Kesinlikle.. geçenlerde çok sevdiğim iyi yürekli bir dr var, ona muayene olayım diye gittim.. 2'li taramam var halledeyim dedim.. Genç yeni mezun olmuş.. deli gibi iş aşkı ile yanıyor..
Adamcağız durmuyo ki yerinde ameliyata gitmiş yine.. ben de dedim, nasıl olsa kan tahlili; uygun başka bir dr da yaptirayim.. öylesine en yakın saati seçtim.. yaşlı bir adam .. girdim içeri 2 bayan hasta bekliyor kenarda, üzerine beni de çağırmışlar.. küçücük oda, sıkış tepis bir de içeride bekliyoruz siramizi.. dr bey elinde telefon, bir yandan face de beğeni yapıyor bir yandan da asistanina kurlar çekiyor.. ikisi de birbirine yaranma peşinde.. neyse sonunda işine dönmeye karar verdi de; bana derdimi sorup aldı ultrasona.. iki kadın ayakucumda hala kendi sıralarını bekliyor.. başladı bakmaya.. işte sıralıyor kendi dilince birşeyler.. Fetusun boyunu çapını.. derken ben de dedim ki; dr bey herşey yolunda mi??
Anaam adam açtı ağzını yumdu gözünü, yok sen şimdi bebeğin cinsiyetini de sorarsın, işte ancak böyle kendinizce işime müdahale edersiniz.. onu yapma böyle davran.. (başörtü takiyorum bu arada tesettürlüyüm) sonra dediki beni duyabiliyor musun? Hani başında örtü var ya, belki çok sıkmışsındır..
ayy nasıl zor tutuyorum kendimi; icimdem ya sabır.. hala masadayiz.. hemen konuyu değiştirip diğer asistanindan emrettiği suya getirdi.. nerde kalmışmış, yarım saat olmuşmuş.. aman, bana dünyanın fircasini saydiran adamın yanında bekleyen kadinlardan biri demez mi; dr bey, eşime soyliiim de size su getirsin isterseniz.. Böyle salak salak sırıtıyor.. aklınca ilgisini kapacak bey amcadan..
Dr yok dedi, benim o islerime bakan asistanım var..
Ayy beynimden aşağı kaynar sular.. kadının ezikligi daha da çileden çıkardı beni.. dr son bölgelere bakıyor, elinde ultrason başlığı.. şöyle bi sinirle ittirdim elini, dedim çekilin önümden, hemen dogruldum peçete ile jeli temizliyorum, herkez anlayamadı birden ne yaptığımı, hışımla kalktım ayağa; dr dedim, bir de şiddete karşıyız yazısı asiyorsunuz her kapıya; ama şiddete mahal cikariyorsun farkında mısın dedim.. bu şiddeti kinadigim sizin gibileri savunduğum güne lanet olsun dedim kapıya yöneldim.. kadınlar şaşkınlıkla beni izliyorlar; ben çıkınca dr dan taraf olup cahilligimden, hülolugumdan konuşup atıp tutacaklar.. dr daha bir sevecek daha güzel muayene edecek onları bu sadakatleri karşılığında çünkü..
neyse doktora neredeyse kendi ellerinden su icirecek kadına; size de iyi yalamalar hanımefendi.. lafa gelince mangalda kül bırakmıyordunuz ama, en cuhela hülodan hiçbir farkınız kalmadı nezdinizde, kendi tezinizi çürüttünüz dedim çıktım çarptım kapıyı..
(sıra bekler iken cevresindekilerle konusuyordu, bazı kesim seçmenler nasılda yalakaymis, yok efendim memleket cahil hulo kayniyormus, aman ne koyun milletmisiz filan)
Derken kadın arkamdan terbiyesiz dedi filan.. güldüm ve devam ettim..
velhasıl çöpe gitti koca günüm ve muayene hevesim.. İtiraf edeyim 28 yaşındayım hayatimda yaşadığım çok nadir kopma noktalarimdan biridir.. umarım son olmuştur.. herhalde hormonların da etkisi..
Belki yanlış ama yine olsa yine yaparım.. bir kadının ezikligine celallendim ben, o ana dek adamın yaşına hurmeten susardim da, bu halkımın herşeyi caresiz kabullenip boyun kıldan ince tavrı beni zıvanadan çıkardı..
Off be canım, ne birikmiş valla icimde.. kocama bile anlatmadım hiç.. uzun oldu ama ister oku ister geç..
ben rahatladım sayende..
Bu arada bebeğim ilk kez hareket ediyor suan hıçkırıklar tutmus anlaşılan..
konuna denk geldi, artık hep aklıma gelir bu konu.. ilk hissettigimde nette fink atıyordum derim ikinci gözağrıma.. :-*