How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

diane 35 ve göğüs şişkinliği.. :/

g_mz_8

Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2012
31
0
16
Van
arkadaşlar ben polikistik over için diane 35 kullanıyorum göğüslerimde çok fazla ödem yaptı.hani yolculuktan sonra falan bileklerde olur ya parmağını basınca beyazlaşır yavaş yavaş normale döner aynen öyle bi durum.vücudumun geri kalanında da yapmıştır mutlaka ama onlar kaydadeğer değil şimdilik.aslında zaten 75'ti göğüslerim belki iyi olmuş bile diyeceksiniz ama ben alışkın değilim işte.hoşuma gitmiyor bu durum.ödem söktürücü doğal bi tarif falan önerebilecek olan varsa çok sevinirim.şimdiden teşekkürler :)

maydonoz suyu için iiyi bir ödem söktürücü derler genelde ancak şikayetini söylesen doktor sana bir ilaç önerir.bende daha önce diane 35 kullanmıştım ve göğüslerime dokunamıyordum bile ilk ergenlikte göğüsler çıkarken nasıl bir acı ve yanma hissedilirse aynısını hissediyordum :) ben diane 35 in yan etkilerine dayanamadım şimdi glikofen ve yazz adı dkhapını kullanıyorum ancak bende anksiyeteye sebep oldu çok gergin ve huzursuzum doktor geçer dedi ve ilacı bıraktırmadı bakalım artık...

maydonoz suyu için iiyi bir ödem söktürücü derler genelde ancak şikayetini söylesen doktor sana bir ilaç önerir.bende daha önce diane 35 kullanmıştım ve göğüslerime dokunamıyordum bile ilk ergenlikte göğüsler çıkarken nasıl bir acı ve yanma hissedilirse aynısını hissediyordum :) ben diane 35 in yan etkilerine dayanamadım şimdi glikofen ve yazz adı dkhapını kullanıyorum ancak bende anksiyeteye sebep oldu çok gergin ve huzursuzum doktor geçer dedi ve ilacı bıraktırmadı bakalım artık...

ya zaten bu ilacı kullandığım için çok huzursuzum bi de şişkinlik için bi ilaç daha kullanmak istemiyorum en azından bunu doğal yoldan halledeyim diyorum :( bende ağrı falan olmuyor sadece şişkinlik var.aslında başta söylemiştim bunun çok fazla yan etkisi var başka bi doğum kontrol hapı kullansam olmaz mı diye.ama bende kıllanma problemi de var o yüzden doktorum bunun için diğer doğum kontrol haplarının etkili olmayacağını söyledi.bi de 3-4 aydır kullanıyorum gerçekten yüzümdeki tüyler inceldi gibi..yani en azından 6 ay kullanıp sonra kontrole gideyim diyorum.bu süreçte de bana etkili bi ödem söktürücü tarif lazım..maydanoz suyunu denerim ama işe yarayacağını sanmıyorum çünkü maydanoz suyu içeren bi tarifi kullanmıştım daha önce çok etkisi olmadı sanki.. :(

ya zaten bu ilacı kullandığım için çok huzursuzum bi de şişkinlik için bi ilaç daha kullanmak istemiyorum en azından bunu doğal yoldan halledeyim diyorum :( bende ağrı falan olmuyor sadece şişkinlik var.aslında başta söylemiştim bunun çok fazla yan etkisi var başka bi doğum kontrol hapı kullansam olmaz mı diye.ama bende kıllanma problemi de var o yüzden doktorum bunun için diğer doğum kontrol haplarının etkili olmayacağını söyledi.bi de 3-4 aydır kullanıyorum gerçekten yüzümdeki tüyler inceldi gibi..yani en azından 6 ay kullanıp sonra kontrole gideyim diyorum.bu süreçte de bana etkili bi ödem söktürücü tarif lazım..maydanoz suyunu denerim ama işe yarayacağını sanmıyorum çünkü maydanoz suyu içeren bi tarifi kullanmıştım daha önce çok etkisi olmadı sanki.. :(

ya seni çok iyi anlıyorum bende pko yüzünden şeker hastası olmadığım halde glukofen ve işte yazz diye bir dkh kullanmak zorunda kalıyorum ve o kadar huzursuzum ki doktorlar bu ilaçları yazıyorlar ama ileride onların da açacakları tahribat var onuda başka ilaçlarla kapatmaya çalışacaklar herhalde:( bu böyle bir kısır döngü sanırım.bu arada biraz araştırma yaptım lifli gıdalara ağırlık verin bol su için diyor doktorlar bitki çaylarıını da öneriyorlarmış ancak dozajlarıını doktorun ayarlaması gerek çünkü vücudunuzdan başka şeyleri kaybedebilirsiniz diyorlar.zaten bitki çaylarının bir amacı da daha fazla su içirmekmiş.umarım tez zamanda kurtulursun ilaçlardan da hastalıktan da..

bndede pko var oyüzden diane 35 kullanıyorum başlarda bendede yaptı göğüste şişlik ve aşırı haassasiyet ama daha sonra vücudum alıştı heralde kalmadı öyle bi problemim...zaten ilaç kullanıyoruz devamlı böyle problemleride doğal bitkisel ilaçlarla halletmlyiz yeterince yoruluyo zaten vücudumuz..umarım bi çare bulursun cnm

ya seni çok iyi anlıyorum bende pko yüzünden şeker hastası olmadığım halde glukofen ve işte yazz diye bir dkh kullanmak zorunda kalıyorum ve o kadar huzursuzum ki doktorlar bu ilaçları yazıyorlar ama ileride onların da açacakları tahribat var onuda başka ilaçlarla kapatmaya çalışacaklar herhalde:( bu böyle bir kısır döngü sanırım.bu arada biraz araştırma yaptım lifli gıdalara ağırlık verin bol su için diyor doktorlar bitki çaylarıını da öneriyorlarmış ancak dozajlarıını doktorun ayarlaması gerek çünkü vücudunuzdan başka şeyleri kaybedebilirsiniz diyorlar.zaten bitki çaylarının bir amacı da daha fazla su içirmekmiş.umarım tez zamanda kurtulursun ilaçlardan da hastalıktan da..

ya bi de bu pko sık görüldüğünden olsa gerek ben şimdiye kadar 3-4 doktora gitmeme rağmen hiçbirini yeterince ilgili bulmadım çok sıradan bi şey gözüyle bakıyorlar ve bünyeye dikkat etmeden her pko'lu hastaya aynı dk haplarını veriyorlar.yani tamam belki bu çok sık görülen bi sorun ama bizim için ilk ve zor sonuçta.ben ilk polikistik over tanısı konduğunda 15 yaşındaydım hayatımda ağlamamak için o kadar çaba sarf ettiğimi hatırlamıyorum.yani aile zoruyla aman ya nasılsa bi şey yoktur falan diye doktora gidiyorsun sana kistli mistli bi şey söylüyor şimdi biraz alıştım neyse ki çok kafaya takmamaya çalışıyorum çünkü kafaya takınca ilacın prospektüsünde ne kadar yan etki varsa hepsini bi çırpıda buluyorum kendimde...tavsiyen için teşekkürler zaten ciddi manada çok düzenli ve bol bol su içiyorum.umarım başka bi tavsiyesi olan da vardır :(

bndede pko var oyüzden diane 35 kullanıyorum başlarda bendede yaptı göğüste şişlik ve aşırı haassasiyet ama daha sonra vücudum alıştı heralde kalmadı öyle bi problemim...zaten ilaç kullanıyoruz devamlı böyle problemleride doğal bitkisel ilaçlarla halletmlyiz yeterince yoruluyo zaten vücudumuz..umarım bi çare bulursun cnm

ya ben de aynen senin gibi düşünüyorum o yüzden bitkisel bi kür önerisi olan falan çıkar diye açtım bu konuyu da.doktorum bana da 6.aydan sonra vücudun alışır şişkinlik falan yok olur demişti ama benimki daha 3 ay etti en azından bu alışma sürecinde rahatlatacak bitkisel bi çözüm bulsam çok mutlu olacağım..güzel dileğin için teşekkürler :)

umarım bi şey önerebilecek biri çıkar :/

ben 3 senedir uğraşıyorum ilk 2 sene bir tek doktora gittim hastlığımın adını bile bilmiyordum yara var dediler üç kere yakma işlemi gerçekleşti buarada dkh fln son bir senedir doktorumu değiştirdim bana polikistik over olduğumu söyledi ve diane 35 verdi ilk 3-4 ay mide bulantısı yüz çevresinde aşırı tüğlenme ve göğüslerimde aşırı büyüklük ve ağrı vardı ama daha sonra bütün skıntılarım hafifledi bilmiyorum kesin bi tedavisi yok hap kullanmadığım zaman hastalanamıyorum ve çok sancım oluyor allah yardımcımız olsun büyütmek istemiyorum gözümde ama dkh kullanmazsamda aynı acıyı yaşıyacağım için göze alamıyorum...allah yardmcımz olsunn..

umarım benim bünyemde bi an önce alışır..ben de artık kaçınılmaz olarak bu ilacı kullanmam gerektiği fikrine alıştırdım kendimi..o yüzden ilacın alternatiflerini falan düşünmüyorum şimdi..mecburen kullanacağım bu diane 35 i..ama bi umut bu yan etkisini hafiletecek bi şey bulsam çok mutlu olacağım..allah şifa versin hepimize..basit gibi görünüyor ama çok çetrefilli bi hastalık.. :/

ben kullanmadığım zman hasta olamıyorum tamam dgk hapları için iyi şeyler duymuyoruz ama çektiğim sıkıntıyıda ben biliyorum başka bi tedavi seçeneğide yok bilemiyorum gittiği yere kadar gidicek...

evet işte ben de artık tamamen bu düşüncedeyim.en azından normal bi adet düzenim var bu da bi şey 5 ay adet olmadığım oldu benim..bunlardan sonra tabi ki razıyım diane ye..tek istediğim bu ödeme çare bulmak :/

kızlar peki kilo sorununuz var mı?bu hastalık ona da sebep oluyormuş bir de aranızda evli ve çocuk sahibi arkadaşlar var mı?ben en çok hamile kalamazsam diye korkuyorum.

ya ben özellikle araştırdım bu ilaç tek başına kilo yapmıyormuş..vücutta su tutulumuna sebep oluyormuş..bi de iştah açtığını söyleyenler var ama iştah açıyor olsa bile sonuçta yiyip yememek senin elinde..o yüzden bu ilacın kilo konusunda doğrudan bi etkisi yok..ama su tutma olayına çare bulmak lazım tabi ben şimdilik bol bol su içiyorum ödem söktürücü kür falan da araştırıyorum bakalım bulmaya çalışacağım..ben bekarım öğrenciyim o yüzden çocuk konusunda bi bilgim yok ama bekleyelim bilgisi olan vardır mutlaka..

meraba bayanlar bende de polistik over vardı ben çok kıllanmadan dolayı gitmiştim ve bana yasmin diye doğum kontrol hapı ve androcur diye bir hap verdi diane 35 galiba ilk 6 ay kullandım hiç bir etkisini görmedim kıllanmayla alakalı sonra 6 ay sonra tekrar doktora gittim tekrar test yaptırdım bir 6 ay daha kullan dedi ve çocuk olma ihtimali düşük dedi bu arada 26 yaşındaydım şuan 28 im.ve tekrar kullanmaya başladım ve bu arada gögüslerim felan tabi sızlıyor büyüdüler sonra gögsümde bir beze hissettim genel ceraha gittim Allahatn temiz çıktı yağ bezesi ve doktor bu ilaçlardan olabileceğini söyledi bende kıllanmadan dolayı kullanıyorum dedim ve kızdı bırak kıllan ama doğum kontrol hapların diane 35 hapını hemen bırak dedi o zaman nişanlıydım evlendiğinde sen bile korunma dedi eşin korunsun dedi ben hemen ilacı bıraktım. 4 ay sonra felan evlendim doktor bana çocuğun olamyabilri demiştiya bende korunmadım ve eylülün 25 inde evlendim ekimde hamile kaldım ve adetlerim 40 günde bir olduğundan anlamadım.sonra bir test yaptım 1.5 aylık hamileyim.sonra doktoruma gittim görünce şaşırdı sonra herşey normal gidiyordu hamielliğimde rahattı bu arada çalışıyordum taki hamielliğimin 22.haftasına gelene kadar ayrıntılı ultrasyona girdim ve bebeğime spina bifida tanısı konuldu ve gebeliğim sonlndırıldı normal doğumla şuan 5 ay oldu ama hala içimde ve bunun sebebinin folik asit eksikliği olduğunu söylediler hamile kalmadan en az 1 ay öncesinden kullancakmışız ben çocuğum olmaz diye hiç bir tedbir almadım başım aböyle bir olay geldi yani diyeceğim hamile kalınıyor üzülmeyin..çok uzun oldu kusura bakmayın ..ama bilginiz olsun bütün bekarlara söylüyorum sizde söyleyin ve bu hastalık yayılmış yediklerimiz hormonlu yiyeceklerden dolayı doğal beslenemiyoruz ve bebekte sorun yapıyor ve geri dönüşü yok

meraba bayanlar bende de polistik over vardı ben çok kıllanmadan dolayı gitmiştim ve bana yasmin diye doğum kontrol hapı ve androcur diye bir hap verdi diane 35 galiba ilk 6 ay kullandım hiç bir etkisini görmedim kıllanmayla alakalı sonra 6 ay sonra tekrar doktora gittim tekrar test yaptırdım bir 6 ay daha kullan dedi ve çocuk olma ihtimali düşük dedi bu arada 26 yaşındaydım şuan 28 im.ve tekrar kullanmaya başladım ve bu arada gögüslerim felan tabi sızlıyor büyüdüler sonra gögsümde bir beze hissettim genel ceraha gittim Allahatn temiz çıktı yağ bezesi ve doktor bu ilaçlardan olabileceğini söyledi bende kıllanmadan dolayı kullanıyorum dedim ve kızdı bırak kıllan ama doğum kontrol hapların diane 35 hapını hemen bırak dedi o zaman nişanlıydım evlendiğinde sen bile korunma dedi eşin korunsun dedi ben hemen ilacı bıraktım. 4 ay sonra felan evlendim doktor bana çocuğun olamyabilri demiştiya bende korunmadım ve eylülün 25 inde evlendim ekimde hamile kaldım ve adetlerim 40 günde bir olduğundan anlamadım.sonra bir test yaptım 1.5 aylık hamileyim.sonra doktoruma gittim görünce şaşırdı sonra herşey normal gidiyordu hamielliğimde rahattı bu arada çalışıyordum taki hamielliğimin 22.haftasına gelene kadar ayrıntılı ultrasyona girdim ve bebeğime spina bifida tanısı konuldu ve gebeliğim sonlndırıldı normal doğumla şuan 5 ay oldu ama hala içimde ve bunun sebebinin folik asit eksikliği olduğunu söylediler hamile kalmadan en az 1 ay öncesinden kullancakmışız ben çocuğum olmaz diye hiç bir tedbir almadım başım aböyle bir olay geldi yani diyeceğim hamile kalınıyor üzülmeyin..çok uzun oldu kusura bakmayın ..ama bilginiz olsun bütün bekarlara söylüyorum sizde söyleyin ve bu hastalık yayılmış yediklerimiz hormonlu yiyeceklerden dolayı doğal beslenemiyoruz ve bebekte sorun yapıyor ve geri dönüşü yok

ya tabi yan etkileri herkeste aynı olmadığı gibi sonuçları da aynı olmuyor..örnekse sende işe yaramamış olmasına rağmen benim kıllanma problemimi yarı yarıya indirdi(üstelik 3-4 ay gibi kısa bi sürede).çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum ama eminim hamilelik konusunda yaptığın açıklama da bu konuda endişeli olanları rahatlatmıştır.teşekkürler yorumun için.. :)

Merhaba,
Bende pcos ve diane 35liyim. Tekrar diane 35 kullanmaya başladım. Göğüste şişkinlik bende de kendini belli etmeye başladı ama ağrı,sızı yok. Bendeki sıkıntı şu anda aşırı gerginlik. Doktorum özellikle söyledi üstüne basa basa "sigara kullanıyor olsaydın, bu ilacı alamazdın. Sigarayı bırakman gerekirdi." dedi. Zaten artık içmiyorum, isabet olmuş oldu.

Ödem için lipton maydonoz limon çayını ben dönem dönem kullanıyorum. İlk kullandığımda tansiyonumu biraz düşürmüştü, sonrasında tansiyonla ilgili hiçbir sıkıntım olmadı. Göğüsteki şişkinliğin ödem gibi atılabileceğini hiç düşünmemiştim. Hormon yüklendi, mecbur çekicem diye düşünmüştüm. :44:

Back