- 13 Ağustos 2024
- 1.111
- 1.435
Bayağı uygunmuş, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah2 hafta önce raporumla devlet üniversitesine başvurdum 7000 eczane ücreti 17.000 toplama ve transfer ücreti dediler
Amin cümlemizin inşallahBayağı uygunmuş, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Aranmiyor sanirim. Sgk tüp brbrk desteği yazip google arastirma yapabilirsinizMerhaba acaba rapor hakkı için özel durumu olanlar (tüpleri kapalı olanlar) aşılama şartı aranıyor mu
Bakıldığında özele göre uygun geliyor tabi fiyatlar. Peki ne kadar sürede raporunuz çıktı ve ne kadar sürede sıra geliyor toplama transfer için2 hafta önce raporumla devlet üniversitesine başvurdum 7000 eczane ücreti 17.000 toplama ve transfer ücreti dediler
Tüp bebek için sıra beklemek diil de muayene olacağım günler süründürdü resmenMerhaba,
Dilerim bebişlerinize sağlıklı bir şekilde kavuşursunuz.
Devlette tüp bebek için çok sıra bekleniyor mu peki?
Tüpler kapalıysa aşılama uygulanabilecegini sanmıyorum. Ama açılabilir durumdaysa doktor önce onu yapmanızı isteyebilir. Sadece yorum yaptım valla en iyi bilgiyi doktorunuz verirMerhaba acaba rapor hakkı için özel durumu olanlar (tüpleri kapalı olanlar) aşılama şartı aranıyor mu
Süreç ne kadar oluyor tam olarak2 hafta önce raporumla devlet üniversitesine başvurdum 7000 eczane ücreti 17.000 toplama ve transfer ücreti dediler
Birkaç farklı şehirlerin üniversite hastanesini arayıp bilgi aldım ve her birinin prosedürü farklıdır dediler o yüzden net bilgi edinemedim..Tüpler kapalıysa aşılama uygulanabilecegini sanmıyorum. Ama açılabilir durumdaysa doktor önce onu yapmanızı isteyebilir. Sadece yorum yaptım valla en iyi bilgiyi doktorunuz verir
Araştırma yaptım tabiki ama her üniversitenin presedürü aynı olmuyor, bi hastane aşılama gerekmez dedi bi hastane 2 aşılama yaptırmak şart dedi yani googlede yazilan olmuyor hastaneyle birebir görüşmek gerekiyor..Aranmiyor sanirim. Sgk tüp brbrk desteği yazip google arastirma yapabilirsiniz
Raporum 2 haftada çıktı aşılama yapılmadı bende veya hsg çekilmedi amh düşüklüğünden kaynaklı rapor çıktı rapor çıkıcak dendiği an sıramı aldım tüp bebek için 1 ay sonraya sıra verildi o sırada raporumu hallettim zaten gittiğimde dosya açıldı bazı testler yapıldı muayene yapıldı reglinin ilk günü ara denildi ilaç başlıycaklar yumurta gelişimi için uygunsa 15 gün sonra toplama kaliteliyse 2 gün sonra taze transfer Ege üniversitesine gidiyorum bu aradaBakıldığında özele göre uygun geliyor tabi fiyatlar. Peki ne kadar sürede raporunuz çıktı ve ne kadar sürede sıra geliyor toplama transfer için
İnfertilite bölümüne gidiyordum uzun zamandır bende aşılama değil direk tüp bebek dendi rapor çıkar size dendi bu değerlerle hızlı ilerlemiş aslında sizde de süreç inşallah güzel haberlerde tez gelirRaporum 2 haftada çıktı aşılama yapılmadı bende veya hsg çekilmedi amh düşüklüğünden kaynaklı rapor çıktı rapor çıkıcak dendiği an sıramı aldım tüp bebek için 1 ay sonraya sıra verildi o sırada raporumu hallettim zaten gittiğimde dosya açıldı bazı testler yapıldı muayene yapıldı reglinin ilk günü ara denildi ilaç başlıycaklar yumurta gelişimi için uygunsa 15 gün sonra toplama kaliteliyse 2 gün sonra taze transfer Ege üniversitesine gidiyorum bu arada
Amin inşallah cümlemizinİnfertilite bölümüne gidiyordum uzun zamandır bende aşılama değil direk tüp bebek dendi rapor çıkar size dendi bu değerlerle hızlı ilerlemiş aslında sizde de süreç inşallah güzel haberlerde tez gelir
Gerçekten insan öğrenmek istediğinde bulamıyor Allah razı olsun sizdenAmin inşallah cümlemizinbu güne kadar güncel ve faydalı yorum bulamadım kendimizde deneyip söylemek nasipmiş rabbim isteyen herkese nasip etsin
İnşallah sizinde öyle kolaylıkla olsunGerçekten insan öğrenmek istediğinde bulamıyor Allah razı olsun sizdengönlünüzce olur umarım
Universite hastaneleri yari ozel oldugu icin farkli prosedur olmasi normal. Devlet hastanelerinde o prosedur gecerli. Iki tupte kapaliysa asilama bir ise yaramaz ki size sart koşulsun. Tupten rahme gecis yok bu yuzden direk tup bebek kapsamina giriyorsunuz bence. Her devlet hastanesinde tup bebek yapan yer yok o yuzden yaşadığınız sehire gore durum degisir. Hangi sehirde yaşıyorsunuz?Birkaç farklı şehirlerin üniversite hastanesini arayıp bilgi aldım ve her birinin prosedürü farklıdır dediler o yüzden net bilgi edinemedim..
Araştırma yaptım tabiki ama her üniversitenin presedürü aynı olmuyor, bi hastane aşılama gerekmez dedi bi hastane 2 aşılama yaptırmak şart dedi yani googlede yazilan olmuyor hastaneyle birebir görüşmek gerekiyor..
Merhaba bende sürecimi anlatayım size daha fazla bilginiz olsun. Ben yaşadığım ildeki eğitim araştırmada tüp bebek uzmanına 3 aşılama yaptırdım aşılama öncesi 1.5 yıllık uzun bir sürecim oldu ilk önce doktorum Özel bir hastanedeydi adet kanaması azlığıyla gittim normal yaşında var(o zaman 29) 8 aydır hamile de kalmamışsın gel hsg çekelim dediler rahim perdesi gördüler hamileliğe engel değil ama düşük yaparsın zaten olmuyor riske atma dediler ameliyat oldum. Rahim şeklim de değişikmiş onu da düzelttiler. Ardından dinlenme süresi var dediler 1-2 ay beklerim sonra femera isimli bir hap ile doğal denedik ilk ay yumurtam çok gelişmiş kistik yapıda olunca bir ay ara verdik sonra tekrar femera ile doğal denedik olmayınca bu sefer aşılama yaptılar gonal f isimli bir ilaçla geçen ramazan ayıydı Ramazan sonrası tedaviyi bıraktım biraz dinlenmek istedim o arada çalıştığım eğitim araştırmada doktor araştırdım tüp bebek uzmanı bir hocayı buldum görüştüm yaklaşımı hoşuma gitti benle de kendisi ilgilenince ona başladım hsg çekildi bir önceki ameliyattan bir sorun yaşanmamış direk aşılama önerdi 2 aşılama da o yaptı gonal f ile 10 gün oldu adet oldum son aşılamada tutmamış oldu bize en yakın tüp bebek merkezinde arkadaşı vardı oraya yönlendirdi işlemleri ayarladım o süreci de özet geçeyim. 39 yaşını bitirmemiş olmak. gonal f ile 2 başka bir ilaç var onla 5 aşılama yaptırmış olmak. İlaç neye göre seçiliyor bilmiyorum. Aşılama yaptırdığın yerlerde aşılama yaptırıp tutmadığına dair hekimin tarafından bir rapor hiç uğraştırmıyor. 3 yıllık resmi evlilik. Bunlar sebebi açıklanamayan infertilite için ama bazı özel sebeplerden direk tüp bebeğe onay çıkıyor o durumlarda da yine rapor alman gerekiyor. Benim başvurduğum hastanede işlemler şöyle ilerledi beni kardiyoloji dahiliye ve psikiyatriye yolladılar standartmış tüp bebek merkezinden geldik diyince poliklinik önceliğim oldu. Eşimi de androlojiye yolladılar. Bizden 900gün çalıştığıma dair sgk kaydı nüfus kayıt örneği aile cüzdanı foto vesikalık bir dizi işlemler bana 1-1.5 saat mesafedeydi 3-4 günde bitti her doktor hergün yok tüp bebeğe sadece ona gideceksin filan. Salı günü sonuçları onaylayacaklar sonrasında bir sonraki adetimde tüp bebek işlemi başlayacak. Hastaneye 15.700 vereceğim. Kullanılan gonal f ilacı 1100 tl gibi birşey veriyorum sgk karşılıyor. Ovitrelle çatlatma iğnesi 100 civarı tutunması için duphaston veriyorlar 2 kutu da 100 civarı. Aşılama yaptırırken gonal f karşılaması için 2000mg geçmemek lazım. Tüp bebek miktarını bilmiyorum. Aşılamada günlük 75 mg vuruyorsun 2-3 aşılama yaptırıyor yıllık doz. Tüp bebekte ilaç dozu artıyor. Yıllık dozu aşınca 450mglık bir kalem 4500 civarına çıkıyor. Bende ve eşimde hiçbir sebep bulanamadı hiç tutmadı kimyasal gebelik bile oluşmadı. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.Merhaba sizi okudum da bize de devlet tüp bebehakkı tanıyor dendi süreç nasıl oluyor süreç hakkındaki bilginiz nedir bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba. Benım de ıkı tüpüm kapalıydı. İki kez asılama şartının kanuna göre olduğunu söyledi üniversite hastanesi'ndeki prof. Tutmayacagını bıle bıle hormon mu alacagız diye sordum biz de yıllardır ugrasıyoruz ama elimizden bişey gelmıyor dedi geçen sene şubat mart ayı gibiydi sanırım sımdı degıstı mı bilmiyorum. İki kere asılama ve en sonunda da tüp bebek için harcayacagım ücreti tek seferde özelde harcayayım dıye düşünerek özelde yaptım ben. Bilginiz olsun dıye yazayım dedim sizeBirkaç farklı şehirlerin üniversite hastanesini arayıp bilgi aldım ve her birinin prosedürü farklıdır dediler o yüzden net bilgi edinemedim..
Araştırma yaptım tabiki ama her üniversitenin presedürü aynı olmuyor, bi hastane aşılama gerekmez dedi bi hastane 2 aşılama yaptırmak şart dedi yani googlede yazilan olmuyor hastaneyle birebir görüşmek gerekiyor..
Aynen bana da öyle söylediler bende özelde yaptırdım, teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba. Benım de ıkı tüpüm kapalıydı. İki kez asılama şartının kanuna göre olduğunu söyledi üniversite hastanesi'ndeki prof. Tutmayacagını bıle bıle hormon mu alacagız diye sordum biz de yıllardır ugrasıyoruz ama elimizden bişey gelmıyor dedi geçen sene şubat mart ayı gibiydi sanırım sımdı degıstı mı bilmiyorum. İki kere asılama ve en sonunda da tüp bebek için harcayacagım ücreti tek seferde özelde harcayayım dıye düşünerek özelde yaptım ben. Bilginiz olsun dıye yazayım dedim size
Merhaba, doktor karar veriyor muayeneden sonra eşinin durumunu da değerlendirerek.Kızlar merhaba sebepsiz infertilitede devlette veya üni hastanesinde aşılama öncesi tedavi şartı vae mı yoksa direk aşılamadan mı başlıyoruz. Ben 3 aydır özel hastanede klomen gonal f tedavisi görüyorum. Süreci aşklamada veya tüp bebekte düşük ücret olmasj için devlete veya üni hastanesine aktarmak istiyorum. Çünkü gittiğim özel hastanede aşılamaya 16 bin dediler. Bahçeci tüp bebek ilaçlar hariç 75 bin dediler. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi