• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DETAYLI ULTRASON GERİLİK VAR DENDİ

asaanaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2025
7
1
1
28
Merhaba bana yardımcı olabilecek acaba var mı aranızda? Dün detaylı ultrason vardı, normalde 22 haftalık olarak görünüyordu ama gittiğim prof, Bebek’te gelişim geriliği olduğunu söyledi, bir hafta geriden geldiğini hatta SATı dört gün geriye çekip öyle de baktı yine bir hafta geriden geliyor dedi. İki haftayı geçseydi baş çevresi küçük diye mikrosefali derdim dedi, o kadar korktum ki. Benim gebelik kolesteazm oluştu saframda taş var 1bucuk aydır protein ağırlıklı beslenmiyordum. Detaylıdan çıktıktan sonra kendi doktoruma danıştım korkulacak bir şey yok bir hafta sonra tekrar gel bakalım dedi böyle bir şey yaşayan var mı

Benim oğlum da gerilik 26-27 hafta civarı başladı. 30 haftadan önce başlayan gerilikler sıkıntılı olabilir demişti doktorum. İki hafta fark açılmadı hep iki hafta olarak kaldı. Sağlıkla kucağıma aldım 45 cm ufak bir bebek olarak. Perinataloji doktoruyla ilerleyebilirsiniz.

Gelişim geriliği beslenmeyle alakalı olmuyor. 3 haftayı bulmayan gerilik genelde önemsenmiyor. Endişelenmeyin bence 😊

Benim oğlum da gerilik 26-27 hafta civarı başladı. 30 haftadan önce başlayan gerilikler sıkıntılı olabilir demişti doktorum. İki hafta fark açılmadı hep iki hafta olarak kaldı. Sağlıkla kucağıma aldım 45 cm ufak bir bebek olarak. Perinataloji doktoruyla ilerleyebilirsiniz.
banada bunu söyleyen perinatoloji profu. Ama 2 haftalık gerilik bile olmamasına rağmen mikrosefali demesi ne kadar doğru

banada bunu söyleyen perinatoloji profu. Ama 2 haftalık gerilik bile olmamasına rağmen mikrosefali demesi ne kadar doğru
Takip edilir, tek ultrasonla bi şey denemez. Belki ihtimal olarak bahsetmiştir. Beslenmeniz proteinden aşırı fakirse etkilemiş olabilir.

Takip edilir, tek ultrasonla bi şey denemez. Belki ihtimal olarak bahsetmiştir. Beslenmeniz proteinden aşırı fakirse etkilemiş olabilir.
çok sağolun gerçekten.. evet çok fakirdi maalesef, saframdaki taştan dolayı yumurta bile yiyemiyordum.

Neyle alakalı peki? Doktorum düzgün beslenememişsin dedi..
Ben ilk gebeliğimde 6 ay sadece elma ekmek ve peynir yedim. Daha sonra da salçasız bulgur pilavı ve yoğurt yiyebildim. Bebişin gelişimi iyiydi. Doktorum bebek gelişiminin beslenmeye bağlı olmadığını söylemişti. 9 ay boyunca et tavuk yumurta balık ve sulu yemek hiç yememiştim tiksindiğim için

Ben ilk gebeliğimde 6 ay sadece elma ekmek ve peynir yedim. Daha sonra da salçasız bulgur pilavı ve yoğurt yiyebildim. Bebişin gelişimi iyiydi. Doktorum bebek gelişiminin beslenmeye bağlı olmadığını söylemişti. 9 ay boyunca et tavuk yumurta balık ve sulu yemek hiç yememiştim tiksindiğim için
korktuğumdan soruyorum yanlış anlamayın, problem ne o zaman biliyor musunuz? Neden böyle deniyor :(

Back