Devir Ekonomi Devri

elenaferrante

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
6.584
10.892
Merhaba,
Biliyorum burada bir sürü konu başlığı var. Ama kendi gelir giderlerimi tuttuğum, hesabımı yaptığım bir konum olsun istedim.
Günlüğüm gibi olsun burası. Gelenlere her zaman kapımız açık.

Burada günlük harcamalarım, gelirlerim, kenara ayırdıklarım, alışverişlerim, kumbaram ve tasarruf politikamdan bahsedeceğim.

Yeni işe girdim. Ayın 15 inde tam maaş alacağım.
Bir bozuk para kumbaram var. Yaklaşık 15 aydır dolduruyoruz eşimle.
Bir de kağıt para kumbarası yaptım mı oh ne ala.
Bankada kasamız var.
Öğrenim kredimiz ve araba kredimiz var.

Artık kredi kartı kullanmak yok.

An itibariyle 20 liram var. O kadar sefilim.

Topigin hayirli olsun canim!!
Bizde birikime yeni başladik nişanlimla.
Ben tirtikliya tirtikliya bir hal oldum.

Biz hem nakit hem altin olarak biriktiriyoruz.
Ayrica birde kumbaram var.

Topigin hayirli olsun canim!!
Bizde birikime yeni başladik nişanlimla.
Ben tirtikliya tirtikliya bir hal oldum.

Biz hem nakit hem altin olarak biriktiriyoruz.
Ayrica birde kumbaram var.

Allah tamamına erdirsin. Biriktirmek lazım. Sizin bir de düğün olayınız var. İnşallah zorlanmadan geçirirsiniz o günleri.
Ben nakitlerimi altına çeviriyorum. Mesela geçen 1 tam altın aldım 975 liraya. Yazın 1000 lira versem bir tam altın alamam.

Kumbara da çok mantıklı. Cebimizdeki bozukluklarla bir şeyler alırken para vermiyoruz bedavaya alıyoruz hissiyatı uyandırıyor dışarıda. Her gün 3-5 lira atsak ay sonu bir çeyrek parası bile çıkar

Allah tamamına erdirsin. Biriktirmek lazım. Sizin bir de düğün olayınız var. İnşallah zorlanmadan geçirirsiniz o günleri.
Ben nakitlerimi altına çeviriyorum. Mesela geçen 1 tam altın aldım 975 liraya. Yazın 1000 lira versem bir tam altın alamam.

Sagol canim.
Yok biz karar verdik dügün filan yapmicaz.
Nikah ve pişinde güzel bir yemek istiyoruz :)
Benim annem ve babam zaten cok genc vefat etdiler. Nişanlimda türk degil...dügüne dernege fazla önem vermiyor. Benimde baya işime geldi.

Birikimi gelecek icin yapiyoruz yani.

975 Lira güzel bir rakam. Ben almanyada yaşiyorum. Ayin başinda 1080 Lira verdim bir büyük altina.

Sagol canim.
Yok biz karar verdik dügün filan yapmicaz.
Nikah ve pişinde güzel bir yemek istiyoruz :)
Benim annem ve babam zaten cok genc vefat etdiler. Nişanlimda türk degil...dügüne dernege fazla önem vermiyor. Benimde baya işime geldi.

Birikimi gelecek icin yapiyoruz yani.

975 Lira güzel bir rakam. Ben almanyada yaşiyorum. Ayin başinda 1080 Lira verdim bir büyük altina.

Allah rahmet eylesin.
Ay valla en güzeli. Düğün zaten aileler akrabalar eğlensin diye yapılan bir şey.
Allah bereketinizi artırsın

Hayırlı olsun topiğin
Bu ay ne kadar maaş alırsan bundan sonrası hep öyle olacak haberin olsun :) yerinde olsam maaşının ne kadarı Laz'ım bilmiyorum ama 300-500 az aldığımı varsayardım.. direk int bankacılığından altın alırdım ki öyle de yapıyorum :) tavsiye ederim

Hayırlı olsun topiğin
Bu ay ne kadar maaş alırsan bundan sonrası hep öyle olacak haberin olsun :) yerinde olsam maaşının ne kadarı Laz'ım bilmiyorum ama 300-500 az aldığımı varsayardım.. direk int bankacılığından altın alırdım ki öyle de yapıyorum :) tavsiye ederim
Bir yazıda okumuştum
Gelirin en az yüzde yirmibeşini birikime ayırılmalıymış.
O yazıyı okuduktan sonra her ay birikime düzenli hep ayırdım.
elenaferrante elenaferrante
Sana da tavsiye ederim canım
Bir yıl oldu ben tasarruf öğrenip, birikim yapmaya başlayalı
Iki aydır birikimime fiziki altinla devam ediyorum

Bir yazıda okumuştum
Gelirin en az yüzde yirmibeşini birikime ayırılmalıymış.
O yazıyı okuduktan sonra her ay birikime düzenli hep ayırdım.
elenaferrante elenaferrante
Sana da tavsiye ederim canım
Bir yıl oldu ben tasarruf öğrenip, birikim yapmaya başlayalı
Iki aydır birikimime fiziki altinla devam ediyorum
Canım toplam gelirin yüzde 25i mi yoksa ödemeleri yapınca kalan paranın yüzde 25i mi?
Ben gelirimin büyük bi kısmıyla borç ödüyorum zaten o kadar biriktirmeme imkan Yok :) Bende temmuzda aldığım zammı bugüne kadar biriktirdim ve 6 ayda altının da çıkmasıyla güzel bi para birikti.. alınan zamları Yok saymak güzel oluyor hiç harcamadığın için o paranın tadını hiç bilmiyorsun ama bi tadına varırsan bidaha hayatta koyamazsın onu :)

Canım toplam gelirin yüzde 25i mi yoksa ödemeleri yapınca kalan paranın yüzde 25i mi?
Ben gelirimin büyük bi kısmıyla borç ödüyorum zaten o kadar biriktirmeme imkan Yok :) Bende temmuzda aldığım zammı bugüne kadar biriktirdim ve 6 ayda altının da çıkmasıyla güzel bi para birikti.. alınan zamları Yok saymak güzel oluyor hiç harcamadığın için o paranın tadını hiç bilmiyorsun ama bi tadına varırsan bidaha hayatta koyamazsın onu :)
Gelirinin %25i cnm. Yani aldığın maaşın. Ama senin için durum farklı tabi. Sen zaten yatırım için ödeme yapıyorsun.
Bende yıllık alışverişi miktarını öğrendiğimde şaşırmıştım. Bir insanın yıllık alışveriş (giyim, kozmetik vs.) harcaması, yıllık gelirinin %8ini geçmemeliymiş. Hesapladığında bir aylık maaş bile yapmıyor. Birde kendi harcamalrımı düşünüyorum :silah:

Gelirinin %25i cnm. Yani aldığın maaşın. Ama senin için durum farklı tabi. Sen zaten yatırım için ödeme yapıyorsun.
Bende yıllık alışverişi miktarını öğrendiğimde şaşırmıştım. Bir insanın yıllık alışveriş (giyim, kozmetik vs.) harcaması, yıllık gelirinin %8ini geçmemeliymiş. Hesapladığında bir aylık maaş bile yapmıyor. Birde kendi harcamalrımı düşünüyorum :silah:
Aylık 200 liralık kıyafet alabilirim Yani :dondurma:
Kuzu bazen çok daha fazlasını yapıyoruz bazen daha azını o yüzden bence ideal bi rakam..
ama sen çeyiz düzüyorsun o yüzden fazladır :) çeyizi ayrı hesapla şuan kullanmak için aldıklarını ayrı hesapla :) Emin'im aylık 200 lira her ay bişi almıyorsundue

Aylık 200 liralık kıyafet alabilirim Yani :dondurma:
Kuzu bazen çok daha fazlasını yapıyoruz bazen daha azını o yüzden bence ideal bi rakam..
ama sen çeyiz düzüyorsun o yüzden fazladır :) çeyizi ayrı hesapla şuan kullanmak için aldıklarını ayrı hesapla :) Emin'im aylık 200 lira her ay bişi almıyorsundue
Ay o ayrı zaten. O çeyiz benim iflahımı kuruttu :mad:
İhtiyaca yönelik alışveriş yaptığım için almıyorum cnm. Haklısın yeri geliyor 3 ay alışveriş yapmıyoruz. Ama 4. ayda hepsinin acısını çıkarıyoruz. En azından ben öyleyim:KK48:

Ay o ayrı zaten. O çeyiz benim iflahımı kuruttu :mad:
İhtiyaca yönelik alışveriş yaptığım için almıyorum cnm. Haklısın yeri geliyor 3 ay alışveriş yapmıyoruz. Ama 4. ayda hepsinin acısını çıkarıyoruz. En azından ben öyleyim:KK48:
Bi evlen Önümüzdeki 5 yıl alışveriş yapmazsın sen :) çorap stokları gözümden kaçmadı :) inşallah çok çok güzel günlerde kullanmak nasip olur

Maaşının yüzde yirmibeşi canım.

X