DertSizsiniz

ALLAH hayırla kucağına almayı nasip etsin canım.

Benimki de sancı girince sadece emince rahatlıyor. Sabaha kadar memelerim sızım sızım sızlıyor. Peki reflüsü olduğunu nasıl anlıyorlar? Bende öyle bir şey olsa doktor derdi sanırım.
Amin canım sağol

Dr söyledi onlara çok gaz çıkarıya ve emse mama yese kusuyo işte midemiz yandığında biz nasılsak onlarda öyle oluyo
Bi sancısı var ki emince rahatlıyo gerekirse başka bi dr a götürün görümcem dr değiştirdi önceki dr bişey dememişti

Canım ilk zinco verdiler işe yaramadı, sonra metsil verdiler işe yaramadı.

En son BioBiga diye bir damla verdi 50 tl ye aldık. Birazcık bir nebze rahatlattı. Saf zeytinyağ ver bir kaşık çay kaşığı dedi doktor. En son yine hastaneye koştuk böyle pancar gibi kızarıp uğunuyordu. Kaç saat uyumuyor bir de akşam başlıyor gece 3 e kadar. Başka bir damla verdiler onu almadım. Biobigaya devam ediyorum. Piş piş ve elektrik süpürgesi diye bir ses var youtubede onla biraz rahatlıyor. Şükür son günlerde biraz daha iyi. Kültür kan, idrar tahlili aldılar, röntgen falan hepsi iyi çıktı. Aşırı emiyor sürekli hızlı kilo alıyor az emzir diyorlar ama emmeyince yırtınıyor saatlerce memeyi alır almaz susuyor. Anında yapışıyor. Doymuyor desek diyor baya kilo almış diyor doktor anlamadım gitti. Ne gecem ne gündüzüm kaldı. RABBİM sabrını versin valla.
sürekli meme istemesinin sebebi memede sakinlesmeyi öğrenmiş olması. daha çok küçük meme eşittir susma onun için . bu algisini yikmaniz lazım önce. gaz için de siz de bisiler kullanın sutunuzden de etkilenir çünkü rezene kimyon çayı mesela. bide ritmik ses ve hareketler rahatlatir

Emzirme konusunda sen iç güdülerine kulak ver. Bebek ne zaman isterse o zaman emzir. Meme bu, sadece süt demek değil.
Canı acır gazdan, memede teselli bulur. Acıkır, susar meme ister. Uykusu gelir meme ister. Canı sıkılır meme ister. Çünkü bildiği tek şey sensin. Ve acı gerçek.. Sen şu an onun için bir çift memesin :))
ben bu fikri desteklemiyorum.her istedi mi meme verilmemeli. anne sıcaklığı sadece memeyle sağlanmaz ki .en az iki saat kuralı en güzeli hatta zaman geçtikçe üç dört diye artırılmalı. hem gündüz hem gece uykusu düzeni ilerde ek gıda süreci için bu yapılmalı. bi üyenin de dediği gibi sık meme hazimsizliga sebep olur ve bebek kendi kendine sakinlesmeyi ogrenemez büyüdükçe bu hem ona hem ebeveyne sıkıntı yaratır. naçizane tavsiyem iki saat kuralına uyun ilk başlarda zorlanirsiniz ama daha çok küçük oyalacak bisi illaki bulursunuz

Queen, bebeli gadınların hali böyledir; biz çok mu usluyduk ki, çocuklarımız efendi efendi uyuyup, mamasını yiyip, sessiz takılan türden olacağdı canım benim. :KK70: Güldüm ya kusura bakma, birazcıcık yorulup dağlara taşlara alıp başın gidesin geliyor amma büyüyorlar be kuzum.

Benimki olmuş 2 bilmem küsur yaş... Daha dün gibi bakınca; sığamadık evlere, sokaklara... Yatak açmadığımız yeri kalmadı evin, salıncak kurduk yok, ben zaten hala "Layığıyla bakarım dedim yaptım amma iyi mi yaptım naptım la ben?" sorgusunda; eşim dersen ona da bi depresyonik haller mi desem, bi yayılmalar mı... Adam içine içine sıkıldığından dışına yayılmış onu da sonradan idrak ettim. Garibim kolay mı beni ve ikimizin eserini taşımak :KK70: :KK70:

Bunları ara ara konuştuk hatırlarsın, sana "Kendini sıkma çok, o sıkıntılı enerjin bebeğine yansır" filan demiştim ya; tecrübe ile sabittir ki öyle be kuzum; hastalığı, derdi,dermanı, ağlaması, vırtı zırtı... Bunlar daha başlangıç. Biraz annem ve samimi bir dostumun karışımı olayım mı (Benden bir sene önce doğum yapmıştı) şimdi, minicik ürküteyim seni "Daha bunun yürürken düştüsü, koşarken uçtusu, dişini çıkardı ısırdısı var... Ondan sonrası onbir. :p

Loğusa depresyonunu çok kral yaşamışım, şimdi bi baktım da, sağ olsunlar, hiçbir masraftan kaçınmamışlar. :KK70:

Neyse ne diyordum, hah Queen, bu zamanlar bir daha yaşanmamak üzere geçiyor, büyüyorlar. Aynı annem, aynı zamanda şunu da dedi elbette "Kıymet bil Gangsta, güzel zamanların kıymetini bil, doya doya yaşa; bir daha kucağına sığdıramayacaksın, bir daha beşiğinde sallayamayacaksın, bir daha küçük ayacıklarını öpemeyeceksin... Keyifle bak"

Sen de keyifle bak Queen.
Biliyorum, anlıyorum yorgunsun; ben de bir kolik bebecikten geçtim ve artık diyordum hani "Ya kerata az daha babana niye çekmedin, bk vardı anana çekecek, anneğğm ben nerelere gidem" filan hallerinde... (Eşim çok uslu bir çocukmuş, kv anlatırdı da benim)... Yani şöyle ki "Keyifle, öpe koklaya, yorgunluktan bitap düştüğünde senin kuzucuğunun sana çektiğini hatırlaya hatırlaya büyüt. Arada da babaya-anneanneye filan pasla, uzat ayakları tamam.

Emeksiz olmuyor. İnsan evladı büyütüyoruz değil mi? Hoppa
aman o babalar bebekken hep çok sakinmis niyeyse. bence bu da kaynana lobisinin işi. benim oğlum süper ideasi yaniiii

ben bu fikri desteklemiyorum.her istedi mi meme verilmemeli. anne sıcaklığı sadece memeyle sağlanmaz ki .en az iki saat kuralı en güzeli hatta zaman geçtikçe üç dört diye artırılmalı. hem gündüz hem gece uykusu düzeni ilerde ek gıda süreci için bu yapılmalı. bi üyenin de dediği gibi sık meme hazimsizliga sebep olur ve bebek kendi kendine sakinlesmeyi ogrenemez büyüdükçe bu hem ona hem ebeveyne sıkıntı yaratır. naçizane tavsiyem iki saat kuralına uyun ilk başlarda zorlanirsiniz ama daha çok küçük oyalacak bisi illaki bulursunuz
Çocuk yetiştirirken tek ve kesin bir doğru olmadığına inanırım ben. Bu da sizin doğrunuz, eminim tecrübeleriniz ve gözlemlerinizle size bu yöntem doğru gelmiştir.

Oğlum 28 aylık, kızım 6 aylık. İkisini de hala emziriyorum. Özellikle ilk 6 ay ikisini de ne zaman isterlerse emzirdim. Saate, süreye bakmadım. Emmek istemediklerinde asla zorlamadım (sarılık riski geçene kadar). İsterlerse memede uyudular, isterlerse emmeden omzumda. Ben kendi adıma bunun çok faydasını gördüm.

Kızım henüz çok küçük, o yüzden oğlumu baz alarak konuşacağım. Zaten kendi kendilerine sakinleşmeyi, duygularını regüle edip başa çıkabilmeyi küçücük bebek öğrenemez ki.. Şu dediğinizde haklısınız, anne kucağı sadece meme demek değil, kabul. Emziremeyen nice anneler bebekleriyle harika bağlar kurup onları sıcaklıklarıyla sarıp sarmalıyorlar. Ama emzirmek mümkünken, neden bu yol tercih edilsin ki diye düşünüyorum.

Ek gıda süreci zaten 6 aylıkken başlıyor. Bu dönemde bebek kendisi emme aralıklarını açmış oluyor. O yüzden emme ve ek gıda sürecini yönetmek aslında o kadar zor olmuyor. Ama burada söz konusu 47 günlük bebek. Bence düzenli olmak için çok ama çok küçük.

Benim naçizane kendi tecrübelerim bu yönde oldu. O yüzden kendi doğrularımı aktarmak istedim konu sahibine. Tabi ki konu sahibi biz dedik diye yapmayacak bir şeyleri. Belki benim yaptığım ona mantıklı ve doğru gelir diye fikrimi belirttim :)

sürekli meme istemesinin sebebi memede sakinlesmeyi öğrenmiş olması. daha çok küçük meme eşittir susma onun için . bu algisini yikmaniz lazım önce. gaz için de siz de bisiler kullanın sutunuzden de etkilenir çünkü rezene kimyon çayı mesela. bide ritmik ses ve hareketler rahatlatir
Aynen sancı geldikçe sadece meme arıyor sürekli emiyor.
Nasıl yeneceğim bunu bilmiyorum :-(
Rezene, kimyon çayı içiyorum yediklerime de dikkat ediyorum.

Çocuk yetiştirirken tek ve kesin bir doğru olmadığına inanırım ben. Bu da sizin doğrunuz, eminim tecrübeleriniz ve gözlemlerinizle size bu yöntem doğru gelmiştir.

Oğlum 28 aylık, kızım 6 aylık. İkisini de hala emziriyorum. Özellikle ilk 6 ay ikisini de ne zaman isterlerse emzirdim. Saate, süreye bakmadım. Emmek istemediklerinde asla zorlamadım (sarılık riski geçene kadar). İsterlerse memede uyudular, isterlerse emmeden omzumda. Ben kendi adıma bunun çok faydasını gördüm.

Kızım henüz çok küçük, o yüzden oğlumu baz alarak konuşacağım. Zaten kendi kendilerine sakinleşmeyi, duygularını regüle edip başa çıkabilmeyi küçücük bebek öğrenemez ki.. Şu dediğinizde haklısınız, anne kucağı sadece meme demek değil, kabul. Emziremeyen nice anneler bebekleriyle harika bağlar kurup onları sıcaklıklarıyla sarıp sarmalıyorlar. Ama emzirmek mümkünken, neden bu yol tercih edilsin ki diye düşünüyorum.

Ek gıda süreci zaten 6 aylıkken başlıyor. Bu dönemde bebek kendisi emme aralıklarını açmış oluyor. O yüzden emme ve ek gıda sürecini yönetmek aslında o kadar zor olmuyor. Ama burada söz konusu 47 günlük bebek. Bence düzenli olmak için çok ama çok küçük.

Benim naçizane kendi tecrübelerim bu yönde oldu. O yüzden kendi doğrularımı aktarmak istedim konu sahibine. Tabi ki konu sahibi biz dedik diye yapmayacak bir şeyleri. Belki benim yaptığım ona mantıklı ve doğru gelir diye fikrimi belirttim :)
Her istediğinde veriyorum aslında ama son zamanlarda kıpkırmızı olup saniyelerce nefessiz kalıp, sancı çekiyor belki 7 saat. 3 tane doktor fazla emzirmeden olduğunu söyledi. Bebeğin sindiremiyor, sindiremedikçe emiyor emdikçe sindiremiyor. Onun iyiliği için emzirme dedi son doktor. Normal sindiren bir çocuk olsaydı sürekli emmesi iyi bile olurdu dedi. Bazen çok iyi bazen çok kötü oluyor. Yine eskiye göre iyi. Aralıksız 8 saat ağladığını bir saniye durmadığını biliyorum. Dualarınızı eksik etmeyin.

Aynen sancı geldikçe sadece meme arıyor sürekli emiyor.
Nasıl yeneceğim bunu bilmiyorum :-(
Rezene, kimyon çayı içiyorum yediklerime de dikkat ediyorum.
yavaş yavaş arayı açmayı denebilirsiniz bi anda bi saat değil onbeş dk artırarak mesela. size az gelen bu süre çocuk için fark yaratacaktır

Back
X