Devlette doğum mu? Özelde doğum mu ?

Tıp fakülteleri her zaman en iyisidir fark verip profesör bı doktorunuz olur tek kişilik te oda tutarsıniz özelden bile daha güvenli ve iyi bence devlet hastaneleri çok kalabalık ama tıp fakülteleri hep önceliklidir doğum parası da alıyor galiba hocalar bilmiyorum ama özel de iyi doktor bulmak sıkıntı

Hanımlar valla ben İstanbul'da değilim ama İstanbul'da doğum yapmayı bile düşünmüştüm. Okuduklarima inanılmaz şaşırdım korkutucu. Tüm yorumları tek tek okudum. Ben Kocaeli'ndeyim Gölcük devlet hastanesinde takibe gidiyorum sürekli Dr um Zeki mesten harika bi adam. Hamilelik öncesinden de ona gidiyodum hamile kalınca da devam ettim . hamileligimde farklı dr lara da gittim ama doktorumun farkını gördüm. Çok ilgili her ultrasonda bebeğimi uzun uzun anlattı her yerini gösterdi ve riskli durumum olmasına rağmen asla tedirgin olacağım tek kelime etmedi. Gittiğim diğer dr lar sürekli olumsuz şeyler söyledi hem bebeğim hem de gebeligim hem de doğumum için. Şuan 18+6 günlük hamileyim bir kere kanamam oldu hemen yatış verdi .kadın doğum servisinde yattım hemşireler çalışanlar , temizliği .... Çok ilgiliydiler üstelik tek basinaydim kimseye haber vermemistim. Poliklinikler kalabalık ama kadın doğum servisinde toplam yatan 3 kişiydik . Odalar iki kişilik. Sabah olduğunda bebeğimin kalbini duyamayacagimi düşündüm kendi dr um gitmişti ısrarla bebeğimi görmek istedim sağ olsun bir hemşire bana inanılmaz yardımcı oldu göz yaşlarım dinmiyodu melegimi gördüm kalp atışlarını duymak inanılmazdı benim için bana sanki" tamam anne sakin ol ben seninleyim" diyodu.
Dün de gebelik eğitimine yazildim . Hem doğum ve sonrasıyla ilgili bilgilenicem hem de Allah nasip ederse doğumuma girme ihtimali olan tüm ebelerle tanışmış olucam. Şimdilik hiç bir korkum tedirginligim yok nasip olursa evime de yakın olduğu için ve kendimi gerçekten güvende hissettiğim için orayı tercih edeceğim. 23. Haftada detaylı ultrason için bir kadın doğum Hastanesi'ne gidicem randevu aldım oranın da kadın doğum servisine bakıp son kararımı vericem. Benim anladığım şey asıl meselenin iyi insanlarla rastlamak olduğu.
Rabbim hepimizi iyilerle karşılaştırsın 🙏🏻 🙏🏻

Drun yüzünü görmekle alakası yok ki nabayım Dr un yüzünü devlette sancı odasına bir sokuyorlar 7 8 kişi karşıda doğumhane doğum yapan varsa da gayet rahat görebilirsin yani hele senin sancın henüz başlamadıysa yanında da suni sancıyı çeken biri varsa Allah Allah başına gelecekler için baya bir tırsarsın ama özelde sancıyı kendi odanda çekersin ebeler odana gelir doğumdan sonra da aşırı yoğun bir kanama oluyor altındakini gelip alıyorlar temizliyorlar giydiriyorlar bebeğin emiyor mu emzirmeye yardımcı oluyorlar emmiyorsa mama takviyesi yapıyorlar daha sayim mi verdiğin paranın hakkını veriyorlar he bir de devlette servise yatış yapılınca odalarda en az 3 yahut 4 kişi refakatçileri de sayarsak minimum 6 kişi oluyor odalarda benim gördüğüm 8 kişilik büyük bir oda ve 8 de refakatçi bebek seslerini de hesaba katarsak sen düşün devlet mi özel mi bu anlattığım büyük bir şehrin büyük bir devlet doğum hastanesi :KK51:
Ozelde nelerin yapildigi biliyorum 4 yil ben yaptim o islemleri ancak sabah dogum yapiyosan aksam cikiyosun ve en ufacik.bi tehlikede sezeryana giriyosun. Gece dogum yaparsan devlette nobetci doktor mutlaka oluyor ama ozel hastanede gunduz yuzumuze gulen doktorlardan bir tanesini bul bakalim asla gelmezler sabaha kadar sancini bosa cekersin. Bitane acilde pratisyen var iste ozel hastanede. Kisacasi ozelde sadece goz boyama var. Yarim gun maddi durumu olmayan biri için deymez bence.

Ozelde nelerin yapildigi biliyorum 4 yil ben yaptim o islemleri ancak sabah dogum yapiyosan aksam cikiyosun ve en ufacik.bi tehlikede sezeryana giriyosun. Gece dogum yaparsan devlette nobetci doktor mutlaka oluyor ama ozel hastanede gunduz yuzumuze gulen doktorlardan bir tanesini bul bakalim asla gelmezler sabaha kadar sancini bosa cekersin. Bitane acilde pratisyen var iste ozel hastanede. Kisacasi ozelde sadece goz boyama var. Yarim gun maddi durumu olmayan biri için deymez bence.
Benim Dr um gece bile olsa doğuma geliyordu ben ertesi günü taburcu oldum aldığım hizmetten de memnunum maddi durumu olmayan için bişey diyemem ama biraz imkanı olan özelde yapsın tavsiyemdir

Ben hadımköyde oturuyorum .
Gop Medicalparkta doğum yapıcam inşallah .

Esenyurt , beylikdüzü devlet hastanelerine geldim . Doktorlar ilgisiz diye devam etmedm .
Kanunı suktan süleyman zaten ççoook kalabalık .

Devletle uğraşcağıma yaptırdım özel sigorta gidiyorum özele ..
Allahım yardımcımız olsun .
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Benim Dr um gece bile olsa doğuma geliyordu ben ertesi günü taburcu oldum aldığım hizmetten de memnunum maddi durumu olmayan için bişey diyemem ama biraz imkanı olan özelde yapsın tavsiyemdir
O zaman hastane farki diyelim . Maddi imkani olan elbette ozelde yapsin tek kisilik oda icin bile deger ama olmayan icin cokta korkulacak biyer degil devletler

Kızlar benim bi oğlum var Allah nasip ederse ikinci oğlum olacak ve henüz tek bir iğne bile almadım, önce eksik belirlemek istiyorum, abisinden birçok şey kalacak zaten, düzensiz ve gereksiz bişey almak istemedim ve bu listeyi internetten buldum, zaten artık tecrübeli olduğum için bu liste üzerinden belirlemek istiyorum, belki sizlere de yardımcı olur 😊

Bebek İçin

Bakım

Giyim

• Mevsime uygun 8-10 adet günlük tulum (H&M ve Marks&Spencer)
  • Tek parça pijama 3-4 adet
  • Patikli pantolon 8-10 adet
  • 2 adet kundak (benim tercihim Woombie)
  • Muslin Örtü 5-6 adet (Aden&Anais en güzeli)
  • 2 adet pamuklu battaniye (bebeğin yatak dışında yattığı yerlere sermek için)
  • 2 adet yün battaniye (kışın puset üzerinde kullanmak için)
  • Baby wrap, sling wrap ya da kanguru taşıyıcı (bizimki bu işi pek sevmedi ama başka türlü susmayan bebekler de olabiliyormuş o yüzden evde bulundurmak iyi olur)
  • Kış için kuş tüyü tulum astronot
  • Bebek Arabası (Biz Stokke Xplory kullanıyoruz)
  • Lulyboo Portatif Yatak taşıması ve kullanması çok pratik bir bebek yatağı (Kito Baby hesabı üzerinden alabilirsiniz)
Oda Eşyası

• Baby Nest , DockATot ya da Snuggle Me Organictarzı bebek yatağı, anne karnından çıkan bebek için o hissi yaratması açısından iyi oluyor
  • Emzirme Yastığı (Düz, sert, pamuklu her hangi bir yastık iş görecektir)
  • Gece Lambası (Ben bunu aldım hem gece lambası hem ses makinesi)
  • Alt Değiştirme Matı (Ikea)
  • Whisbear beyaz gürültü oyuncağı (kesinlikle şart)
  • Kamera
Banyo

Anne için

• Lansinoh ya da Earth Mama marka Göğüs Ucu Kremi (her ihtimale karşı)
  • Lansinoh Göğüs Pedi
  • Silverette gümüş göğüs kapağı (ilk başta yara olmaması adına doğum öncesinden itibaren kullanmak için)
  • Emzirme Sütyeni 3-4 adet (Marks&Spencer’ı tavsiye edebilirim)
  • Emzirme Geceliği 3-4 adet (Oysho’yu tavsiye ederim önü kolay açılan tüm modelleri uygun)
  • Göğüs Pompası (Medela’nın hastane pompası en baştan itibaren kiralanabilir, iki göğüs için olanı tercih edebilirsiniz. Saklamak için Kiinde‘nin ürünleri en hijyenik olan opsiyon)
  • Doğum sonrası pedi
  • Doğum sonrası korsesi (alttan giyilebilen yerine önden cırtcırtlı bağlanan tarz tercih edilebilir)
  • Büyük su şişesi (emzirirken içmesi kolay olsun diye)
  • Göğüs kalkanı (yara olması durumunda emzirmeye devam edebilmek için)
  • Göğüs ısıtıcı termoped (süt kanallarını açması için)
  • Kıyafetlerin içine giymek için emzirme bluzu
  • Kokusuz duş jeli
  • Kiinde süt saklama gereçleri

Back
X