- 13 Temmuz 2022
- 571
- 163
Bilkentte tüm tetkiklerimi yaptım adet olup aşılamaya başlayacağım bende de pcos var bu süreç çok yorucu ve uzun olumsuz sonuç alma düşüncesi bile beni üzüyor Allah hepimizin yardımcısı olsunMerhaba, bu yazıda aşılama sürecimi detaylı anlatmak istiyorum. 1.5 yıllık evliyiz artık çocuk düşünmeye başladık kontrollerimizi yaptırdık eşimin ilk tahlilinde sperm sayısı düşük çıkarken 2. Tahlilde sayı normale dönmüştü. Bu süreçte yeme içmeye ve vitamin desteği almaya özen göstermeleri gerekiyor. Bende ise kendimi bildim bileli pcos var. Mayıs ayında tarlusal kullanıp regl oldum bittikten sonra devlet hastanesinde rahim filmi çektirdim (beklediğimden daha az acılı bi işlemdi ortalama 30 saniye kadar kasıklarımda bi ağrı hissettim o kadar). Rahim filmim temiz çıktı bi sonraki reglinin 3. Günü hastaneye çağırdılar. Yine tarlusal kullanıp gittim. 5 günlük bi ilaç verdiler klomen (sabah akşam kullandım) ilaç bitince 3. Gün sabahı ( yani tedavinin 8. Günü) ultrason için çağırıldım sağ yumurtalığım için 6 mm dedi sol tarafım biraz daha küçükmüş. Yarın sabah 10. Gün yani, tekrar ultrasona çağırıldım takip ile ilerleceğiz. 26 haziranda (reglinin 3. Gününde) tedaviye başladık bugün 4 temmuz tedavinin 9. Günü, Çok heyecanlıyım aynı zamanda umutsuzda. Bu yazıyı süreci benim gibi bilmeyenler için yazıyorum. Gün gün anlatacağım:)