Desteksiz oturma

dahadogurmam12

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2024
1.109
309
38
24
Merhaba anneler 👋
Bebeğim 5 gün sonra 8 aylık olucak.
Yüz üstü dönüyor kafasını kaldırıyor güzel Bi şekilde , köprü kuruyor, henüz emekleme yok ama uğraşıyor. Mama oturağında falan oturuyor. Kafasını oyuncak falan gösterince iyice yukarı kaldırıp bakıyor ama normal durunca sağa sola devriliyor. Dengesini tam kuramıyor. Birazcık da kambur duruyor gibi bende de var hafif kamburluk bu arada.
Hala desteksiz oturmuyor sağa sola devriliyor. Normal Bi sizce kaçıncı ayda dimdik desteksiz Bi şekilde oturmaya başlamalı

Merhaba anneler 👋
Yüz üstü dönüyor kafasını kaldırıyor güzel Bi şekilde , köprü kuruyor, henüz emekleme yok ama uğraşıyor. Mama oturağında falan oturuyor. Kafasını oyuncak falan gösterince iyice yukarı kaldırıp bakıyor ama normal durunca sağa sola devriliyor. Dengesini tam kuramıyor. Birazcık da kambur duruyor gibi bende de var hafif kamburluk bu arada.
Hala desteksiz oturmuyor sağa sola devriliyor. Normal Bi sizce kaçıncı ayda dimdik desteksiz Bi şekilde oturmaya başlamalı
Yaşayan yok mu

Merhaba anneler 👋
Benim bebeğim de 7 ay 16 günlük 1 aydır yere koyduğumuzda desteksiz oturuyor uzun süre ama arkaya dönüp bakmaya çalıştığında ya da bir şeye uzanmak istediğinde devrilip düşüyor tamamen desteksiz oturmuyor yani. Emeklemesi yok emekleme çabası da yok. Sırtının kamburluğuna gelince bizim ilk bebeğimiz olduğu için çok tecrübeli değiliz haliyle destekli oturmaya başladığında kamburluk var gibi geldi ve beyin cerrahisine götürdük gayet normal çok acelecisiniz oturma konusunda dedi doktor bize yani bence bebeğiniz tamamen normal her bebek farklı gelişim basamağında ilerliyor.

Benim bebeğim de 7 ay 16 günlük 1 aydır yere koyduğumuzda desteksiz oturuyor uzun süre ama arkaya dönüp bakmaya çalıştığında ya da bir şeye uzanmak istediğinde devrilip düşüyor tamamen desteksiz oturmuyor yani. Emeklemesi yok emekleme çabası da yok. Sırtının kamburluğuna gelince bizim ilk bebeğimiz olduğu için çok tecrübeli değiliz haliyle destekli oturmaya başladığında kamburluk var gibi geldi ve beyin cerrahisine götürdük gayet normal çok acelecisiniz oturma konusunda dedi doktor bize yani bence bebeğiniz tamamen normal her bebek farklı gelişim basamağında ilerliyor.
Teşekkür ederim 💕 bence de her bebek farklıdır ama annelik işte güzel güzel oturan bebekleri görünce endişe ediyor insan

Merhaba anneler 👋
9. Aya kadar desteksiz oturamamasında sakınca yok, 9. Aydan sonra doktor görmeli

Merhaba anneler 👋
Genellikle 6ile 8ay arası desteksiz oturur bebekler. 9. Aya kadar desteksiz oturmalı sonrası bir doktora danışın. Yerde çok vakit geçirsin . Ben battaniye atardım yere hep yerdeydik gün içinde. Oyuncaklar kitaplar kartlar gösteririm etrafında oda almaya çalışırdı. kumanda ve ıslak mendil daha çok işe yarardı bu konuda.

Benim bebeğim 2 gün önce emekleyeme başladı. Bir iki ilerleyip yere yapışıyor. Dimdik oturuyor. Popişiyle heryere gidiyor. Ama mesela arkadaşımın kızı 9 aylık neredeyse koşuyor. 😂 Kıyaslamanın sonu yok maalesef. Her bebek ayrı. Doktor normal diyorsa öyledir.

Benim kızım 9.ayina girdi desteksiz oturuyor ama arkasına illa yastık koyuyorum birden arkasına düşer diye ben de yastıksız ne zaman oturur diye düşünüyorum:)

Benim bebeğim 2 gün önce emekleyeme başladı. Bir iki ilerleyip yere yapışıyor. Dimdik oturuyor. Popişiyle heryere gidiyor. Ama mesela arkadaşımın kızı 9 aylık neredeyse koşuyor. 😂 Kıyaslamanın sonu yok maalesef. Her bebek ayrı. Doktor normal diyorsa öyledir.
Benimkisine emekleme zor geldi sanırım yuvarlaniyor :) arka arka gidiyor ama belki emekleme de ister sonra kimbilir:)

Merhaba anneler 👋
9.5 Ayında emekledi aynı anda desteksiz oturmayı ancak öğrendi o vakitte kadar hep düştü arkaya yastık koyardık

Eğer ki oturtmaya geç başladıysanız böyle olması normal bence biz altıncı ayda destekli oturmaya başladık tam 8,5 aylık olduğumuzda desteksiz oturabilmiştik bunun içinde sürekli yerde zaman geçiriyorduk oturarak

9 aylığa kadar sıkıntı yok ama takipte kalmak lazım.benin kızım da 9 ay 2 günlükken oturdu,yürümeye de 17 aylıkken başladı. Bir sıkıntısı yok şükür. Sadece vestübüler hassasiyeti vardı, 2 yaşından sonra duyu bütünleme tedavisi aldı o iyi geldi denge kısmına. İleride dikkat edersiniz denge konusunda zorlanacak mı, parkta hareketli oyuncaklardan kaçınacak mı . Öyle bir şey olursa internette duyu bütünleme,vestübüler hassasiyet diye aratıp bilgi edinebilirsiniz. Tabi olmak zorunda değil sizde de, gayet normal 9. Ayda da oturabilir, sadece bizim yaşadığımızı paylaştım.

Back
X