Hic bir sey imkansiz degildir,hele ki Turkiyede yasiyorsakAnladim. Daha önce olduysa tekrar olabilir tabii ki. Ben hani hayir asla olmaz oyle seyler denmesini beklemistim ama kimse oyle bisey demedi. Planlamami gozden gecirsem iyi olacak :)
Yok ben zaten ornegi var demedim, duymustum birilerinden dedim. Ki nacizane fikrim,devlet isterse altimizdaki arabaya kadar alabiliyor. Ornegi vardir veya yoktur bilemem ama yasanmaz diye bir sey yok bana gore. 30 bin liraya kadar banka guvencesinde diye kendi kasa sozlesmemde okudum onu paylastim sadece.Banka kasalarına şimdiye kadar el konulduğuna dair örnek yoktur. Zaten banka kasasında para tutma zorunluluğu da yoktur. İsterseniz kağıt koyarsınız isterseniz çil çil altın. Bu yüzden devlet şu kadara kadar öderim diye bir garanti vermez. Kasanın 2 anahtarı vardır. Biri bankada diğeri sizde durur. İkisi birlikte olmazsa o kasayı yalnızca çilingir açabilir.
Tabii ki şimdiye kadar olmaması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Ülkemizde olmayacak şeyler oldu. Endişelerinizde haklısınız. Zaten kasalarla ilgili atıyorum devlet el koydum dese o sözleşmelerin de hükmü kalmayacak. Ne yazık ki dünya düzeni böyle.Yok ben zaten ornegi var demedim, duymustum birilerinden dedim. Ki nacizane fikrim,devlet isterse altimizdaki arabaya kadar alabiliyor. Ornegi vardir veya yoktur bilemem ama yasanmaz diye bir sey yok bana gore. 30 bin liraya kadar banka guvencesinde diye kendi kasa sozlesmemde okudum onu paylastim sadece.
Tabi ki kanunlar hepsi icin ayniDevlet bankası özel banka ayrı olmaz o tip konularda. Yabancı sermayeli olsalar dahi özel bankalar da devletin kararlarına tabidir. Örneğin 3 yıl önce kriz sırasında Yunanistan nakit çekimine sınırlama getirmişti. Bu yalnızca Yunan devlet bankalarını değil tüm bankaları kapsadı.
Oran düştü diye kredibilitesi zayıf geri dönmeyecek kredi veriyoruz mu dediler?Merhabalar. Malum devlet bankalarında konut kredileri dustu. Bizde buna istinaden kredi kullanmak istedik fakat devlet bankası kredimize red verdi. Bizden yana herhangi bir olumsuzluk yok özel bankalardan kredi alabiliyoruz fakat onlarında oranları fazla. Anlayamadığım madem kredi vermeyecekler oranları neden düştü? Bankacı arkadaşlar fikir verebilir mi. Teşekkürler
Kasadan ziyade hesapları kasdetmiştimTabii ki şimdiye kadar olmaması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Ülkemizde olmayacak şeyler oldu. Endişelerinizde haklısınız. Zaten kasalarla ilgili atıyorum devlet el koydum dese o sözleşmelerin de hükmü kalmayacak. Ne yazık ki dünya düzeni böyle.
Ordaki çalıştığı burda kanıtlayamazsın çok zor evrakları zaten tercüman la onaylatmam lazım mevduat rehin li belki oda paran olsa niye çekesin yurt içi yerleşikte olman lazım vs vsBen almanyada çalişiyorum .Türkiyede bir evim olsun istiyorum .
Bende kredi cekebilirmiyim?
Hepsi sistem de görünür yediğin redler oda kkb ni olumsuz etkiler aynı anda niye birçok yere başvuru yaptın kiVakıfbank tan hala haber gelmedi. Başvuru dün yapıldı.offfffg
Maalesef. Garip bir zamanda yasiyoruz,guven sorunlarimiz var hem de en cok guvenmemiz gereken kisilere ve kurumlara karsi. Sonumuz hayrolsunTabii ki şimdiye kadar olmaması bundan sonra da olmayacağı anlamına gelmez. Ülkemizde olmayacak şeyler oldu. Endişelerinizde haklısınız. Zaten kasalarla ilgili atıyorum devlet el koydum dese o sözleşmelerin de hükmü kalmayacak. Ne yazık ki dünya düzeni böyle.
Evraklarin cevirisini hallettiginiz surece sorun olmaz. Bir bankaya basvurun yonlendirirler sizi.Ben almanyada çalişiyorum .Türkiyede bir evim olsun istiyorum .
Bende kredi cekebilirmiyim?
Evet şuanda 0.98 olan oran yeni kredi kullandırımlarında geçerli.Annem devlet bankasından tam iki ay önce konut kredisi çekti.Eski oranla.Gecen hafta yeniden yapılandırmak için gitmiş. Yapılandırma olamayacağını,dusuk faizli kredi kullanımına yönelik bankaya yazı gelmediğini söylemişler.
Çünkü krediyi biran önce almamız gerekiyor. Özel bankalarda sıkınti yok alabiliyoruz ama malum kredi oranları yuksekHepsi sistem de görünür yediğin redler oda kkb ni olumsuz etkiler aynı anda niye birçok yere başvuru yaptın ki
Devlet bankası özel banka ayrı olmaz o tip konularda. Yabancı sermayeli olsalar dahi özel bankalar da devletin kararlarına tabidir. Örneğin 3 yıl önce kriz sırasında Yunanistan nakit çekimine sınırlama getirmişti. Bu yalnızca Yunan devlet bankalarını değil tüm bankaları kapsadı.
Devamlı red yemişsiniz özel bankadan alacağın kredi de sıkıntı ya girer .Çünkü krediyi biran önce almamız gerekiyor. Özel bankalarda sıkınti yok alabiliyoruz ama malum kredi oranları yuksek
Hangi banka olursa olsun devlet olsun özel olsunValla devlet bankasında mevduat hesabım var, bilmiyorum artık ne olur sonu ama devlet bankası özel bankaya göre daha hızlı toparlayabilir zannediyorum.
Hangi banka olursa olsun devlet olsun özel olsun
bu 2000 krizinde finans kurumları banker imar bankası mağdurları olduya her bir bankada (ben ayrılmadan önce güncel rakam 100 bin di)TMSF garantili gerisi banka batarsa gidiyor .
Öyle güzel açıklamışsın ki. Bayıldım. Öğretmen değilsen olmalısın.Gidip ureticiden 10 liraya aldigin bir kazagi pazarda 7 liraya satar misin?
Devlet bankalarina zorla bu yaptirilmaya calisiliyor
Kredinin maliyeti 1.60 ama drniyor ki 1.20 ile kredi vereceksin
Tamamrn zarar
Hicbir kurum kendini bu kadar zarara sokmaz , sokamaz
O yuzden tamamen gosteris amacliydi konut kredisi faiz azaltimi
10 basvurudan bir tanesine verecrkler
Onda da zarari baska urunlerle giderebilecekleri musterileri sececekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?