Il milli egitim kurumuyla görüşün msj gosterin ilgileniler..
Bizzat gidin orada anlatin durumu..İstanbul il milli eğitimi telefonlamı arayacağım?
Özel okullarda durum öyle ama sonuçta devlet okulundan bahsediyorum o aidatı ödeyemeyecek binlerce aile var onların çocukları okula gitmesin mi?Aidat yasal diye biliyorum. Kızınızın kaç kere gittiğinin bir önemi yok, sonuçta gitmemesi okuldan kaynaklanan bir durum değil ve kaydını da sildirmemişsiniz.
Oğlum özel anaokuluna gidiyor. İsterse 1 ay boyunca hiç gitmesin, aylık 1800 lira veriyoruz. Servis de alıyor ücretini.
Sonuçta bir sözleşme var, bir kontenjan ayrılıyor. Gitmediği günlerde onun yerine başka çocuk alıp da para kazanamıyor. Ya da yemeği bugün 1 kişi eksik getirin demiyorlar catring şirketine...
Özel okullarda durum öyle ama sonuçta devlet okulundan bahsediyorum o aidatı ödeyemeyecek binlerce aile var onların çocukları okula gitmesin mi?
Ben ödeyemiyorum demedim sanırım anlamadınız.İki aydır sağlık problemlerinden dolayı gönderemedik dedim.Neden göndermediğim aylar için aidat ödeyeyim sonuçta devlet anaokulu özel okul değil.Kaldıki bence devlet okullarında aidat almaları çok saçma asgari ücretin 1600 tl olduğu bir ülkede 140 tl büyük paradır.İyi de ben de kendi açımdan bakınca biz ayda 2000 lira ödüyoruz, millet 140 liranın hesabını yapıyor diyorum.
Ayda 140 lirayı ödeyemeyecek durumda olanlar zaten belediyelerden falan da yardım alabilir. İlla ki okul yönetimine çıkışmak gerekmiyor yani.
Kaldı ki baştan bu ücreti bilerek anlaşmışsınız. Yine de ödeyemediğinizi farkedince, kaydımızı sildirmek istiyoruz diyebilirdiniz. Ama siz kafanıza göre göndermemişsiniz, şimdi de ödemek istemiyorum diyorsunuz.
Merhaba kızım devlet anaokuluna okuluna gidiyor.Bizden aylık 140 tl aidat alınıyor.Kızım hasta olduğundan 2 ayda sadece 4 kere okula gitti.Bugün okul bana üstü kapalı tehditvari mesaj atmış iki aylık ödemeniz var tatsız bir durumla karşılaşmamanız için ödemenizi yapın bizde sözleşmeniz var diye.Merak ettiğim şu eğer bu 2 aylık aidatı ödemezsem hukuken ne gibi yaptırımları var devlet haciz mi gönderiyor?