Devamlı hayal dunyasin da olma hali

Şöyle soylim şimdiye kadar günlük yarım saat video izliyorsa karantina döneminde bu bir veya iki saati buluyo karantinadan önce de vardı bu durum ne olur yardımcı olmak isteyenler yazsın anneligimi sorgulayanlara cevap yazmicam ben elimden geleni fazlasıyla yapıyorum zaten

Çok teşekkür ederim size yardımcı olmaya çalıştığınız için evet zaman ne gösterir bilinmez umarım ben de hatalarımı düzeltir kızıma daha yardımcı olabilirim

Ben çocuk sahibi değilim ama bunlar bana normal geldi. Her çocuk gördüğünü izlediğini yapar. Fakat sizin Google psikologluğu yapmanız hoş birşey değil. İnternet üzerinden teşhis koyup da çocuğa baskı kurduğunuz düşünüyorum. Akıl sağlığı normal bir çocuğu siz değiştirebilirsiniz. Ve YouTube olayını ben de tasvip etmem açıkçası. Annem yaşıma uygun kitaplar alırdı. Arkalarında da çizgifilm cdleri olurdu. O kitabı okuduğumda çizgi film cdsini kardeşimle izlerdim mesela. Bu annem sayesinde geliştirdiğim bi sistemdi. Siz de mesela resimli kitaplar falan alabilirsiniz ona. Ya da birşeyler okursunuz. Onunla sohbet etmek bile birşeyler kazandırır ona. Ya da desenli birşeyle test edebilirsiniz. Annem kardeşime falan yapmıştır bunu(bebekli halımızda bir yeri gösterip resimdeki bebeğin kulağı nerede? Gibi bi soru sorup tepkimizi ölçmüştür)

Kiyaslamaya şimdiden başladıysanız çok geçmiş olsun. İlerde hem mutsuz hem ozguvensiz bir çocuğunuz olacak

Masal kitabı fazlasıyla okuyoruz uzuvlarini sorduğum da cevep verir evet YouTube açmakta yanlış yapiyorum

Masal kitabı fazlasıyla okuyoruz uzuvlarini sorduğum da cevep verir evet YouTube açmakta yanlış yapiyorum
Konuşma konusunda izlediklerinden örnek alıyor olabilir. Benim staj yaptığım yerde birisinin 3-4 yaşındaki yeğeni ingilizce konuşuyo. YouTube dan yabancı yayınları izliyormuş mesela

Konuşma konusunda izlediklerinden örnek alıyor olabilir. Benim staj yaptığım yerde birisinin 3-4 yaşındaki yeğeni ingilizce konuşuyo. YouTube dan yabancı yayınları izliyormuş mesela
Olabilir haklisiniz gerçek hayatta çok bulunamadığı için oluştu galiba bizde ki durum. Teşekkür ederim

Bu ne ki biz yeğenimin iki tane hayali 2 kardeşiyle yaşadık 3 yıl :))) Alirıza ve Efe.. bildiğin onlar var gibi hareket ettik hepimiz.

Yaklaşık 3 yaşından 6 yasina kadar devam etti. Hey gidi günler heyy... Şuan 11 yaşında, gayet sağlıklı ve başarılı.

Cevrenizde gördüğünüz cocuklar kendine has kişiliğe gelişime beceriye sahip cocuklar.Tipki sizin çocuğunuzun kendine has ozellikleri gibi.Biraz rahat birakin çocuğu benceBenim kizlarim net konuşamiyor mesela 23 nisan da tam anlasilir cumle kurup video cekemedik.Fakat ayni yaşta kuzenimin kızı edalı edalı video çekmiş.Sorun mu aramalıyım?Hayal dünyası yalnizlik ve kaygidan olur bahsettiğim yalnizlik kisi degil anlayış kaynaklidir.Kizlarim ikiz birde oglum var haliyle cok ilgilemiom hepsiyle ayri ayri mumkun olmuyor.Kizımın biri süper süper kahraman kizsamda havlulari pelerin yapıyor koltuklardan zıplıyorOnunla biraz oyun oynasam süper kahramanligi evde hav hav diye gezinen köpisligi bırakıyor.Cok öte hayal dünyası gerçeklikten kopuş ve sizi ciddi rahatsız eden durum varsa doktorla görüşebilrsiniz.

Benim kız da ona doğru gidiyo gibi sanki

Çok tatlilarmis direk ciddi bı kopuş yok ama önünü almam gerekiyo teşekkür ederim

4 yaşındaki çocugun mu yere ayakları sağlam basacak bu nasıl bir tabir ya
Çocuk gelişimini bence araştırın
Bu yaşlards çok normal benım de kuzenım bu yaşlards hayali midillileriyle oynuyordu

aynı şeyi ben de yapıyordum
Bu yaşlarda olması gereken bu
Allahasşkına çocuga kızmak da ne şöyle ilginç
Şeyler için çocuğa kızmayın ancak yaratıcılıgını baskılarsınız böyle

Ne güzel. hayalgucu calisan, cıvıl cıvıl bir kızınız var. Neden onu etraftaki sıradan insanlara benzetmek istiyorsunuz??? Etrafınızdaki çocuklar çok mu matah? Çişini tutamayan çocuklar neticede hepsi :)

Konuyu okudukça bir çocuk kitabı aklıma geldi. Adını hatırlayamadım ama tinkerbell gibi kanatları olan biri kız vardı. Herkese benzemesi için kanatlarını kesiyorlardi . Siz öyle yapmayın, bırakın Çocuğunuzun kanatları varsa çırpsın. Her çocuk birbirinden farklıdır.
Anne değilim ama ayrı ayrı işlerde pek çok çocukla çalıştım. Bence ailelerin yapması gereken
1) elalem denen organizmaya kulağını kapatmak
2) çocuğunu olduğu haliyle kabul etmek. Onun farklı ve eşsiz olduğunu bilmek.
Bunlar olduktan sonra o ilişkide her şey rayına oturuyor bence.
Ayrıca kocanız bile diyorsa sıkıntı sizdedir. Lütfen bir pedagogla konuşun, o sizi çocuk yetistirmedeki yanlışlarının hususunda yonlendirir.

4 yasinda kiz sizinle oturup siyasetmi konussun
ayaklari yere bassin ne ya yok bi de “anne ben artik size yuk olmak istemiyorum kendi parami kendim kazanicam” da desinmi
benim babamda bu kafadaydi bana “4 yasindan beri baba parasi yiyosun” diyordu..

Çocuk normal.siz baskicisiniz.rahat bırakın eleştirmeyin tenkit etmeyin.kucucuk yaşta kendini savunmak zorunda bırakmayın.simdi kendini doğru ifade edip savunamazsa hırçın olur.özguvensiz olur.otizmli değilmiş daha ne istiyorsunuz .sevgiler

Benim kızim da 3 yaşinda şuan
Geçen yıl onunda iki hayali arkadasi vardi
Ayşe ve mete.. bunlar bide servis arkadaşiymis ve okula beraber gidiyorlarmis

Hiç okula kreşe gitmedi bu arada

bence sorun sizde. cocuktan beklentinis cok fazla. baskari ile kiyasliyorsunuz. cocuga bagiriyorsunuz. o oyun oynarken onunla hareket etmek yerine ona karsi cikiyorsunuz. sizin kendinize yonelmenizi, daha rahat olup, cocukla koordine olmanizi tavsiye ederim.

bence youtube acmakta artik bir sorun yok. 4 yasindalar. onemli olan izlwyevegi icerigi secmek. ben artik youtube da açıyorum telefon da veriyorum. youtubedan 20dakikalik bir tiyatro ya da gosteri aciyorum mesela onu izliyor kapatiyorum. telefonuma ona harfleri sayilari öğreten 2 uygulama indirdim onlarla oynamasina izin veriyorum. yani butun gun evde oyalamak cok zor. ekran zamani ister istemez artiyor.

Majik dönemde.
Normal bir dönemde.
Size anlamsız gelen hayali şeyler uydurup söylemesi de dönemin özelliği.
Ne bulup ne okuyorsunuz bilmiyorum ama başkalarının çocuklarıyla kıyaslayıp durmayın rahat bırakın çocuğu.
Normal olan onun anormal olan sizin davranışınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…