desteksiz veya destekli oturma,emekleme,yürüme...

Gkcn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
1.720
14
116
Diğer
kızlar bebekler ne zaman oturmaya başlar?sizin bebekleriniz oturuyor mu? destekli ne zaman oturur veya desteksiz?oğlum 2 ay 24 günlük arkasına yanlarına yastık koyup oturtsam bi zararı olur mu?anakucağı da hemen hemen oturur pozisyonda.siz de durumlar nasıl? emekleyenler var mı?vs.bilgilerinizi bekliyorum.

bence daha çok küçük acele etme arkadaşım. anakucağında otursun şimdilik kıpırcan
allah korusun bi zarar olursa bütün ömrü boyunca çekebilir. ben daha yeni yeni destekle koltuğa oturtmaya başladım

daha cok erken , 4 aylık benimki kucakta oturturken bile tereddutteym, ama kendisi kafasını kaldırıp oturmak istiyo artık, etrafı kesfedecek.doktorlar kendisi rahatsız olursa belli eder diyormuş.

canim benim acele etme bebisin daha cok kücük benimki 5 ay 10 günlük ama ben daha oturtmuyorum simdilik yere temiz battaniye serip üzerine yatiriyorum o da yeni yeni yuvarlanmayi ögreniyor

yok güzelim hemen hemen daha 5 aylıkken felan oturttuluyor bebekler daha çok küçük acele etme.....

benim oglum 6-7 aylikti etrafina yastik koyup oturtturuyodum suan 8 aylik oldu ve artik desteksiz kendi oturabiliyor
emeklemeye calisiyo ama yapamiyor her cocuk emekler diye bise de yok
kimi cocuk emeklemeden yürür

cnm daha cok erken benımkı 6 aylık ve ben daha yenı yenı aystıkla oturtuyorum emeklemeye basladı benımkı

Bencede erken. Hep duyardım büyüklerden." Kız çocuğunu 6.ayında sev otuttur, oğlanı 8. ayında döv otuttur." Ayrıca erken otutturulan bebeklerin kalçaları büyük oluyorlarmış. Bende söyleyenlerin yalancısıyım.sengözlerimebaksanab

hiç duymamıştım bu lafı saol :roflol:

cnm daha oğlu çok küçük.ben 5 aylıkken destekli oturtmaya başlamıştım.
emekleme konusunda sanırım bebekten bebeğe değişiyor.mesela daha benimkinde hiç bi çaba yok emeklemek için

benim arkadaşım dra sormuş 5. ayı doldurunca kucakta destekle kucakta oturtabilirsin demiş
aclele etme canım ben biri alınca kucağına ödüm kopuyo çoçuğu oturtacak diye

desene benim oğlanın poposu kocaman olacak:roflol:. kerata 5,5 aylık desteksiz oturmaya çalışıyor.4 aylıkkende kucağımda oturmak için kendini öne doğru iterdi.oturmayı çok seviyor.:teytey:

Altı aylıktan küçük bebeklerin oturtulması sakıncalı mı?
Bu da yanlıştır. Çocuklar oturtulur da yan da yatar, istediğini de yapar. Çocuk annenin karnında zaten sırtüstü yatmıyor, çoğunlukla iki büklüm veya oturur pozisyonda duruyor. Normal doğum sırasında annenin rahmi çocuğun poposunu ittiği anda olan basınç çocuğun oturduğunda beline binen basınçtan çok daha yüksektir. Çocuk buna dahi tahammül eder.
Ancak doktorlar çocukların altı ayına dek oturamadığını söylerler. Çünkü denge merkezleri altı ay içinde gelişir. Ve bebek dengesini bulamadığı için sağa sola devrilir.

bir siteden alıntıdır.

bir sitede doktorun konuşmasını dinledim.4 aylık olduktan sonra destekli 6 aylık olduktan sonrada desteksiz oturabilir diyordu.(tabi her çocuğun gelişimi farklı,bunu da düşünmek gerek)her çocuk emeklicek diye bişey yokmuş,direk yürüyebilir diyor.işte böyle size de aktarayım dedim.

Ben daha hiç oturtmadım bazen sevmek isteyenler kucaklarına oturtuyorlar onlarada kızıyorum. Emeklemekmi sürünmekmi bişeyler yapıyo kızım arkadan ayaklarını desteklerdimi kurbağa gibi zıp zp atıo kendini ama çok yoruluyo ve terlio bende yapmamaya gayret gösteriyorum ama sevio zuzum

canım benım kızım desteksız oturabılıyor ama daha yenı yenı
acele etme daha cok kucuk

daha çok erken oturması için kemikleri batar derler benim oğlum 5.5 aylık nerdeyse ben daha destekli oturtmuyorum acele etme bence

6,5 aylık kızım desteksiz oturuyor ama ellerini çırparken hoooop diye devriliyor :) geri geri sürünüyor. yuvarlanıyor. dönüyor yani emekler gibi dururken yönünü değiştiriyor

benim oğlum 5 aylıkken oturmaya başlamıştı,7 aylıkken emekledi ,9 aylıkken ayakta durmaya başlamıştı,10.5 aylıkkende yürümeye başladı şimdi 11.5 aylık bahçede kedileri kovalamaya başladı maşallah erken ayğa kalktı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…