Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları devlet anaokuluna yapılan bağışlar

tunam_m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2010
4
0
36
İstanbul
Herkese merhaba,

Haziran ayında oğlumu devlete ait bir anaokuluna yazdıracağım. Merak ettiğim sizlerden bağış adı altına bir para talep edildimi?

yazdıracağınız okul kendi ikametinizdeki okulsa devletin aldığı para dışında vermezsiniz.ama başka bi semtteki okula yazdıracaksanız bağış alıyolar.bizde yazdırırken 300tl.okul parası+150tl.bağış yapmıştık.tabi bu geçen seneki fiyattı.

evet cnm 170 lira para yatırmamız istendi..
Bağış adı altında da 250 lira..
ve tartıştım devletin okulu tadilatınıda biz yaptırıyoruz nasıl iş ben anlamıyorum keşke özele verseydim..
Kaydımı yaptırdım ama

170+250 mi yani çok para yahu

170 için ilk ay ve gider bişiler içinmiş saydı sinirle dinlemedim..
250 de wc vs tadilat yapılcakmış parasını bizden istiyorlar A4 felan alındı vs derken 400 ü buldu..
85 de aidat ödücekmişiz..
Vallahi pişman oldum
sonradan öğrendim 10-16 saatleri arası özel bi kreş varmış burda yakınımda aylık 250 lira istiyormuş kayıt parası vs yok veriridim oki temiz para en azındna başım ağrımazdı
Şimdi o 85 lira olan aidat bana 100 e çıkar biliyorum devlet okulu böyle o parası bu parası dicekler alıcaklar yolucaklar bizi.. turkiyenin eğitim şartlarından nefret ediyorum her yerde para konuşuyor..
Paran varsa adamsın..
ki birde öğlenci olsun istiyorum ben çocuğumu iş belgesi istedi eşimin ve kendi iş belgemi götürdüm..
Yinede hala kadın bana yüzde yüz olurmu öğlenci bilmiyorum diyor daha da sinirlendim olmazsa alırım paramı iade edersiniz dedim kaydımı iptal ettircem dedim..
Çalışan annelere öncelik tanınıyor ve ben haziranın 2sinde kaydımı yaptırdım öncelik hakkın var hala mırın kırın ediyor ve ben onun dilinden anladım 200 daha sıkıştırsam kesin öğlenci yapıcak ama ben ona o sigara parasını vermedim vermicemde.. yapmasında görim alıcam kaydını..

Son düzenleme:
ahaıı birde kadın bana akıl veriyor..
Sabahçı olsun daha güsel zihni açık olur... sizle öğledne sonra vakit geçirir diyor..
bre kadın zaten ben benle daha çok vakit geçirmesini istesem yazdırmam öğlenci olsun aşam babası yada ben bi şekilde alırız
Bütün evraklarımı tamamlamışım hala bana akıl veriyor..

sizin istediğiniz öğlenci olup başınızdan gitmesi mi çocuğun.iyi de niye yaptınız o çocuğu madem.

oğlum geçen yılda aynı anaokula gitti geçen yıl tüm öğrencilerden istemişlerdi... zaten 95 TL aidat ödüyoruz bu yıl bağış istemediler

Arkadaşlarım... devlet anaokulunda müdürlük yaptığım için işleyişi bilirim. Devlet bas bas bağırır BAĞIŞ PARASI VERMEYİİNN diye ama diğer yandan da okula ödenek göndermez.Okulun idarecisi ne yapsın. boyası var badanası var tadilatı var... Yıl içinde verdiiğniz aidatlar çalışan kadınların aylığı sigortası, çocukların yiyecek giderleri, okulun temizlik ihitiyaçlarına ancak yeter.Çünkü anaokulların hemen hiçbirinde kadrolu hizmetli yoktur.Elinizi vicdanınıza koyun gönlünüzden ne koparsa bağış yapın deseler kaç kişi bağış yaparki..
Uzun lafın kısası 2 seçenek var
ya bağış alınmaz okul 5 seneye harabeye döner bakımsızlıktan
ya okulun müdürü velilerle kavga dövüş bağış alır sanki okul babasının malı da hayrına veriyor veli...inanın müdür de çok hoşnut değil bu durumdan. Ben sırf bu rezillikler yüzünden kariyerimi kenara ittim müdürlüğü bıraktım. Açın gö zünüzü Allah aşkına BURASI TÜRKİYE. işleyiş bu

Hıı özel okul demişsiniz. Kaç veli soruyor öğretmenin ne mezunu olduğunu. İstanbulda süper lüks bir okulda açık lisede öğrenim gören(yani daha liseyi bile bitirmemiş)öğrencim öğretmenlik yapıyor. hıı okula bakın efendim yüzme dersi, satranç dersi, yemeklere avrupai isimler. benim cahil velim de reklamına vuruluyor. içerik berbat.iyi düşünün üniversitede bu işin eğitimini almış yıllarını vermiş öğretmen mi eğitsin çocuğunuzu yoksa binası, albenisi, ambalajı reklamı iyi bir okulda eğitimsiz biri mi.tercih sizin. Elbette kastım tüm özel okullar değil. Ama emin olun verdiğim örneğe benzer özel okul çok

Tamam hocam anlattıklarınız çok doğru tabi ki okularımıza bagışların yapılması lazım ama olaya şu açıdan da bakmak lazım değilmi ben 2 gün önce kızımı okul öncesi eğtim kayıt için devlet okuluna götürdüm benden 500 tl kayıt parası istendi ögleden sonrası için 500 sabah için 350 yani 500 tlsi olan çocuğunu öglen gönderecek 350 tlsi olanda sabah mı?böyle bişey olabilir mi yaa bunu adı bağış değilmi bunun meblasını benim belirlemem gerekmez mi? Ki zaten aylık 75 tl + her ay 1 kere Sınıftakileri tüm çocuklara yemek veli tarafından verilecek en az 50 desek her ay 125 tl zaten vermiş olmuyomuyuz? buna çocuğun kırtasiye,forma gibi masraflarını eklersek mebla baya artıyor. Devlet okulları ticarethaneye dönüşmesin lütfen. Parası olan gönlünden kopan istediği kadar bağış yapabilir. Ama kıtkanaat geçinen insanlara bağış için diretmeler yapılmasın.. parası olmayan çocuklar okumasın mı ?

Bakın bağmsız anaokullarında devletin mantığı şudur, bütçeden ödenek ayrılmasın okul kedini idare etsin. Yani devlet derki anaokulu paralıdır parası olan göndersin. Parası olmayan çocuk okula gelmesin. (Böyle dile getirmez ama bunu der emin olun ) Hatta daha vahim bir şey söyleyeyim; yönetmelik der ki aidatı ödemeyen öğrencinin kaydı silinir...! Kısacası parasız eğitim anasınflarında hikayedir. Ancak anasınıfları mecburi hale geliyor yavaş yavaş. Belki sizler şanssızsınız ama bundan sonra aidatlarda çok çok düşecek hatta kalkacak. Ama bağış önceki mesajımda saydığım nedenlerle kalkmaz bu ülkede malesef. Bağış okulların tek kaynağı. İnanın okul öncesi eğitimin önemine yürekten inanan tüm öğretmen ve idarecilerde bağış almak istemiyorlar. Hangi öğretmen arkadaşım ister parası olmayan çocuk eğitim almasın.
Tabi ki gittiğiniz anaokulu bağış işini çok abartmış. Yani 500 lirada bağış olmaz. Bazı idareciler bu konuda gerçekten insafsız olabiliyor malesef

Bir öğretmen olarak lamia34 'ün yazdıklarına tamamen katılıyorum. Pis, boyası dökülmüş,sıra-masa dökük, tuvaletleri temizlenemeyen, yemeklerde hijyene önem verilmediği bir okul istemiyorsan bağış ve aidat ödemelisin. Çünkü bunları yapması için birilerine ve malzemeye ihtiyaç var. Ben çocuğumu gönderince ben de ödeyeceğim. Çünkü işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Abartılması yanlış ama malesef mecburuz. Lütfen idarecileri ve öğretmenleri suçlamayın. Onlarda sonuçta çalışan.

Kesinlikle katılıyorum.
Bu durum sadece anaokulu için değil ilköğretim okullarında da geçerli.Veli olarak çocuğunuzun teknolojik donanımlı,temiz,bakımlı vs. bir okulda eğitim görmesini istiyorsanız,okullara destek olmanız gerekir.
Haaa,maddi durumum hiç müsait değil diyorsanız,işyerinizden alırsınız,maaş bordrosünü ,eviniz kiraysa onu belirtirsiniz,kimse sizden para almaz,alamaz.O zaman istediğiniz yere gider,şikayetinizi yaparsınız.

Eski çalıştığım okulda veliler sınıf sınıf para toplayıp projeksiyon,bilgisayar almışlardı her sınıf için.Çok etkili ders işleyebiliyorduk,ama bu okulumda veli hiç destek değil,ama noluyor,çocuklar eski sistem kara tahtayla ders yapıyorlar.

Özel okul denmiş,özel okullara aylık en az 1000 TL veriyorlar.Onun içinde de kıyafeti kitapları yemeği servisi dahil bile değil.

bizler veli olarak okullarımıza bagış yapılmasın demiyoruz tabiki de bağış yapalım ama bunu okul çalışanları belirleyemez bunu veli belirler şu kadar vereceksin diye kimse tutar belirleyemez velinin durumu çok çok ta iyi olabilir çok ta kötü kimseye bir sey ispatlamak zorunda değildir bagışı veli ne kadar yapmak isterse o kadar yapar tabi ki bağışa kapalı olmayalım çocuklarımız daha iyi şartlar altında ögrenim görsünler sonuçta her iki tarafın çabasıda bu değilmi .. bu şekilde velilerden bu tutarlar istenmeye devam edildikçe çocuğumuzu özel okulamı yoksa devlet okulunamı kayıt yaptırıyoruz belli olmayacak

devlet okulları ödenek vermiyo diyosunuz da çalışanların siğortasını temizlik parasınıda mı karşılamıyo anaokuluna 50 kişi kayıt yaptırıyo herbirinden 500 tl isteniyo bunun ilkokula kayıt yaptıran binlerce veliside var onlardanda bu paranın yarısı istenildiği düşünülünse resmen ticarethane değil de ne peki

İdarecilikteki ilk yılımda aynı sizin mantığınızla düşünüp kimseyi bağışa zorlamadım. Sadece konuşarak uzun uzun dil dökerek ikna etmeye çalıştım. Koca okulda toplam 40 küsur veli bağış verdi onlarda oldukça az rakamlardı.Neyseki okul yeniydide tadilat masrafı çıkmadı. Ancak para sıkıntısı nedeniyle ertesi eğitim öğretim yılına bu nedenle araç gereç eksiğiyle başladık. Şimdi gelinde gönlünden ne koparsa deyin. Bizzat yaşayarak öğrendim kimsenin gönlünden bişey kopmuyor.500 fazla bir miktar ama üzülerek söylüyorum bağış konusunda velileri zorlamadan olmuyor arkadaşlar.Bir arkadaşta belirtmiş çok kötü durumdaysanız maaş bordronuzu ve muhtarsan fakir kağıdı alın (ilçelerde köylerde hala var büyük şehirlerde veriyorlar mı bilmiyorum)o zaman kimse para istemez

cok yakın bır arkadasımın kızkardesı pendık ito ticaret meslek lısesını kazandı ve ookul muduru 400 tl bagıs yapmanız gerekıyor dedı.arkadasım tvlarda bangır bangır bagırıyor mıllıegıtım bakanı bagıs yasak dıye demıs mudurde sıze vermeyın dıyolar ama bızede alın dıyorlar demıs mudur.Ve gercekten kız dugunden kalan son altınlarını bozdurdu verdı ancak sımdı 250 tl olan servıs parasını veremedıklerı ıcın kız okula gıdemıyor......

ılerde cocugumu okula kayıt ıcın okula gıttıgımde yanımda muhakkkak gızlı kamera olucak v e ıspatlayacagım pesını bırakmayacagım bu kayıt parası bagıs vs ıslerını..Yasallasmadıgı surece kımseye rusvet yedıremem ben .Dıyeceksınızkı cocuk suyu akmayan okuldamı okusun devletın gorevı onun egıtımını saglamak olduguna gore suyuda keserse veli onuda sıkayet edıcek!!!!koyun olduktan sonra ustumuze bınen cok olacak,dalavere dolu bır duzen oldu hastaneye bıle gıttıgımızde acıle ılac yazdırırsak eczaneye katkı payı vermıyoruz normal polklınıge gıdınce 8 tl sadece muayene katkı payı verıyoruz!!! daha neler var nelerrr..

merhaba arkadaşlar küçük kızım buyıl ana sınıfına gidiyor 351 tl dikkat edin 1tl siz olmaz yani 200 peşin 151 kasımda ama onun dışında aydat yok aydat yok ama 250 tane anaokulun öğrencisinden 5 litrelik 4 adet domestos temizlik malzemeleri ama aklınıza gelebileck envayi çeşit temizlik malzemesi var ve bu ğün 200 milyona yakında malzemeleri aldım adı devlet okulu bu nedirki 7 sınıfa giden kızımdan tam 7 senedir 10 tl beden eğtim dersi için top parası toplanıyor okula top fabrikasımı kuracaklar anlayamadım ve istediğiniz kadar şikayet edin milli egtimin sitesinde minicik harflerle bu parayı okullar alabilir ibaresi var şikayet etsende hepsi birbirini koluyor ne diyeyim allah yardımcımız olsun

binbir türlü seyler işte ne yapsakta daha fazla koparsak diye ugraşılıyo resmen biz aylık 80 tl aidat veriyoruz inanın domestoz almaya razıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…