DETOKS (su-nane-limon-salatalık-zencefil) İLE BİRLİKTE PROTEİN AĞIRLIKLI BESLENEREK KİLO VERELİM

Brave Capricorn

Şöyle yapsaydım böyle olmayacaktı diye bir şey yok
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
4.118
2.653
Merhaba arkadaşlar, bu detoks olayına giriyorum yarından itibaren..

Tanık oldum gerçekten kilo vermeye büyük destek bu detoks, hemde kolayca evde bulunabilen malzemelerden hazırlanıyor.

Bugün gidip eksik malzemelerimi tamamlayacağım, işe getirip götürebileceğim sürahi tarzı 2 litrelik bir şişe bulmaya çalışacağım.

Malzemeler; (sassy diyorlar bu karışıma)
· 2 litre su

· Kabuğu soyulmuş, baş parmağınız büyüklüğünde 2 parça taze zencefil

· 1 ince dilimlenmiş salatalık

· 1 ince dilimlenmiş limon

· 12 adet taze nane yaprağı

ve bunu akşam yapıp buzdolabına koyuyoruz sabahta hooop alıp işe getiriyoruz..

Ben su içmeyi seviyorum.. peki dedim neden detoks içeceği gibi hazırlayıp içmeyeyim
Bunu arkadaşım yaptı gerçekten çok faydasını gördü harika bir destekleyici....

Bunun yanı sıra ben dukan diyetinde olduğu gibi protein ağırlıklı besleneceğim
Bıkmıyorum çünkü ben yumurta ve tavuğu çok seviyorum en büyük ana gıdalarım bunlar olacak. Kendimi diyetteyim diye kasmadan doyuma ulaşabileceğimi düşünüyorum.
Vermek istedğim kilo 7-8 kilo. boyumla kilomu eşitmelek istiyorum.

Yaz geldi bol bol salatalık domates yeşillik yiyebilirim. Bunları da çok seviyorum.
Akşamları bol çoban salata, tavuk balık gibi gidalarla besleneceğim.
Yada evde ne yemek yaptıysam önceden yediğimin yarısını yiyeceğim.
Ekmek hiç yok ama tam buğday ekmeğini günde iki dilim olarak tüketmeyi kendim için uygun görüyorum
Kasamam kendimi.. ben gelemem asla yememeye.. az az nefsimi köreltmeliyim.. yoksa mutsuz olurum kafamda ve beynimde dolanır..

Akşamları mümkün olduğunca 30-40 dk yürüyüş yapacağım.
Basen hareketlerini evde düzenli uygulayacağım (basenden sorunum var)

Buyurun bu kolay ama zevkli olayı uygulayalım beraber.. yada takip edin beni.. arada yoklayın bakalım kilolarım gidecek mi

Masallah masallah. Bu detoks suyu cidden ise yariyor mu? Sadece bu suyu icsek? Baska bir sey yapmasak olmuyor mu?

O zaman sadece sağlıklı bir su içmiş oluruz.
Metebolizmayı uyarıyor...Hafif yediklerimize dikkat ederken bizi arkadan destekliyor... hadiii hadii diye
Kız hadi gel sende yap var mı vermen gereken kiloların?

O zaman sadece sağlıklı bir su içmiş oluruz.
Metebolizmayı uyarıyor...Hafif yediklerimize dikkat ederken bizi arkadan destekliyor... hadiii hadii diye
Kız hadi gel sende yap var mı vermen gereken kiloların?

Bendd kilodan fazla ne var bacim. 20 kilo fazlam var. Eski kiloma gelmek istiyorum. 48 kiloya. Ama bi turlu gelemiyorum ki anlamadim.. Ya ben inan zaten hep protein agirlikli besleniyorum. Ama neden ben veremiyorum?? Sanirim ekmekten vazgecemedigim icin..

Bende varım. bugun malzemeleri alıp yarın başlıyorum içmeye o zaman. zaten su içmekte sıkıntım yok. bide bunu deneyeyim. yarın sabahtan tartılıp bismillah diyorum :) rast gele

Ekmek önemli bir faktör. Bak benim ofisteki bayan arkadaşım ekmeği kesti ama tamamen kesti.
Sonra bu detoksla birlikte, öğlen hep nesfit+süt - akşam çok az yiyerek genelde balık tavuk gibi...
ve abur cubur hani çayların yanında yenen o en tatlı zehirler varya onları kesti.
Çaya kahveye attığı şekeri kesti... ve sonuç olarak resmen eridi kadın..
Ben de çaya çok az kaşın ucuyla atardım 2 gündür onuda kestim..
Haa tabi bu yüzden çay içmek pek istemiyorum.. (sabahki bir bardak çayımı yarım içtim döktüm)
Birde vücuda şeker depolamayınca vucut ona alışıyor.. Sen ona şeker verirsen hep aç gibi istiyor beyin
Benim de en büyük zaafım kek türü tatlı gıdalar... ama kafada bitirmek gerekiyor bence..
Baktım dolapta birsürü kıyafet ama ben sefil gibi hep aynı kıcı başı örten şeyleri giyer oldumm
Acıdım kendime vericem kilo koydum kafaya

Bende varım. bugun malzemeleri alıp yarın başlıyorum içmeye o zaman. zaten su içmekte sıkıntım yok. bide bunu deneyeyim. yarın sabahtan tartılıp bismillah diyorum :) rast gele

Hoş geldin canım sende takıl bana verelim gitsin kiloları
Malzemeleri alırken tavuk ve yumurtada stoklamayı unutma. Bol salatalık domates al

Ya ben zaten yillardir seker kullanmiyorum. Aslinda ben aksam 6dan sonra hicbir sey yemesem ve gün icinde ekmegi kessem bütün kilomu 1 ayda veririm eminim.kendimden. ama iste oyle olmuyor. Dusunsene 6dan aonra yemeyecegim. Esim gece geliyor. 12 1 gibi. O saate kadar acikirim ve acligimi nasil bastiririm bilmiyorim.
Kahve icsem istahimi kesiyor ama carpinti yapiyor bana artik. Ondan da korkar oldum.
Ben reglime yakin sadece tatli seyler yerim baska da hic yemem. Yani ayda 1 cikolata cok olmamali bence
Gebe kalmadan versem ne guzel olurdu. Aynrn hic giymedigim kiyafetlerimj bile zayif birilerine verdim. Disari cikmaktan bu yuzden nefret eder oldum. eski halim geliyor aklima icim ciz ediyoe yaa. Senin boy ve kilon kac??

Bende varimm evlendikten sonra on kilo aldim tam bide hasimato tiroidi cikti kilolarin esas nedeni bu . Malesef boyumda kisa neyse 6 mayista basladim karbonhidrat diyetine adina bakmayin protein agirlikli besleniyorsunuz karbonhidratta belirli olcude yiyorsunuz . Ek olarqk arada bu detoks suyundanda ictim 16 gunde 70tn 66.5a dustum simdi.motivasyonumu arttirmak icin size katilmak istiyorum

merhabalar hayırlı olsun yeni beslenme tarzınız. Tarzınız diyorum çünki bu sadece bırkac ay kilo vermek ıcın yapılacak seylerden ote bır yasam tarzı aslında. Bende yaklaşık 2,5 -3 aydır aynen arkadasınız gıbı besleniyorum ve resmen yedıklerımle mutlu olduğumu goruyorum. bu sure ıcerısınde sıgarayı bırakmama rağmen 5 kılo da verdım. hem karnım tok hem daha sağlıklı besleniyorum hem de kendımı ıyı hıssedıyorum. sıze de başarılar dılıyorum

bu arada 5 kılo az gıbı görünebılır ancak benım ıstedıgım kılo vermekten zıyade ıncelmeyı saglayabımektı bu da ona yettı. kılo fazlalığım cok olmadığı ıcın 5 kılo verdım dıyelım.

Ah o akşamlar zaten sorun.. bende o yüzden veremiyorum
Çok keyfine düşkün biriyim illa kekim pohçam olacak masada
Yemeyi hemde lezzetinde yemeyi severim, tereyağlı böyle tadını getirecek malzemeleri hiç kısmam yemeklerden
Gündüz doğru dürüst yemiyorum. Sabah kahvaltımı yaparım öğlen hafif yerim
Ama akşam eve gidince yemeğim tatlım çayım böreğin anasını ağlatırımmm
Tam tersi olsa ne güzel olur. Akşam yememek bütün iş o zaten
Yoğurt meyve leblebi gibi şeylerle açlık krizlerini geçiştirebiliyorum. Bakalım inş. güzel gider
1.56 boyum. kilomsa 62,500

eğer sürekli acıkmakla ilgili bi sıkıntınız varsa feridun kunak'ın bi karışımı var. annemle uzun süre içtik. ciddi anlamda tok tutuyo ve içilmicek bi tadı yok.
zayıflatan mucize iksir’in malzemeleri
10 bardak sirke
1 fincan yeşil çay
1 fincan öğütülmüş yeşil kahve
1 çorba kaşığı toz tarçın
1 çorba kaşığı zeytin yaprağı(havanda dövülmüş)
1 tatlı kaşığı mahlep
Yapılışı
Tüm malzemeler güzelce karıştırılır..Karıştırma işlemi özellikle tahta kaşıkla yapılır..(Metal kaşık karışımın özelliğini bozuyor)Bu malzemenin üstünü bir bez ile örtüp 1 hafta boyunca serin ve güneş görmeyen bir yerde bekletin.Gelip gidip tahta kaşıkla karıştırın..Bir haftanın sonunda süzüp cam bir sürahiye koyup buzdolabında muhafaza edin.
Kullanımı:Yemek aralarında 1 yemek kaşığı bu karışımdan içeceğiniz bir bardak su ya da sodaya katıp tüketebilirsiniz..Zayıflamanıza destek bu karışımı kullanmadan önce eğer sağlıkla ilgili bir sorununuz varsa lütfen öncelikle doktorunuza danışın..

evet evde bulunan malzemeler değil ama ciddi anlamda tok tutuyo bizzat denedik. 2-3 ay içtik annemle. şimdi bıraktık bünye alışkanlık yapmasın diye

Teşekkür ederim canım. Aslında yaşam tarzı haline getirilebilir ama alışkanlıklardan vazgecmek çok zor
Yoksa bir insan her şeyden az yer ,şekerden ekmekten uzak durursa, hafta 2-3 gün yürüyüşünü aksatmazsa
kilo problemi olmaz ki. Ama dediğim gibi alışılmış yaşam tarzını değiştirmek zor.
Zaten dediğin gibi yediklerinle doyuyorsun aç kalmıyor ki insan.... bir çok seçenek var..
Ama işte hep böyle tadı güzel loop diye miğdeye oturanı seviyoruz..

Evet canım doğrudur ama sirke en iyi miğdeye bile dokunuyor
Tokluk hissi için bir avuç leblebi yada salatalık yada yoğurt bunlara başvurabiliriz.
Ben de yavaş yavaş vermekten yanayım.
10 günde 8-10 kilo bunlar benim gözümü korkutuyor.
Herşeyden yiyerek ama az az..
Eve abur cubur almadan bi şekilde vericez bu kiloları

Ama bu şekilde az ve daha sağlıklı yemeye alışmakta gerçekleşiyor en nıhayetınde bılıyormusun, ben hayatta yedıklerımden vazgecmeyecegımı dusunurken sımdı niyetlensem de bellı bır mıktardan fazlasıı yıyemıyorum. yıne sevdıklerımı yıyorum ama azar azar. ama bunu yaparkenkı amacım kılo veya kalorı almamakta ote artık eskısı kadar yıyemıyorum. azar azar yemeye alısınca zaten bu da yanında formda kalmayı getırıyor.

uzun süredir yediklerime dikkat ediyorum bende. sevdiğim şeyleri yememenin ilk kuralı EVE ONLARI ALMAMAK :) abur cubur evde olmadı mı gece saat bilmem kaçta canım çekti mi de elimin altında olmadığından yiyemiyorum. dolapta kıyafetlerime baktıkça, bide kilo verenlerin eski yeni hallerini gördükçe güdüleniyorum. boyum 160 kilom 68. doğumdan sonra veremedim. diyet listelerine psikolojik olarak uyamıyorum. o yuzden kendimce aç kalmadan ve kalorili şeylerden uzak kalmaya çalışıyorum. bi de işim itibariyle hareketsizim.

Hoşgeldin canım kıza sürede çok iyi kilo vermişsin sağlıklı en azından.
Benim boyumda kısa mesela neler yedin sen çoğunlukla?

Evet aslında bizler miğdeyi büyütüyoruz. Sizde umarım hep böyle devam edersiniz.
Yavaş yavaş yemeyi çoğaltıp farkına varmadan insan eski yeme tarzını hemen kazanabiliyor.
Malum yemekler tatlılar çok acımasız ve harika görüntüleri var..

Evet onları eve almamak lazım. Yerken o dakikalarda mutlu oluyoruz ama 2 dk sonra hiç yememiş gibi oluyoruz.
Valla dün bakındım bakındım bir kırık bile bırakmamışım.. el mecbur iki tane erik bir salatalık yedim yattım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…