- 25 Şubat 2015
- 3.640
- 1.830
bana bayagi yararli olduMerhabalarr,
3 katli triplex evim var, inanin bende yukari cikip inmekten ginaaaa geldi.
En son islerimi soyle yapmaya basladim.
Bir defter alip o hafta yapacagim temizlikleri yazdim, temizledikcede ustunu karaladim. Ayrica hergun iki dolap temizliyorum inanin 10 dakkami bile almiyor. Mesela atiyorum mutfakta iki dolap. Veya oturma odasinda iki dolap veya cekmece. Birde ben yanimda su ile sirkeyi karistirdigim sprey sıkacagini tasiyorum surekli mesela yukari cikarken onume gelen her kapiyi sipsak sıkıp siliyorum. Ben gunde sadece bir defa camasir makinesini calistiriyorum. Bittigi gibi kurutucuya atiyorum. Utulenecekleri çatı katına goturuyorum (utum orada) digerlerini hemen katlayip yerlestiriyorum dolaba.. Dolabida acmisken hemen yanimdaki fisfisi alip hemen tozunu aliyorum. Yukari katta'da hergun bir oda temizliyorum.
Tuvalet banyo temizligine gelirsek, ben genelde banyo yaptiktan sonra hemen sipsak bornozumun icinde banyoyu temizliyorum. Esim en son girince o temizliyor. Boylelikle islak veya nemli kalmiyor ortada lekelenecek bisey kalmiyor. Her tuvalete gittigimde arkamda bi pislik varsa atiyorum tuvaletteki lavaboyu hemen cifliyorum sudan geciriyorum. Birde ben her banyo ve tuvalete ayri deterjan koyuyorumki surekli oraya git gotur olmasin diye..
Umarim yarari olmustur
ben buharlı temizleyici aldım içine tutuyorum bütün pislik akıyor bukadarbize daha geçen hafta geldi ama bana gelenler de benim gibi çıkıyor herhalde, banyodaki havluluğu bile temizlememişpeteklere vakti kalmadı o iş bana düştü ama onlar bana bakıyor ben onlara, altına legen koyup yıkasam mı ne yapsam
Eşim dün akşam "camdan hiç baktın mı" dedi. Yoo ne olmuş ki dedim. Hiç baksan da göremezsin ondan dedim diyor. Camlar çok kirliymiş dalga geçiyor
Dün bütün dolabı indirdim yatağın üstüne bir güzel tozunu Alıp tekrar yerleştirdim. Arada geliyor bana ama çok uzun sürmüyor
ayyy maşallah size ya her gün süpürge açmak mı ? bu bile çok büyük bir başarı. şahsen ben haftada 1 ancak açıyorum. detaylıda sağ olsun annecim yapıyor.
evde kedim ve en az onun kadar tüy döken bir eşim var mecburen açıyorum
Cam silmiyorum ama muhakkak alıcamCam silmeyi sevmiyorsan bi kolaylık söyleyeyim. Ben Tupperware in cam bezini kullanıyorum. Evdeki camları aynaları onunla temizliyorum. ıslatıp sıkıyorum siliyorum ve kurulama derdi deterjan derdi yok. Sadece cercevelerine deterjan ve başka bez kullanıyorum. Yarım saatte bütün evin camları pırıl pırıl.
Bu arada öneride bulundum ama benim camlar da felaket hamile olduğum icin uzanmayayim dile salıverdim gidiyor
Anneme temizliğe gelen abla da çılgınlarcasına temizlik yapar ikide bir maşallah derim nazarım değecek yoksa gücüne kuvvetine. 1 gün içinde camları, halıları, koltukları siler. Perdeler yıkanır, asar. Buzdolabını, makineleri çeker, altlarını siler. Tüm odaları tabii ki süpürüp siler. En son da banyoyla tuvaleti yıkayıp çıkar. Ama 1-2 ayda bir geliyor :)Vallahi bugün yardımcı kadın geldi bana da o temizlerken ben şaşkınlıkla bakakaldım. Detaylar beni çok sıkıyor genel spürüp silip toz alırım ben. Kadın avizeleri bile çıkıp sildi. Ben tezgahın rengi öyle derken Bi baktım 3 ton açılmış. Ev eski ev benim de. Ben yeni taşındım ve kadın yıllanmış kirleri söküp atmış.
Ama bir kutu çamaşır suyu bir kutu Cif yarım kutu bulaşık deterjanı ve yağ sökücü bitti
Ama temizlik bezleri bile ilk günkü gibi oldu
Ay kim o??? Bana da gönderVallahi bugün yardımcı kadın geldi bana da o temizlerken ben şaşkınlıkla bakakaldım. Detaylar beni çok sıkıyor genel spürüp silip toz alırım ben. Kadın avizeleri bile çıkıp sildi. Ben tezgahın rengi öyle derken Bi baktım 3 ton açılmış. Ev eski ev benim de. Ben yeni taşındım ve kadın yıllanmış kirleri söküp atmış.
Ama bir kutu çamaşır suyu bir kutu Cif yarım kutu bulaşık deterjanı ve yağ sökücü bitti
O ablayı bana da yolla maşallah diyeyim de nazar değmesin.Anneme temizliğe gelen abla da çılgınlarcasına temizlik yapar ikide bir maşallah derim nazarım değecek yoksa gücüne kuvvetine. 1 gün içinde camları, halıları, koltukları siler. Perdeler yıkanır, asar. Buzdolabını, makineleri çeker, altlarını siler. Tüm odaları tabii ki süpürüp siler. En son da banyoyla tuvaleti yıkayıp çıkar. Ama 1-2 ayda bir geliyor :)
Vallahi bugün yardımcı kadın geldi bana da o temizlerken ben şaşkınlıkla bakakaldım. Detaylar beni çok sıkıyor genel spürüp silip toz alırım ben. Kadın avizeleri bile çıkıp sildi. Ben tezgahın rengi öyle derken Bi baktım 3 ton açılmış. Ev eski ev benim de. Ben yeni taşındım ve kadın yıllanmış kirleri söküp atmış.
Aynen aynen hele bir de biraz arası açılsın gözümde büyüdükçe büyüyor..Daha önce boş evi bile temizledik diye gelen ve leş gibi bulduğum insanlar denk gelmişti hiç yanaşmıyordum yardımcıya o yüzden.. Çok şükür ilk defa her kuruşu fazlasıyla hakeden birini buldum. Saatine falan bakmıyor bile zorla gönderiyorum ikidir geç oldu orası da kalsın diye. Maşallah maşallahAy kim o??? Bana da gönder
Ben de senin gibiyim.iş yapmayı da hiiiiiç sevmem
Aynı bana gelen ablayı anlatmışsın. Kadının kendi içi rahat etmiyor yapmayınca. Bazen orası da Kalsın yapma diyorum,sen karışma git içeri diyorAynen aynen hele bir de biraz arası açılsın gözümde büyüdükçe büyüyor..Daha önce boş evi bile temizledik diye gelen ve leş gibi bulduğum insanlar denk gelmişti hiç yanaşmıyordum yardımcıya o yüzden.. Çok şükür ilk defa her kuruşu fazlasıyla hakeden birini buldum. Saatine falan bakmıyor bile zorla gönderiyorum ikidir geç oldu orası da kalsın diye. Maşallah maşallah
Merhabalarr,
3 katli triplex evim var, inanin bende yukari cikip inmekten ginaaaa geldi.
En son islerimi soyle yapmaya basladim.
Bir defter alip o hafta yapacagim temizlikleri yazdim, temizledikcede ustunu karaladim. Ayrica hergun iki dolap temizliyorum inanin 10 dakkami bile almiyor. Mesela atiyorum mutfakta iki dolap. Veya oturma odasinda iki dolap veya cekmece. Birde ben yanimda su ile sirkeyi karistirdigim sprey sıkacagini tasiyorum surekli mesela yukari cikarken onume gelen her kapiyi sipsak sıkıp siliyorum. Ben gunde sadece bir defa camasir makinesini calistiriyorum. Bittigi gibi kurutucuya atiyorum. Utulenecekleri çatı katına goturuyorum (utum orada) digerlerini hemen katlayip yerlestiriyorum dolaba.. Dolabida acmisken hemen yanimdaki fisfisi alip hemen tozunu aliyorum. Yukari katta'da hergun bir oda temizliyorum.
Tuvalet banyo temizligine gelirsek, ben genelde banyo yaptiktan sonra hemen sipsak bornozumun icinde banyoyu temizliyorum. Esim en son girince o temizliyor. Boylelikle islak veya nemli kalmiyor ortada lekelenecek bisey kalmiyor. Her tuvalete gittigimde arkamda bi pislik varsa atiyorum tuvaletteki lavaboyu hemen cifliyorum sudan geciriyorum. Birde ben her banyo ve tuvalete ayri deterjan koyuyorumki surekli oraya git gotur olmasin diye..
Umarim yarari olmustur
Nerde yaşıyorsun anacım senAynen aynen hele bir de biraz arası açılsın gözümde büyüdükçe büyüyor..Daha önce boş evi bile temizledik diye gelen ve leş gibi bulduğum insanlar denk gelmişti hiç yanaşmıyordum yardımcıya o yüzden.. Çok şükür ilk defa her kuruşu fazlasıyla hakeden birini buldum. Saatine falan bakmıyor bile zorla gönderiyorum ikidir geç oldu orası da kalsın diye. Maşallah maşallah