Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızım 5.5 aylık emdiriyorum ama sütüm yetmediği için devam sütü veriyorum doğduğundan beri..şimdi yavas yavas ek gıdalara geçiyorum fakat ilk kez hero baby meyva püresi verdiğimde 2 gun boyunca hiç devam sütünü içmedi sonra zorla başlatım tekrar..o yuzden tekrar vermeye korkuyorum yine devam sütü almazsa diye böyle böyle zayıflar yoksa.. öncelıkle napmalıyım bu konuda?
birde asıl sorum: arı mama aldım sütlü pirinç unu yani..gunde 2 öğün biberona bıraz daha sulu yapıp verıyorum devam sütünün yanında..şimdi benım asıl merak ettiğim: 6. aydan sonra zaten ek gıdalar olucak artık o yuzden bu kadar pahalı olan dewam sütüne devam etmelımıyım yoksa sadece pirinç unu maması, meyva ve sebze püreleri vb. gelısımınde yeterlı olur mu birde anne sütü var tabi..yoksa bunlarla beraber dewam sütüne dewam mı edeyim yine elbette daha faydası olurmu dersınız? deneyımlı annelerden yardım ıstıyorum? :2:
bebeğin çok küçük..ek gıdaları tadımlık alır sadece..sütün azsa devam sütü ver bence..pirinç unu mamasının devam sütüyle eşdeğer olduğunu zannetmiyorum besin değeri açısından..benim kuzu 11 aylık..gece 2 defa devam sütü veriyorum,gündüz tamamen ek gıda..hatta 1 yaşından sonra da inek sütüne hemen başlamayı düşünmüyorum..1 yaş üstü devam sütü vericem..
eğer anne sütü yeterliyse günlük ihtiyacını karşılıyora tabiki anne sütü ver ama tadımlık içiyorsa ne kadar ek gıda verirsen ver bağışıklıkları ve sağlıklı kemik yapısı için süt şart.o yüzden sütün yeterli değilse devam sütü şart.pirinç unuyla devam sütünü eş tutabilir misin?pirinç unundan tekdüze beslenebilir ama devam sütünün içinde birçok vitamin var.benim kızım 14 aylık olacak halan daha anne sütü ve devam sütü kullanıyoruz.içmek istediği zamana kadar vereceğim.
öncelikle tşk ederim ilginiz için..kesınlıkle vermeye devam etmelıyım o zaman...zaten böyle dusunuyordumda buyuklerımız ne gerek var bu kadar pahalı seylere sızde arı mamayla buyudunuz deyınce kafam karıstı :) ben eczaneden SMA devam sutu kullanıodum ama uretımı durmus önercenız bı marka var mı aptamil dısında? mesela hero baby nınde var nasıl olur acaba?
öncelikle tşk ederim ilginiz için..kesınlıkle vermeye devam etmelıyım o zaman...zaten böyle dusunuyordumda buyuklerımız ne gerek var bu kadar pahalı seylere sızde arı mamayla buyudunuz deyınce kafam karıstı :) ben eczaneden SMA devam sutu kullanıodum ama uretımı durmus önercenız bı marka var mı aptamil dısında? mesela hero baby nınde var nasıl olur acaba?
ben koca bir kutu aptamil almıştım ..kızım hiç içmedi.. şimdi 6aylık..hero baby nin devam sütünü aldım..ve çok güzel içiyor.. fiyatı daha uygun geldi bana ... içindeki değerleride karşılaştırdım aynıydı... sende kullanabilirsin.. fiyatı uygun diye korkulcak bişi yok.. ben mamalarının tadına baktım..aptamilde değişik bir tat geldi ağzıma hiç beğenmedim. ama hero baby nin tadı daha hoş...
canım benim kızım 8,5 aylık şu an ..ek gıdalara anne sütü emmediği için 5. ayda başladık..devam sütüne de hala devam ediyoruz..ben 5. aya kadar aptamil kullandım..5 aydan beri bebelac kullanıorum ..herobaby de denedim ama doymadı bizimki onunla..bebelac la ilgili bi sorun yaşamdık bebeğimin gelişimide gayet iyi..aptamile göre fiyat olarak uygun..arı mama arada verilebilir ama bence kof kilo yapar bebekte..gerekli olan tüm vitaminler yoktur bana göre..
Anne sütü az da gelse geldiği sürece vermelisin. yetmiyorsa devam sütü verilir. hangi marka olursa olsun içerikleri aynı. Dr.lar şu marka bu marka daha iyi demiyorlar. bebek ağız tadına göre kendisi tercih etsin. Bir de pirinç unu ile yapılan muhallebilerrrr... evet eskiler öyle büyütmüşler. doğrudur ama eskiden bu kadar çok seçenek, imkan yokmuş. pirinç unu ile muhallebi yapınca içine devam maması da koyuluyor artık. bizim dr. verdiği listede öyle. Çünkü sadece pirinç unu ve su kof mama oluyor. besleyici yanı yok. Arı mama ise yasaklarımız arsında. muhllebi verilecekse pirinç unu ve su piştikten sonra içine devam mamasıyla verilmeliymiş.
ek gıdaya başlarken meyve suları çorbalarla başlanır. Pirinç unu sevdasından uzak durun bence. bebeğiniz kabızlık olur sonra... Acele etmeyin...
benim bebisimde 7 aylik yeni yeni basladik sebze meyve purelerine
ben bir aydir sutumle birlikte galia mama veriyordum cunku geceleri doymuyordu
esim bu ay hipp marka devam mamasi almis
oglum iki haftada asiri kilo aldi
icerigine baktik galia arasindaki fark ne diye
yag orani daha fazla galila yaya gore tabi buda bebege direk kilo yapiyor
gercekten bu devam sutlerini mamalarini iyi arastirmak lazim ..
arkadaşlar türkiyedeki mamaların çoğunda gluten ve soya lesitini denen maddeler var.gdo lu mamalr dıye tv de bağırıyorlar..ve tv de üzeri kapalı bır sekılde tutsalarda tanınıyor hero babynın kutusunuu gosterdıler..ben aptamıl kullanıyorum..bebelacın sadece sutlu pırınçlısını alıyorum..bu kadar fıyat farkı mutlaka kalıte farkı da doguruyordur..arı mama hero baby vb.bunları kullanmayın derim..ucuz etin tadı yavan olur diye boşuna dememişler
herkese tsk ederım öncelıkle..çok kafam karısık bu arı mama konusunda ama galıba vermıcem ne zaman versem devam sutunu almıo zorla verıom uykuda o da...bı arkadas sma var demıs ama bız burda ıkı gun boyunca bulamadık hangı ecz. gittıysek yok üretimi durcak dediler...zaten bebeğim tamamen bırakmıstı sevmıodu..bizde aptamil aldık en sonunda ama 1 haftadır ishal oldu sırtına kadar cıkıyor bıktım gunde 3 kez ust deişioz...acaba alışır mı?
herkese tsk ederım öncelıkle..çok kafam karısık bu arı mama konusunda ama galıba vermıcem ne zaman versem devam sutunu almıo zorla verıom uykuda o da...bı arkadas sma var demıs ama bız burda ıkı gun boyunca bulamadık hangı ecz. gittıysek yok üretimi durcak dediler...zaten bebeğim tamamen bırakmıstı sevmıodu..bizde aptamil aldık en sonunda ama 1 haftadır ishal oldu sırtına kadar cıkıyor bıktım gunde 3 kez ust deişioz...acaba alışır mı?
pirinç ununa hiç başlamayın derim ben, en güzeli bana göre aptamil.ben oğlum 2 aylıkken vermeye başladım 1 yaşına kadar içti.ama aptamil genelde ishal yapmaz aksine bazı bebelerde kabızlık yapar.aptamil conformil kullanmıyorsunuz değilmi? yediği ek gıdalar falan ishal yapmış olabilir mi acaba?
pirinç ununa hiç başlamayın derim ben, en güzeli bana göre aptamil.ben oğlum 2 aylıkken vermeye başladım 1 yaşına kadar içti.ama aptamil genelde ishal yapmaz aksine bazı bebelerde kabızlık yapar.aptamil conformil kullanmıyorsunuz değilmi? yediği ek gıdalar falan ishal yapmış olabilir mi acaba?
yok conformil değil..henuz verdiğim bi ek gıda yok arada tattırıyorum ama devamlı şeyler değil..kuzenımde bı kere böyle değişmişti ıkı gun onunda bebeği olmustu ama eskı mamasına gerı dondu ve düzeldi..bence aptamıl genel olarak ıshal yapmıyodur elbette ama biz değiştik diye oldu bence..inş. alışır en azından tadını sevdi...birde 5-6 saat arayla içiyor 150 ml. mamayı çok fazla aç kalıyor gbi gelıyor bana yada ben eskısı gbi 2 saatte bi içcek sanıyorum :18:
yok conformil değil..henuz verdiğim bi ek gıda yok arada tattırıyorum ama devamlı şeyler değil..kuzenımde bı kere böyle değişmişti ıkı gun onunda bebeği olmustu ama eskı mamasına gerı dondu ve düzeldi..bence aptamıl genel olarak ıshal yapmıyodur elbette ama biz değiştik diye oldu bence..inş. alışır en azından tadını sevdi...birde 5-6 saat arayla içiyor 150 ml. mamayı çok fazla aç kalıyor gbi gelıyor bana yada ben eskısı gbi 2 saatte bi içcek sanıyorum :18:
evet alışacaktır aptamilin ishal yaptığını hiç duymadım. 5-6 saat uzun bir süre. gece içip uyursa sabaha kadar uyur benim kuzu ama gündüz en fazla 3 saat içinde acıkır.
Büyüklerin siz öyle büyüdünüz hikayelerini dinlemeyelim lütfen.
Şimdilerde gördüğümüz tansiyon şeker vs. hastalıklar beslenme bozukluğundan.
Bizler meleklerimizi doğru besleyerek ileride bebeklerimizi bekleyen hastalıklardan korumaya çalışıyoruz. 0-3 yaş gelecekleri için çok önemli.
aralarda emiyor evet ama öyle doycak kadar değil 2 3 dakika demekki yetiyor o zaman:) inş. mamayada alışır...bu arada 6. ayımıza girdik aptamil 2'ye şimdi mi geçmeliyim yoksa 6 dolduktan sonramı? birde bu devam sütüne eti cici bebe karıstırmak formülü bozarmı?
canım benım kızım 1 aydır sırf mama ıle beslenıyor bıraktı emmeyı aptamıl1 kullanıyoruz bu kutu bıtmek uzere bıtınce 2 ye gececegım 10ekım dogumlu kızım ben de 225cc kadar hazırlıyorum gece sutunu ıcıne ballı muzlu cıcıbebe ezıyorum 3 tane bı ıcıyo uyuyo saat 23 gıbı sabah 6-7 de uyanıyor bır daha acıkıp 6-7arası bır 180 veya 200 lük ıcıyor oglen 12 ye 13 e kadar :)
durabılıyor .
ben sabah kahvaltısı olarak tahıllı kasık mamalarından verdım ılk yedı masallah ama anladım kı tadsız seylerden vererek baslamamız gerekıyor pekmezlı peynırlı mamayı alınca sadesını ıttı ... sımdı taktık degıstırme vaktı :) bence ılk verılecek seyler meyve suyu yada puresı denılıyor ya katılmıyorum buyuk yanlıs sebzelerle baslanmalı havuc cok uygun mesela... cunku meyvenın ıcınde meyve sekerı var ve bu hos tadı alan bebek daha tadsız olan sebzelerı genellıkle reddedıyor bu da bızı uzuyor saglıgı acısından sebzeler tahıllar cok onemlı ...
sımdı kızım corba ıcıyor yogurda bayılıyor gordugu herseyı ıstıyor vermeyınce feryat fıgan ılla da tadacam
aralarda emiyor evet ama öyle doycak kadar değil 2 3 dakika demekki yetiyor o zaman:) inş. mamayada alışır...bu arada 6. ayımıza girdik aptamil 2'ye şimdi mi geçmeliyim yoksa 6 dolduktan sonramı? birde bu devam sütüne eti cici bebe karıstırmak formülü bozarmı?
6.ayınıza girdiyseniz doldurmasını beklemenize gerek yok aptamil2'ye geçebilirsiniz.
Ben devam sütünün içine hiçbir şey katmadım, ki buna gerekde yok zaten içeriğinde alması gereken tüm vitaminler var zaten ve besleyicide.Biskivü sadece tatlandırır başka da bi yararı olmaz bebeğine.
:80:
arkadaşlar benim bebeğim de 6.5 aylık 3 aylıktan itibaren mama veriyorum emmeyi bıraktığı için ve çok zorluk çektim çok iştahsızdı çünkü..şimdilerde anladım ki iştahla alakası yokmuş mamanın tadını sevmiyormuş piyasadaki bütün mamaları denedik yok yok..12 saat aç dururdu da yine içmezdi..günde 250 cc i bulmuyodu..5 aydan itibaren dr kilo alımı az die ek gıdalara başlattı ilk verdiğim şey sebze çorbasıydı irmikli ve çok sevdi..şimdilede sabah kahvaltısında devam sütü içine yumurta sarısı,peynir,pekmez bebe bisküvisi koyuyorum çoğu zaman içmiyo ama sade sıcak suyla veya çayla yaptığımda içiyo..öğlen sebze çorbaları,tarhana,yayla çorbaları gün aşırı değiştirip veriyorum,ikindide meyveli yoğurt,akşamları tahıllı mama veriyorum..anlicanız devam sütünü hiç yemiyo,devam sütü alması hakkında haklısınız ama yemeyince yapacak bişi yok aç durmasındansa ne seviyosa onu veriyorum bende..bende devam sütü almasını istiyorum o yüzden çorbalarına katıyorum 60cc kadar,akşam tahıllı mamasına koyuyorum yine 60cc kadar..fazlasını koyduğumda ise anlıyo ve yemiyo..bende onlardan da vazgeçmesin die daha fazlasını koyamıyorum..napmalıyım sizce devam sütü içmesi için ısrar mı etmeliyim(ki 3 aylıkken başka bişi veremediğimden her yaptığım mamayı doküp ısrarla yenisini yapıyodum) yoksa sevdiği şeylere devam edip kafama takmamalımıyım?drumuz içmiyosa içmesin dedi zorlama yok dedi sevdiği şeyleri ver dedi ama benim canım sıkılıyo bu devam sütü almamasına..