunuz bilmiyorum ama ben istanbulda oturuyorum kadıköyde biiir sürü modern ve ucuz mağazalar var.Lisede özgüvenim yerindeydi demişşsiniz.Liseden bugüne kadar mutlaka sizi bir şey etkilemiş demekki de değişmişsiniz.İçiniz rahat etmezse psikolojik destekte alın.Bunda kötü bişey yok çok şey katıcağını düşünüyorum.:3:

Back