Di Etlerim geri gidiyor..!

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Merhaba kizlar..!

Bir bilgisi yada tavsiye edebilecegi bir yöntem, tedavi sekli varsa bana bildirsin LÜTFEN:

Benim dis etlerim git gide geri cekiliyor..dislerimin kökleri yavas yavas aciga kavusuyor..bir türlü önleyemiyorum..discimde adam akilli bir tavsiyede bulunamadi, "olurmus" öyle seyler...disleri fazla sert fircalamamak gerekirmis..!

Bilgisi olan paylassin..!

kaydirigubbakcemile5

cnm bildiğim kadarı ile yanlış diş fırçalama yanlış beslenme sigara kullanımı veya tartar oluşumundan kaynaklanıyor diş hekimine görün derim

cnm bildiğim kadarı ile yanlış diş fırçalama yanlış beslenme sigara kullanımı veya tartar oluşumundan kaynaklanıyor diş hekimine görün derim

Sagol canim..zaten 6 ayda bir giderim genel dis kontrollerine..! Sigarada kullanmam alkol´de..sabah aksam fircalarim..artik yumusak basli firca kullaniyorum ama ne care...Yine bir disciye gidecegim gibi görünüyor..HAYIRLISI!

diş eti çekilmesi yaşıyorsun.daha ciddi boyutlara gelmeden başka bir diş hekimine görün bence.geçmiş olsun

merhaba diş eti çekilmesi baslamış sizde ben diş asistanıyım detertaj yapılması lazım,diş taslarınızdan dolayı oluyor

benim de diş etlerim durmadan çekiliyor, o kadar çok araştrdım, doktora gittim ki baya bi bilgi birikimim oldu bu konuda :) bunun sebebi sert fırçalamak, diş taşı vs. gibi şeyler olabilir. hiç bir sebebi olmayabilir de, benim öyle mesela. çekilen diş eti artık geri gelmez önemli olan onu durdurmak. ben yaklaşık 7-8 ay önce ameliyat oldum, çekilen diş etimi ve onu çeken kasları kestiler yerine damaktan parça alıp kestikleri yere naklettiler.çok zor bi ameliyattı 3 buçuk saat sürdü. doktora gitmeni tavsiye ederim, marmara üniversitesi diş hekimliği periodontoloji bölümüne. şimdiden çok geçmiş olsun.

Sanırım yanlış diş fırçalamakla da alakalı
Geçmiş olsun canım
Bu arada ben çok korkuyorum dişçiden

bendede var o dertten hemde diş aralarım açılıyo öff içten tel takılmalı dedi dr 8 ayda düzelir dedi ama bu yaştan sonra telde ne bilim duruo öle

canim dr. bana da ayni ameliyati önerdi ama korkudan altima ediyom resmen:çok üzgünüm:
biraz anlatsana ameliyattan sonra ve ameliyatta canin acidimi çok çektinmi:sm_confused:
senden alacağim cevaplara göre ameliyat olacağim ona görevereliniortak

canım bişi hissetmedim ameliyatta zaten azıcık hissetmeye başlasam doktor hemen anestezi yapıyodu o noktada bi korkun olmasın ama şunu söliim o damaktan parçayı diktikleri zaman kaynamama ihtimali de varmış yani ikinci bi operasyon daha geçirebilirsin. benim et kaynadı ama doktor iki tane dikişimi alamadı bi de tam kapatamadı çekilen kısmı o yüzden ikinci bi operasyon daha yapalım dedi. ben de korktum artık dişim öyle kaldı dikişlerim de bi 6 aydır benle birlikteler :)

bi de ameliyattan sonra 3 gün meyve suyu içtim hep bişi yemek yasaktı, sıcak bişi içmek de yasaktı. ağrım çok olmadı zaten ağrı kesici ve antibiyotik yazıyo doktor. ama yine de perişan oluyo insan kolay bi operasyon değil yani. benim ameliyatıma bi asistan girmişti. senin imkanın varsa canım mutlaka bi profesöre veya doçente git. asistanlar denek gibi kullanıyolar insanı. keşke baştan bi profesöre falan gitseydim ben de. pişman oldum yani.

Paylasimin icin tesekkürler canim...Bende haftaya öncelikle bir dis hekimine gidecegim...bakalim ne önerecek..! HAYIRLISI!

Sanda gecmis olsun..!

benim de dişeti çekilmem var gittim dişçiye sert ve yanlış fırçalamadan olmuş diş taşı fln yok geri de gelmez ancak baya baya zaman sonra ilerlerse müdahale edilebilir dedi.diş fırçası yumuşak uçlu olcak üst damaktan dişe doğru alttan da yukarıya doğru fırçalamak lazımmış ilerlemesin diyesengözlerimebaksanab

Nihayet dis hekimine gitmeye vakit buldum...gecen pazartesi gittim ve genel dis temizligimi yapti.

Ardindan antibiotik ve gargara yazdi.

Dis etlerimde iltihaplanma varmis, buda dis etinin geri cekilmesine sebeb olabilirmis.

Ayrica Vitamin B eksikligini gidermeliymis...Özellikle "Bugdayli ayran asi" corbasi Vitamin B deposuymus.

Pazartesi tekrar kontrole gitcem...HAYIRLISI!

canım diş eti çekilmesini önlemek dişleri doğru fırcalamak çok önemli.bilindiği gibi dişleri oval olarak yavaş ve nazik fırçalanmalı fakat atlanılan bi nokta var.dişler fırcalanırken arada fırcayı yukarıdan aşağı doğru bi süpürge gibi kullanarak dişlerin üstündeki kalıntıları ağız boşluğuna atmak gerekir.yoksa bunlar diş üstünde kalmaya devam eder ve fırçalama işlemi hiç işe yaramaz.ben burdan tam anlatamamıs olabilirm diş hekime söylersen uygulamalı gösteriri daha faydalı olur.

Bendeki sorun fircalamadan kaynaklanmiyor zaten..!

Bugün kontrolüm vardi yine...Discimin verdigi antibiotik beni fena yapti...malesef yan etki yapti, migdem cok hassas...durmaksizin bir migde bulantisi vardi tüm hafta...! Doktorumun sucu yok bu konuda..migdemin bu kadar hassas davranacagini bilemezdi..!

Neyse, bugün tekrar bir temizleme yapti discim..tazzikli su ile dis etlerini temizledi kalan tartari temizledi..biraz tahris oldu dis etlerim ama yarina kadar gecer insALLAH!

Gece yatmadan önce ilik tuzlu su gargarasi yapacagim..!

Simdilik bu kadar..!

geçer canım geçer benim doktorda dişlerimi düzgün fırçalamadığım için resmen cezalandırır gibi acıta acıta temizledi çok tahrip oldu diş etlerim ama 2 güne kadar toparladı. geçmiş olsun canım

ayrıca sorunum fırçalamaktan kaynaklanmıyor yazmıssın ama senin o tazikli suyla temizlenen tartarların neden oluşuyo bunu bi araştır istersen canım!

ayrıca sorunum fırçalamaktan kaynaklanmıyor yazmıssın ama senin o tazikli suyla temizlenen tartarların neden oluşuyo bunu bi araştır istersen canım!

Discim, genel agiz bakimin cok iyi dedi...fakat senede 2 kez yapilmasi gereken bir temizleme islemiydi discimin yaptigi..! Dis etlerim iltihaplanmis! Ben zaten elimden geldigince tahris etmeden ve yumsak bir dis fircasi ile dis temizligimi yapmak..! Dis etlerinden yavas yavas dise dogru fircalarim..!

Ayrica dis ipi kullanirim 2-3 günde bir...simdi birde tuzlu su gargarasini ekliyorum günlük bakimima..!

ALLAHim kimseye agiz & dis sorunu vermesin..! Herkese gecmis olsun!

korkutmak gibi olmasin ama dis eti gerilemesi git git önlem alinmadigi takdirde dislerin dökülmesine sebeb olur diye biliyorum cünkü bi arkadasimdada olmustu ve o dis etleri asla geriye gelmez bi an önce iyi bir hekime basvursan iyi edersin dis etlerin olmasa dislerni ne koruyabilir yada tutabilirki gecmis olsun canim ama bi an önce hemen tedavi ol....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…