Detayli temizlik yapamamak

uff temizlik demeyin, bu ara ben de takmış durumdayım.
halılarımı yıkatacağım, perdeleri camları da hallettim mi tamamdır, başka detaya giremem
dolapları ne kadar düzenlesem de çok hızlı bir şekilde tekrar dağıtıyorum.
tuvalet banyo da sürekli temizliyorum ama bir duşa bakıyor kirlenmesi, her yer saç kaplanıyor. bıktım yeminle , banyoyu başka bir yerde mi yapsak bilemedim, evdekiler göstermelik dursa?
derz arası falan temizlemiyorum ben hiç ya, fayansların arasını diyorsunuz değil mi , nasıl temizlenir ki? cifle mi ?
bir değişiklik olsun bu temizlikte oraları da halledeyim olmazsa

Ben de haftada iki kere temizlik yaparim. Dip kose yapamiyorum ben de.. O yuzden yardimci bir abla ayda iki kere dip kose icin geliyor.. Beceremiyorum o detayli temizlik olmuyor ben de..

Camlar için a101 de bez var deterjan siz kullanılıyor ilave durulması kurulamaz yok onu alıyorum haftada bi dolandiriyorum sanki ciflrmisim gibi parliyor

ay boşverin temizliği, ben temizleye temizleye en son kıçımı kırdım.

Evin içi bir ara temizlik malzemesi kokuyordu; 8-8 çalışıyorum bir firmada . Haftasonu oldu mu cife domestosa saldırıyodum. Pimapenler şeffaf olacak bırak diye dalga geçiyordu konu komşu.. en son ayağım bir kaydı evde yerdeki malzemeden , kuyruk sokumumu kırdım :) Ondan beride öyle üstün körü yapıyorum temizliği, boşverin gitsin.
Temizlesen ne olacak yine kirleniyo

Ben pimapenleri cif le siliyorum lacivert kutu olan baya beyazlatıyor. Bir deneyin isterseniz.

Konuyu actim girdim buzdolabini bosaltip temizledim
Her gun böyle bisey yapsak ev hep temiz kalir aslinda ama birinin beni durtmesi lazim

İş bitmiyor arkadaş. Hele çocuklarla hiç bitmiyor.

Dolap kapaği için,sayet ıslanmayacak bir yerdeyse dolap,yapışkanlı rulo kağıtlar var,onunla kaplayabilirsiniz.
Detayli temizlik konusunda şunu söyleyebilirim hergün bir odayı dip köşe ayda bir temizlemeyi deneyin derim. Mesela bir gün yatak odası, dolap,cam ne varsa dip köşe,bir başka gün mutfak dolapları,mutfak. Böyle böyle tüm evi zamana yayarak toparlayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum zira dolaptaki,orda burdaki dağınıklık beni çok rahatsız eder,aklımda kalır hep,bende gün belirleyerek ufak ufak hallediyorum. Zaten yardımcıda alıyorum,oda camdır,banyoyu yıkamaktır gibi detayli işleri hallediyor.

Ben de boyle yapmayi planliyorum, cunku sıkılıyorum baska turlu, butun evin kapilarini sileyim desem ikisini guzel yapip digerlerini bastan savma atiyorm :) tek tek odalara girsem sıkılmam sanki.
Yardimciyi calisiyorken haftada 2 aliyordum, simdi ancak bikac ayda bir cagirabiliyorum ve onda da ancak camlari siliyor (coook fazla camim var) 2 banyo bir tuvalet var komple fayans onlari siliyor, dusakabinleri vs temizliyor derken aksam oluyor. Yaptigi is de pek icime sinmiyor acikcasi, yine is bana kaliyor

En makulü bu inanın. İnsan altından kalkamıyor başka türlü,yalap şalap oluyor. Hem yorucu hemde sıkıcı oluyor. Benim evimde büyük,hemde camım fazla sizin gibi,cam silme işine hiç girmiyorum zaten,yardımcı gelince güzelce siliyor,pimapenleri cifliyor özellikle tertemiz oluyor aklınızda olsun,cif gayet güzel temizliyor.

Merhaba bi ara bende peteklere Kafayı takmıştım.sırf onun için Buharlı temizleyici aldımyou tube da deli gibi petek temizleyenleri izlemiştim çünkü.sonuç olarak 1 kere temizledim şimdi aklıma bile gelmiyorbir Sürü masraf Yaptım boşuna.ama derseniz ki ben sık sık Yaparım alet işe yarıyor.

Merhabalarr,

3 katli triplex evim var, inanin bende yukari cikip inmekten ginaaaa geldi.
En son islerimi soyle yapmaya basladim.
Bir defter alip o hafta yapacagim temizlikleri yazdim, temizledikcede ustunu karaladim. Ayrica hergun iki dolap temizliyorum inanin 10 dakkami bile almiyor. Mesela atiyorum mutfakta iki dolap. Veya oturma odasinda iki dolap veya cekmece. Birde ben yanimda su ile sirkeyi karistirdigim sprey sıkacagini tasiyorum surekli mesela yukari cikarken onume gelen her kapiyi sipsak sıkıp siliyorum. Ben gunde sadece bir defa camasir makinesini calistiriyorum. Bittigi gibi kurutucuya atiyorum. Utulenecekleri çatı katına goturuyorum (utum orada) digerlerini hemen katlayip yerlestiriyorum dolaba.. Dolabida acmisken hemen yanimdaki fisfisi alip hemen tozunu aliyorum. Yukari katta'da hergun bir oda temizliyorum.
Tuvalet banyo temizligine gelirsek, ben genelde banyo yaptiktan sonra hemen sipsak bornozumun icinde banyoyu temizliyorum. Esim en son girince o temizliyor. Boylelikle islak veya nemli kalmiyor ortada lekelenecek bisey kalmiyor. Her tuvalete gittigimde arkamda bi pislik varsa atiyorum tuvaletteki lavaboyu hemen cifliyorum sudan geciriyorum. Birde ben her banyo ve tuvalete ayri deterjan koyuyorumki surekli oraya git gotur olmasin diye..
Umarim yarari olmustur

Ne guzel sistemi oturtmussunuz, ben o dolap islerini falan ertelrdikce erteliyorum sonra is icinden cikilamayacak hale geliyor
Rutin olarak her sabah kahvaltidan sonra mutfagi (ocak tezgah ve ocak yanindaki dolaplar) domestosluyorum, banyoyu lavabo kuvet tuvalet yikiyorum bi de supurge açıyorum sonra baska ise elim gitmiyor.

Dedigim gibi evime pat diye gelseniz tertemiz dersiniz ama mesela yatak odasindaki dolap surgulu, o surgulerin arasinda resmrn toz topaklaniyor da ben ancak o zaman hatirliyorum silmeyi

Bosver onemli olan gorunur yerlerin temiz olmasi. hem yatakodana kim girecekki? Bosver salla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…