Devlet memuru olan öğretmenler bakar mısınız?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Arkadaşlar bir hafta sonra doğum öncesi izne ayrılıcam, doğum için Milli Eğitim yada okula bırakmam gereken bir evrak falan var mı? (rapor dışında)
Hani bu doğum parası mı ne diyorlar bunun için yada başka herhangi bir şey için gerekli bir evrak var mı?
Eğer doğum öncesi için herhangi bir şey yoksa doğum sonrasında nezaman, nereye, hangi evrağı bırakmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

okula raporunu bırakıyorsun,okul hallediyor gerisini.Bide doğduktan sonra hastaneden doğum belgesi alınıyormuş,onu da yine okuluna vereceksin ki ,iznin o tarihten sonra hesaplansın.Bu evrak da çok acil teslim edilmesi gerekmiyor hehalde,bizim okulda bir bayan doğumdan 15 gün sonra getirmişti doğum belgesini.Yalnız ben de net bilmiyorum,bu belgeyle nüfus müdürlüüne de gidilecek herhalde,artık fotokopisi mi verilecek ,bilmiyorum?
Devlet memurlarına da doğum parası verilmiyormuş,biz zaten maaşımızı almaya devam ediyoruz,herhangibir kesilme yok,o yüzden.Özel sektörde, herhalde ,izinde oldukları sürece maaş almıyorlar ki,sonradan doğum parası alıyorlarmış.

Teşşekkür ederim arkadaşlar, detaylı yazılmayan bir bilgi varsa ve eklerseniz sevinirim.

okula raporunu veriyorsun ayrıca dilekçe yazıyorsun derisini okul müdürü ayarlıyor. 32 haftalık atrılacaksan böyle. 37 haftaya kadar çalışır raporu alıp çalışmaya başladın fakat 37 haftadan önce ayılırsan raporunu bozdurman gerekiyor drdan çalışamaz raporu alman gerek.
doğum sonrası içinde bebeğini üzerine alacaksan çok az para veriliyor bunun için dilekçe yazıyorsun birde doğum belgesini veriyorsun okuldan belge verdi müdür onu doldurdum birde sağlık karnesi içinde dilekçe, doğum belgesi, nüfus cüzdanı fotokopisi veriliyor canım ben yeni doğum yaptım bunları istediler

Ben 37. haftaya kadar çalışbilir raporu aldım, 34. haftanın başında deldiricem, bunun içinde okula dilekçe yazmam gerekiyor mu acaba? ve ne yazmalıyım yani 2 haftaya sonraya ekletilmesi ile ilgilimi bişeyler yazıcam..

Birde eskilerden bişey hatırlıyorum sanki bir erkek öğretmen vardı okulda o demiştiki, bebeği keşke annesinin üzerine yapsaydık o izinde hadtane işlerinde falan rahatlık oluyor, var mı böyle bir şey, bir rahatlığı falan yoksa farketmiyor mu?

Sağlık karnesi için bebeğin nüfus cüzdanı veriliyordur heralde değil mi.
Bütün bu evrakları okula doğumdan sonra ne zaman verdiniz, siz mi ilgilendiniz yoksa eşiniz mi okula gidip gelme durumunda kaldı.
Milli eğitime bişey vermek gerekmiyor gaiba değilmi doğumdan sonra...
Çok sordum kusura bakmayın, eksik birşey kalsın istemiyorum.

raporunu bozacaksan drdan çalışamaz raporu alıyorsun bunun için okula dilekçe yazmıyorsun sadece doğum iznine ayrılacağına dair dilekçe yazıyorsun ve çalışamaz raporunu veriyorsun gerisini idare hallediyor. zaten çalıştığın haftalar doğum sonrasına aktarılıyor
bebeği benim üzerime yaptık biz çünkü hastalık durumunda rahat oluyor annenin izinleri
sağlık karnesi için dilekçe bebeğin nüfus cüzdanı, doğum raporu gerekli
doğumdan 20 güne kadar sağlık karnesi gerekli değil anenin üzerinden bakılıyor biz 2-3 hafta sonra verdik.
eşim ilgilendi herşeyle zaten 3 gün benim çalıştığım okulda dersi var o yüzden ben ilgilenmedim eşiniz yapabilir
milli eğitime herhangi birşey vermedim.
siz bu işleri halletmeden okula tel açın sorun yinede eksik birşeyniz kalmasın ya da eşiniz tüm işleri rahatça halletsin diye

arkadaşlar merhaba .bende sınıf öğretmeniyim ve kafamçok karışık lütfen yardım edin .ben 27 haftalık hamileyim ve doğum 27 hazirana geliyor doğum sonrası iznim yaz tatili nedeniyle güme gidiyor.doğum öncesi 5 haftayı sonraya aktarabilir miyim yardım edin neolur:sm_confused:

doktorun bir sakınca görmemesi halinde doğum öncesi 8 haftalık iznin 5 haftasının doğum sonrasına aktarılması mümkün
sadece hastane sevk/havale kağıdına -bir problem çıkmazsa tabii- "37. gebelik haftasına kadar çalışması uygundur" yazacak

Son düzenleyen: Moderatör:

canım 37 haftaya kadar çalışma hakkın var.o zaman 5 hafta atıyosun.senın bu durumda 5 hazırana kadar çalışman gerek.ve bu durumda 25 eylülde okula dönmek zorundasın.kötü zamana denk gelmiş gercekten.ben de sınıfcıyım.dogum iznindeyım.benım de subat t aili kaynadı arada.27 nısanda bitiyo bnm de iznim. 20 gun de rapor alıp dönücem okula.ki ben denizlide yasıyorum.okul izmitte:)))
allah bi an önce kucagına almak nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…