Devlet destekli tüp bebek ücreti

duyguudk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2024
24
4
31
Devlet desteği için onay çıktı ve devlet hastanesinde yaptıracağım ilaçlar hariç hastaneye ücret ödeyecek miyim bilginiz var mı ?

Devlet desteği için onay çıktı ve devlet hastanesinde yaptıracağım ilaçlar hariç hastaneye ücret ödeyecek miyim bilginiz var mı ?
Merhaba bende aynıyım. Özel doktor seçerek devam ettim tedaviye. Doktor ücreti ve yumurta toplama ücreti toplamda 40 bin ödedik. Henüz transfer aşamasına gelmedik transfer zamani da 15 20 civarı ödememiz olacak galiba

Ben özel hastane tercih etmedim devlette ücretlendirme aynı mı ?

Ben özel hastane tercih etmedim devlette ücretlendirme aynı mı ?
Hastaneye göre değişir bence. İlaçların tamamını karşılamıyor devlet, belli bi miktarını karşılıyor. Şu andaki fiyat farkı nedir bilmiyorum. Ayrıca tedaviniz için yeterli gelmezse daha fazla ilac almanız gerekebilir. Devletin karsilamadigi çok ilaç da var. OPU için ücret ödedik mi hatırlamıyorum ama daha yeni transfer icin 12bin verdik.

Devlet hastanesinde mi ?

Devlet hepsini karsilamaz bi kismina destek oluyor ozel hastanelere bakarak cuzi bi miktar oduyorsunuz hem tedaviye hem ilaclara ..

Merhaba sizi okudum da bize de devlet tüp bebek hakkı tanıyor dendi süreç nasıl oluyor süreç hakkındaki bilginiz nedir bilgilendirirseniz sevinirim
Uygulamalar hastaneye gore değişebilir. Benim tüp bebek raporumun çıkması için 2 kez aşılama yaptırma şartım vardı. O yüzden önce 2kez aşılama yaptırıp negatifi gördükten sonra hak verildi. Bazı belgeler isteniyor onları hazirliyorsunuz. Belgelerden biri mesela hastaneden heyet raporu almaktı, o da ücretliydi. Neyse dosya hazırlandı ve tedavi başladı. Rapor çıkınca ilaç için Reçete yazıyor doktorunuz. Sizin durumunuza göre mi ilaç desteği oluyo yoksa standart mi bilmiyorum. Ben ilaçları aldım, devlet bi kısmını karşılıyor farkını veriyoruz. Kişiye göre ilaçların yetip yetmeme durumuna göre harcamalarınız değişebilir. Benim ilaçlarım fazla geldi mesela dolapta sakladım ben. Çıkan rapor yumurta toplama işlemini falan da kapsıyor. Embriyo dondurma için bize ya ilaç hakkınizdan kullanın ya da ödeme yapın demişlerdi. Toplamda 3kez rapor alabiliyorsunuz. Rapor içeriğinde ilaç hakkı ve uygulama hakkı oluyor işte. Mesela ben 1.raporu aldım ilaçlarımı alıp opu oldum. Embriyo olusmamisti 2. Haklarımı kullanmak için 2.raporu çıkardım. 2.kez rapor alırken daha az belge istiyorlar. Yeniden ilaç aldım, opu oldu ve embriyomuz olustu şükür. Dondurma için ilaç hakkımdan gitsin dedim çünkü evde ilacim çok. Zaten 1400gibi bi ücreti vardı o ucuzdu transfer icin 12bin istediler.

Gerçekten yordum sizi hakkınızı helal edin hiçbir bilgim yok tüp bebeğe yönlendirdiler devlette Allah razı olsun çok güzel açıklamışsınız Rabbim gönlünüzde ne varsa nasip etsin inşallah bizde gideceğiz bakalım

Hepimizin hakkında hayırlısı olsun insallah yaşamayan bilmez gerçekten zor bir süreç. Ben son iki senedir bu saydiklarimi yaşadım, geçen hafta embriyo transferi yapıldı. Pazartesi günü test günüm, Allah ne nasip ederse onu yasicaz artık. Dediğim gibi uzun zaman geçince ilaç fiyatları hakkında bilgi veremedim malesef. Geçenlerde de zam geldi ilaçlara. Allah yardımcımız olsun

İnşallah evet gerçekten Rabbim kimseye vermesin zorlu süreçler. Rabbim size güzel haberler nasip etsin.Hayırlısıyla yüzünüzü güldürsün peki siz hangi hastaneyi hangi doktoru tercih ettiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…