- Konu Sahibi Bir fikrim var
-
Ben sizi anlıyorum benim oglumda var hayal dünyasında gibi absut absut konusuyor arkadaşları bazen ne saçmalıyorsun diyorlar konusmasindan su an eylülde 5 yaşına girecekEvet daha küçük ama yaşıtları daha adam akıllı sohbet ederken ara ara hayal dünyasından biseyler katarken kızım bunu daha sık yapiyor fazla olduğunun farkindayim bunun da bizim baskıcı olmamızdan mi kaynaklaniyor ya da başka bi hatamız mi var bunu soruyorum aslinda
Sizi hatırliyorum otizm sayfasından şu an oğlunuz ne durum da bilmiyorum ama benim kziim da fazlasıyla hayal dunyasindaBen sizi anlıyorum benim oglumda var hayal dünyasında gibi absut absut konusuyor arkadaşları bazen ne saçmalıyorsun diyorlar konusmasindan su an eylülde 5 yaşına girecek
Benim kendim de dikkat eksikliği var bende çok hayal kurardım çocukken hala da öyle dikkat eksikliğnde yazılan makaleler de sık sık hayal dünyasında olma dediğini isitmeme durumları belirtiler arasında şu pandemi bitince iyi bı psikiyatriye gidicem inşallah otizmden suphelenmistim iki yaş civarı ama şu an otizmden uzaklaştı konusmasi becerileri sembolik oyunlar soru sorma cevap verme kendine ait bı çok cümle çözüm bulma gibi bı çok şeyi yapabiliyor. Konusama basamaklarini yaşına göre tammladi ama ggec konuşma genetik olduğu için bizde yavaş yavaş tamamliyo hala daha tam uzun soluklu muhabbet kuramiyoriz ama otizmli veya dikkat eksikliğiyle alakalı değil geç konuşma genetik dediğim gibi.. hayal dünyasına sık sık girmesine rağmen yine de her cagirilmaya soruya tepki verebiliyo ama yabancılarla pek konuşmuyo ya da saçma konuşmalar yapiyo galiba heycan yapiyor.. dikkat eksikliğindrn kaynaklandigini düşünmeye başladım çünkü dinlmede güçlük çekiyor. Dikkat eksikliği olan çocuklarda dinlememenin bı sebebi de söyleyeceklerini unutmamak için dinlemede güçlük cekebiliyolarmis bunu ben de sık sık yasiyorumBen sizi anlıyorum benim oglumda var hayal dünyasında gibi absut absut konusuyor arkadaşları bazen ne saçmalıyorsun diyorlar konusmasindan su an eylülde 5 yaşına girecek
Dikkat eksikliği olan çocuklar yaşıtlarindan biraz farklı davranabiliyor çünkü nörolojik bi sıkıntı var. Cocuklarin yanına gidiyo direk dinlemeden konuştuğu için sacmaliyo tabi. Benim.kzim da enterasan olan hiç konuşmayan bı arkadasi var bı de kendisinden bı tık daha az konuşan arkadaşı var bunları çok seviyor. Galiba konuşmasının diğer yaşıtları kadar olmadiginin farkında ya da dinlemek zorunda kalmadığı için de seviyo olabilir :))
sizin baskıci tavriniz devam ederse daha nelere sebep olacak bir bilseniz, yapmazdıniz diye düşüñüyorum.Okumak lazim,arastirmak lazim, sevmek lazım anne olmak içinNiyeyse bu yazdiginiza hafif atarlanmam gerekse de ben çok sempatik buldumaslında demek istediğim biraz normalin üstünde olması TV çok izlemiyor ama çok yalnız büyüdü ve benim baskıcı tavrim kizimin hayal dunyasin da yaşamaya sebeb olmuş olabilir bilemiyorum
Kıyaslama konusun da haklısınız ama kızımla aramızda ki bağ iyi sayılir. Hayal gücü olması sıkıntı değil ama bu durum biraz normalin üstünde bu da saçma konusuyo izlenimini veriyor bazı konuma yazan arkadaşlar olayı yanlış anladılar çocukça konuşmasına kızıyorum anladılar ama benim demek istediğim normalden biraz daha fazla olması bu durumun yemek yicekmisin kızım dediğim de evet hayır da diyor ama bazen de örümcek adamlar yemek yemez diye cevap veriyo
Heyecanlandigin da oluyorsa normal bence. Benim kızım da şu an öyle bı şey yok ama net konuşamıyor çıkaramadığı harf sadece r l var ama yine de başka bı sebebi var net konusamamasinin geniz etinden suphelenildi yaz aylarında daha iyi anlarız KBB Dr uBenin oglum konuşuyor ama heyvanlandiginda ilk söylediği kelimeyi tekrarliyor mesela ayakkkkakabi ayakkabi mi giymek istiyorum ilk kelimeyi
Evet aslında tatlı bı cevap ama bazen birileri bişey sorduğun da alakasız cevaplar veriyo dinleyemiyo pek karşısında ki ni ama yine de derdini düşüncelerini bı şekilde anlatiyorşahane cevap bence , çocuk inanilmaz yaratici biçimde tokum diyor size, örümcek adam acıkınca bana haber versin annecim diyip nefis bir örümcek adam menüsü hazirlayamiyorsaniz bu sizin hataniz, çocuk napsin?
tatlim 40 yaşımdayim ben de istemediğim insanlarla konuşurken ayni boyle geçiştiriyorum, bak ben anneyim ayni zamanda psikolojiyle ilintili bir alanda eğitimciyim, iyi niyetlisin seziyorum ama haddim olmayarak diyebilirim ki sorun sende görünuyor, acilen çocuk gelisimiyle ilgili bir eğitim ve bireysel danışma al çünkü ilk 6 yıl çok önemli, şimdiye kadar olan yanlış tutumlarindan doğan hasarlarin bile düzeltilmesi belki 10 yıllar alacak, ilk 6 yaşta yanliş tek bir bakış tek bir tepki tek bir hareket bile geri donulmesi zor hasarlar bırakır, kaldı ki siz epey yol katetmişsiniz...ama geç değil,lutfen yardim alınQUOTE="Esra135724, post: 63938815, member: 954185"]
Evet aslında tatlı bı cevap ama bazen birileri bişey sorduğun da alakasız cevaplar veriyo dinleyemiyo pek karşısında ki ni ama yine de derdini düşüncelerini bı şekilde anlatiyor
konuşması da net değil çıkarmadığı harf az ama yine de net değil her kelimeyi düzgün cikartiyosa nerdeyse ama geniz etinden sebeb olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?