Devamlı hayal dunyasin da olma hali

4 yaşına girecek bı kızım var
çocukça konuşmalar yapiyo
Abla çünkü "çocuk".
4 yaşında bir "çocuk."
Hayır çocuk ne yapsın, sizinle bilim mi konuşsun, coronanın nerede oraya çıktığına dair teori mi üretsin, sizinle evrenin varoluşun mu tartışsın.. Ne yapsın ya ne yapsın?
Şu çocukları bi salın artık yemin ederim onların yerine ben bunalıyorum burada, neden çocuğunuza anlamlar yüklemeye çalışıyorsunuz. Bırakın yaşını yaşasın. Her çocuk zeki, çalışkan, süper zeka olmak zorunda mı? Çocuk 4 yaşında tabiki hayal kuracak. Çocuğunuzun eline Youtube açıp vermeyin bir zahmet. Çocuğunuza çok üzüldüm gerçekten.

TV değil de YouTube günde 1 veya iki saat izliyo malesef su aralar evden cikamadigimiz için haklısınız kıyaslama ve en küçücük yorum da bile kafama takma halini birakmaliyim
O yaştaki çocuga neden youtube izlettiriyorsun çok saygıdeğer çocugunu çok düşünen anne?

Düzenli bı Dr iki yaşına kadar vardı hala ara sıra da olsa gidiyoruz şuan 4 yaşına iki ay kaldı 2 yaşından beri daha çok farklı Drlara gittik sık götürüyorum yabancıları seven bı cocuk degil yabancıya alışacak firsatida pek olmadı yalniz büyüdü bu dönem kreşe gitti yarım dönem çok faydasını gördük kızim bilişsel anlamda çok iyi renkler sayılar makas tutma kalem tutma vs vs ama konuşma bı tık geri uzun cümleler var ama daha uzun soluklu muhabbet kuramiyoriz

Atarlanmayın zaten gerek yok. Çok normal 3-4 yaş hayali arkadaşların ortaya çıktığı çocukların hayal dünyasında yaşadığı dönemdir. Her çocuk her evreyi aynı şekilde geçirmez.

Bu süreçte bir şey yapamazsınız ama salgın bitince sosyalleşmesini, yeni arkadaşlar edinmesini sağlayın. Çocuklar en çok ve en iyi yaşıtlarından öğrenir. Tv olayını da günde yarım saat maksimum 2 çizgifilmle sınırlayın. Bir şeyleri öğretmek ya da düzeltmek için üzerine gitmeyin ama kaliteli (şu terimi hiç sevmiyorum ama yerine koyacak bir şey yok) zaman geçirin.

TV değil de YouTube günde 1 veya iki saat izliyo malesef su aralar evden cikamadigimiz için haklısınız kıyaslama ve en küçücük yorum da bile kafama takma halini birakmaliyim
Ben 22 yaşımda youtubea 1 2 saat bakınca gözlerim ağrıyor, bir zahmet çocuğunuzu çok düşünüyorsanız eline youtube vermeyin. Şaka gibi konu nereden tutsam elimde kalıyor.

Eski konularınıza baktım da 1,5 sene önceki konuda da YouTubeda video izliyor ve ne izlediğini bilmiyorum demişsiniz. Uçsuz bucaksız bir mecradan bahsediyoruz her şeyi izliyor olabilir. Ayrıca bacak kadar çocuk 2 saat video izlemez ister karantina olsun ister olmasın.

Siz de toplum içinde kendini rahat ifade edebilen biri değilmişsiniz yani yanlış anlamayın ama bazı şeyler de anne babadan geliyor. Sizin kızınızdan beklentiniz verdiklerinize göre çok fazla. Ayrıca konuşsun diye darlıyosunız çocuğu belli ki biraz salın. 2 saat video izletmeyin ayrıca kitap okuyun etkinlik yapın max yarım saat izlesin çok lazımsa. Valla kızınızın işi iş sizin bu tutumunuz devam ederse

O yaştaki çocuga neden youtube izlettiriyorsun çok saygıdeğer çocugunu çok düşünen anne?
Size sadece pff yazsam ayıp etmiş olur muyum karantinadan sebeb çok canı sıkılıyor devamlı etkinlik falan da yapıyoruz ama naparsak yapalım dışarı çıkmayınca ne yapsak tam olmuyo

Genel olarak hep kontrollü izlettik ara ara dönem dönem daha çok izlediği vakitler de çok oldu o zaman yazmıştım ama hiç bı zamn tam bı kesemedim malesef çok yalnizdik çünkü

Size sadece pff yazsam ayıp etmiş olur muyum karantinadan sebeb çok canı sıkılıyor devamlı etkinlik falan da yapıyoruz ama naparsak yapalım dışarı çıkmayınca ne yapsak tam olmuyo
Bir hanımefendi eski konularınızdan daha önce de youtube izlettirdiğinizi söyledi. Sanırım hep izlettiriyormuşsunuz. Karantinaya özel bir durum değil. Youtube cok kötü bir seçenek.

Ben de anaokulu dönemine kadar konuşma geriliğinden çok çekmiş biriyim. Onun izlerini hâlâ taşıyorum hatta. Çocuğunuzun içe kapanık olduğunu, youtube'ta videolar izlediğini ve 4 yaşında olduğu halde hayal dünyasında olduğunu yazıp çözüm istemişsiniz.
Iki çözümüm var: Ya çocuğun üzerine gitmeyi "artık" bırakıp çocuk gelişimi konusunda kendinizi geliştirmeyi, çocuğunuzun kendini daha rahat ifade ettiği alanları tespit etmeyi ve şu anki "hayal dünyasında yaşama durumu"na anlayış göstermeyi; ya da okuması için ona boy boy felsefi kitaplar

alarak filozof edası yakınmayı seçin. Kim bilir, belki de ülkemizde ikinci bir Atakan takarız.
Gönder tuşuna yanlışlıkla bastım, off.

Filozof Atakan da olabilir ahahah onu örnek aldırır
Yardım istemiştim sadece bı fikri olan ya da benim gibi çocuğu olan varsa diye ya da benim haramdan sebeb olmuş olabilir mi diye kalkıp çok zeki olsun istediğim falan yok normal muhabbete fazla dahil olmaları sıkıntı bu hayallerin

Sadece 4 yaşinda çok çok normal ve cok tatli geldi bana.
Başkalarının çocukları ile lütfen kiyaslamayın. Birinin konuşma becerisi harika olur,birinin el becerisi ,birinin dans etmesi Vs Vs uzar.
Kimi çocuk çok geç konuşur geç yürür. Ama sonuç olarak kazanir bunları. Biraz kendinizi de çocuğu da Salın. Böyle yaparsanız sanki sorun haline gelir.
Ben çocukluğumda herseyi ama herseyi erken yapar herkesin heves ettiği bir çocuktum. Kardeşim daha donuk ve benim kadar becerikli zeki görünmüyordu . Sonuç aramızda en başarılı en zeki o oldu ve suan çok güzel bir mesleği var. Sonradan açıldı bende kapandım
Ben köreldim büyüdükçe geri kalmadım ama eskisi gibi olamadım. Kardeşim ise koşmaya şaha kalkmaya başladı.
Demem o ki üzülmeyin hiç canınızı sıkmayın .
Bakın yeğenim ufakken hayali arkadaşı ile takılırdı ismi bile vardı. .Ne olsa ondan dı fazla abartmişti durumu annesi yardım aldı dr'dan birseyi yok gayet normal dediler.

Genel olarak hep kontrollü izlettik ara ara dönem dönem daha çok izlediği vakitler de çok oldu o zaman yazmıştım ama hiç bı zamn tam bı kesemedim malesef çok yalnizdik çünkü
Bunlar bahane değil yalnızsanız çocuk sahibi olmasaydınız o zaman. Hiç çocuk gelişimiyle ilgili kitap araştırma makale okudunuz mu mesela bu süreçte? Bence hayır. Çocuk otizm mi elalemin çocuğu bülbül gibi şakıyor benimki niye böyle diye darlamışsınız hem çocuğu hem kendinizi. Niyetiniz güzel ve iyi bir anne olmak istiyorsunuz farkındayım ama hala çok sığ bakıyorsunuz hala mesela 2 saat video izletebiliyosunuz çocuğunuza. Lütfen biraz okuyun araştırın kreşe gidiyormuş çocuk rehberlik servisi varsa destek isteyin sizi yönlendirsinler. Buraya ikide bir konu açıp yakınmakla bi yere varabildiğiniz yok belli ki

4 yaşında bir çocuğun günde 2 saat YouTube'da video izlemesi, konuşmalarında hayal unsurlarına yer vermesinden çok daha önemli bir sorun.
Size çocuklarla çalışan bir uzman olarak öncelikle çocukların yaş-gelişim özelliklerini araştırmanızı tavsiye ederim.
Sonra da çocuğunuzu kimseyle kıyaslamamanızı.
Konuda ve çocuğunuzda başka da bir sorun yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…