Devlette doğum mu? Özelde doğum mu ?

Ben özelde yapmayı düşünüyoeum .
Devlete sadece bir kere gittim bie test için töbe ettim .
Özeldeki doktorumla da doğumuma girebiliceksen devam edicrm deidm.
Saat kaç olursa olsun doğumuna ben gelicem dedi..
Sanırım aynı bölgede oturuyoruz .
Bu bölgelerdeki hastaneler içler acısı 😑
Kim doğum yapsa devlette soruyorum hep azarlıyorlarmıs . Ben sanırım öyle birşeyi kaldıramam
Valla ıstanbulda böle kucuk ıllerde devletler guzel cuhku kalabalık değiller sende mı beylıkduzunde oturuyosn acaba hangı hastaneye gıdıceksın dogun ıcın dusundugun bır hastane var mı

Kuzum o birazda doktoruna bağlı bence normal doğum yanlısı olan doktor araştıracaksın mesela bahçeci tıp merkezinde eray balcan var ama oda sana uzaktır. Ben kesinlikle devlet hastanesi önermem eğer maddi imkanlar el veriyorsa özele git tabiki. Bir kontrolümü devlette yaptırayım dedim yanımda içeri giren annemi azarlayıp attı dışarı doktor sureyililerden bıkmış olmalı kendi kendine baktı ve bana tek kelime söylemedi verdi ultrason kağıdı yolladı verdiği kağıtta bebeğimi göremedim bile
Beylıkduzunde kımseyı tanımıyorum evlenınce tasındım oyuzden sorup arasıtcagım kımse yok kadınlar kulbunden baktım arastırdım medılıf tabsıye etmıs cogu kadın fakat söyledikleri doktorlar sezaryanla mı genelde doğum yaptırıyo normal mı orası muamma 😒😒

Sevgılı hamısler ve guzel anneler tecrubelı olanlar benım gıbı kararsız olanlar ne yapalım ne edelım doguma az kaldı devletler maglum dayak yemedıgın kalıyor özel de ınsanı darphane olarak görıyor nerde dogurcamı bılmıyorum yardımcı olun🙄😒😒
Kesinlikle devlette yap yani tecrübeli biri olarak kesinlikle devlet diyorum. Çünkü özelde daha doğumunuza 2 hafta varken sizi zorla doğuma koyuyorlar yetmezmiş gibi günlerce suni sancı veriyorlar yetmezmiş gibi o sancılardan sonra ameliyat diyorlar. Ben 2 gün özelde yattım suni sancı aldım fakat acikligim olmadığı için doğum yapamadım ameliyat dediler fakat ben istemedim eve gidip beklemek istedim bana bi kağıt imzalattılar sorumluluğu ben alıyorum diye. Ve diğer gün devlete gittim biyle biyle dedim doktor resmen güldü bana dediki sen daha 39 hafta 3 günlksun daha var eve gidip rahatca sancılarını bekle kendini kasma ve korkma ve 2 gün sonra sancılarım geldi normal doğumla çokta sağlıklı bir oğlum oldu. Geçen ay eltim doğum yaptı onada aynısını yaptılar ama eltim dayanamadı suni sancilara ikinci gün ameliyata girmek istedi

Kesinlikle devlette yap yani tecrübeli biri olarak kesinlikle devlet diyorum. Çünkü özelde daha doğumunuza 2 hafta varken sizi zorla doğuma koyuyorlar yetmezmiş gibi günlerce suni sancı veriyorlar yetmezmiş gibi o sancılardan sonra ameliyat diyorlar. Ben 2 gün özelde yattım suni sancı aldım fakat acikligim olmadığı için doğum yapamadım ameliyat dediler fakat ben istemedim eve gidip beklemek istedim bana bi kağıt imzalattılar sorumluluğu ben alıyorum diye. Ve diğer gün devlete gittim biyle biyle dedim doktor resmen güldü bana dediki sen daha 39 hafta 3 günlksun daha var eve gidip rahatca sancılarını bekle kendini kasma ve korkma ve 2 gün sonra sancılarım geldi normal doğumla çokta sağlıklı bir oğlum oldu. Geçen ay eltim doğum yaptı onada aynısını yaptılar ama eltim dayanamadı suni sancilara ikinci gün ameliyata girmek istedi
Pekı sızın sancınız mı vardı daha haftanız olmasına ragmen nıye gıttınız hastaneye nişan geldı mı satunız geldı mı çnku bebekler 40 haftayı bıle gecebılıyor bazen sızın erken gıtme nedenınız neydı

Çevremde adiyla nam salmış kanuni hastanesi, esenyurt hastanesi olunca devleti hiç dusunemedim. Cunku acilleri gormek yeterli. İnsana deger ne yazık ki hic yok. Asiro kalabalık onlarida anlıyorum. Hamileyken kac defa kontrole yada acile gittiysem memnun ayrilamadim. Sadece bir kez acilde duzgun bir dr denk geldi.
Onun haricinde ozeldeki doktoruma asiri guveniyordum. Hem tedavi surecimde de ona gittigim icin birakmadim. Ama ben 40 haftayi gecirmek istemeyince, kontrollere sık gidiyorum diye doguma az kala cok ilgisizleşti. En son 39+4 te ki muayenede ben korkuyorum ya bebegim kakasini yaparsa falan dedim diye bana disari ciksan garantin var mi dedi gülerek. O an birakamadim o doktoru simdi olsa degistirirdim. Ve elime 40+0a kadar dogumum başlamazsa diye sabaha suni sanci alimi icin kagit yazdi. 40+0 da suni sanci almaya basladim 3 saat sonra suyum geldiginde bebegimin kakasını yaptigini gördüm. Kalp atışları da duzensizlesince acil sezeryan oldum. Benim doktorum asiri normal dogum yanlısıydı. Dogumdan sonrada pek ilgili davranmadi, dogurdu da kurtulduk der gibiydi. Ama ebeler cok iyiydi. Acil sezeryana girerken şoka girdigimde hep telkin verdi biri, yine gece ki diger ebe odamizda durdu resmen cogunlukla dakika basi beni yokladi hep. Yürütürken falan asiri iyi davrandi nazikti. Allah razi olsun.
Velhasil yine olsa ozelde baska yer secerim sanırım

Pekı sızın sancınız mı vardı daha haftanız olmasına ragmen nıye gıttınız hastaneye nişan geldı mı satunız geldı mı çnku bebekler 40 haftayı bıle gecebılıyor bazen sızın erken gıtme nedenınız neydı
Erken gitme değil özel olduğu için her ay muayenede doktor kendisi arayip çağırıyordu en son aradigin da gelin doğum zamanı nst ye baglayalim sanci var mi bakaljm dedi gittim nst de sanci yok ama doktor israrla dogum zamani gecti demeye basladj aksi takdirde bana ve bebege zarar geleceğini söyledi aynı gün yattım hastaneye iki gün boyunca hiç durmadan suni sancı aldım Rabbim kimseyi o duruma düşürmesin 10 dogum yapmış gibi oldum bebeğim şuan 6 aylık oldu ve hala aklıma geldikçe için sızlıyor o halıme

Ben özel diyorum devlette 10 kişiyi bı odaya alıp orda müdahale ediyorlar ,tutumları ortada
Özel hastane de tutum daha güzel kibar nazikler ayrı odaniz oluyor herşeyi orda yasiyorsunuz doğum fiyatı neyse o sizden ekstra ücret almiyorlar alamazlar zaten
Ben hamileyken devlete gittim bebeğimi göremedi bile hemen özele gittim bebeğimi gördü kullandıkları makinalar da eski oluyor
Ben üç dogumumuda özelde yaptım çok memnun kaldım

Erken gitme değil özel olduğu için her ay muayenede doktor kendisi arayip çağırıyordu en son aradigin da gelin doğum zamanı nst ye baglayalim sanci var mi bakaljm dedi gittim nst de sanci yok ama doktor israrla dogum zamani gecti demeye basladj aksi takdirde bana ve bebege zarar geleceğini söyledi aynı gün yattım hastaneye iki gün boyunca hiç durmadan suni sancı aldım Rabbim kimseyi o duruma düşürmesin 10 dogum yapmış gibi oldum bebeğim şuan 6 aylık oldu ve hala aklıma geldikçe için sızlıyor o halıme
Valla coo degısık bır hstneymıs keske kendımı sancımı beklıcem dıyup cıkıs yapsaydınız çünkü geregınden fazla sunı sancı bebegın nabzını düşürüyor devlet hastaneleri coo dolu ıstanblda surıyelılerden bıze fırsat gelmıyor kalablık oldugu ıcın tereddutlerım var oyuzdrn özel hastaneye daha meyıllıyım nişan gelmeden suyum yada cok sık sancım gelmeden doktora gıtmem evımde cekıcem sancımı gerısını allaha bırakıyom rabbım herkesı vıcdanlı ınsanların elıne dusursun ıyılerle karsılastrsın ınsallah

Ben özel diyorum devlette 10 kişiyi bı odaya alıp orda müdahale ediyorlar ,tutumları ortada
Özel hastane de tutum daha güzel kibar nazikler ayrı odaniz oluyor herşeyi orda yasiyorsunuz doğum fiyatı neyse o sizden ekstra ücret almiyorlar alamazlar zaten
Ben hamileyken devlete gittim bebeğimi göremedi bile hemen özele gittim bebeğimi gördü kullandıkları makinalar da eski oluyor
Ben üç dogumumuda özelde yaptım çok memnun kaldım
Kesınlıkle katılıyorum dogumlarınız normal mı oldu yoksa sezaryan mı

Valla coo degısık bır hstneymıs keske kendımı sancımı beklıcem dıyup cıkıs yapsaydınız çünkü geregınden fazla sunı sancı bebegın nabzını düşürüyor devlet hastaneleri coo dolu ıstanblda surıyelılerden bıze fırsat gelmıyor kalablık oldugu ıcın tereddutlerım var oyuzdrn özel hastaneye daha meyıllıyım nişan gelmeden suyum yada cok sık sancım gelmeden doktora gıtmem evımde cekıcem sancımı gerısını allaha bırakıyom rabbım herkesı vıcdanlı ınsanların elıne dusursun ıyılerle karsılastrsın ınsallah
Amin inşallah tez zamanda sağlıkla kucağına almak nasip olur. En iyisi evde çek sancılarını benim gorumcem ebe yardımcısı yüz defa dedi gitme evde bekle sancinj evde çek seni mahvederler ama dinlemedim. Ama devlet hastanesinde çok memnun kaldım herşeyi düşünüyorlar hiç hazırlıksız doğum yapanlara özel bebek çantaları veriyorlar ici dolu annenin her ihtiyacı ve bebegin sabunundan zibinina kadar yani ben çok memnun kaldim

Suda doğum.
Yaşadığınız il de devlet hastanesinde varsa devlet yoksa özel ama suda doğum

Amin inşallah tez zamanda sağlıkla kucağına almak nasip olur. En iyisi evde çek sancılarını benim gorumcem ebe yardımcısı yüz defa dedi gitme evde bekle sancinj evde çek seni mahvederler ama dinlemedim. Ama devlet hastanesinde çok memnun kaldım herşeyi düşünüyorlar hiç hazırlıksız doğum yapanlara özel bebek çantaları veriyorlar ici dolu annenin her ihtiyacı ve bebegin sabunundan zibinina kadar yani ben çok memnun kaldim
devletten memnun kalan ender annelerdensınız sız hangı sehırdesınız

YA agzına saglık bencr cok güzel bır cevap olmus hem benım ııcn hemxe alaksız cevap yazanlar ıcın evet ya tek korkum özelde para almak ıcın sezaryan yapıyorlar felan dıyorlar sen ne dusunuyorsun bu konu hakkında 😌
Normal doğum yanlısı bir Dr tercih edersen mis gibi normal doğum yaparsın ben özeli de devleti de görmüş biri olarak özelde suni sancı verildi ama açıklık olmayınca kendi isteğimle sezeryana gittim hiç de pişman değilim ama devlet mi özel mi dersen yine doğum yapsam yine özeli tercih ederim verdiğin paranın karşılığını hizmet olarak geri alıyorsun kusmalarımdan dolayı devlette yatmıştım ben 8 kişilik oda da var 3 kişilik oda da var her türlüsünü görmek mümkün normal doğumdan çıkan mı ararsın sezeryandan gelen mi bir de doğumun ilkse korkma da dur

Özel bir durumum vardı hiç muayene olamadım suyum geliyordu isteğe bağlı sezeryan oldu
Ozamsn zorunlu sezaryan sayılır netıcede anne ve bebegın saglıklı kavusması ben normal ıstıyorum yaraladım gec ıyılesıyor bırde bana bakıcak kımsem yok annrm rahatsız ama tabı allahın dedıgı olur

Valla ıstanbulda böle kucuk ıllerde devletler guzel cuhku kalabalık değiller sende mı beylıkduzunde oturuyosn acaba hangı hastaneye gıdıceksın dogun ıcın dusundugun bır hastane var mı
Ben hadımköyde oturuyorum .
Gop Medicalparkta doğum yapıcam inşallah .

Esenyurt , beylikdüzü devlet hastanelerine geldim . Doktorlar ilgisiz diye devam etmedm .
Kanunı suktan süleyman zaten ççoook kalabalık .

Devletle uğraşcağıma yaptırdım özel sigorta gidiyorum özele ..
Allahım yardımcımız olsun .
Sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Devlet hastanesinin doğumhanesinde doğum yapmadım fakat o ortamda bulundum ebelerin muamelesi için bişeyler söyleyecek olursam asla azarlama falan yok gayet nazik ve kibar davranıyorlar hijyen derseniz özel hastane ile kafa kafaya yarışır bu benim bulunduğum devlette gördüklerim hepsi aynı mı bilemem sadece birden fazla insanla ilgilendikleri için tabi senin stresten rahatlama gibi bir lüksün olmuyor işte bu durumda maddi imkanın varsa özelde kendi odanda ebelerin kontrole gelmesi ile ilgili biraz daha stressiz bir ortamda süreç ilerler

Back
X