- 24 Mart 2020
- 9.926
- 35.711
- 498
- 32
- Konu Sahibi butterfly3434
-
Bu yüzden dedim ben de yeteri kadar açıklayıcı olmamış. Anladığım kadarıyla huzursuz yol yordam bilmez bi aile yapısı var tedirginsiniz kendi ailenizle aynı ortamda olduklarında gerginlik oluşur mu diye.Evet yurtdışında yaşıyorum sanırım türkçemle ilgili bir sorun var anlatamadım derdimi :) herneyse tabiikide işin içinde başka mevzularda var anlatmak istesem roman olur ben yanlış anlaşılmak istemezdim..
Anne sorumsuz diye aksam yemekleri gec oluyor diyorsunuz. Hadi kadin sorumsuz,geri kalanlar armut mu topluyormus? Kadincagiz hazirlamazsa kimse elini bir ise atmiyor demek ki ne yazik. Bence olaya bu yonden bakin. Ben 6 senelik evliyim,yemek hazirlamak gibi bir gorevim yok sahsen,ben hazirlamazsam esim hazirlasin eli ayagi tutuyor diye dusunuyorum.
Yok neden herkes sizi suclasin,sadece dusundugunuzden farkli bir noktaya dikkatinizi cekmeye calisiyoruz. Ben ne icin duruyorum burada diye dusunen bir kadin varsa ortada o kendi akilsizligindandir. Nedir yani bu ailedeki tek fonksiyonum ev isi ve yemek midir yani?elbette ki hayir. Sozlunuz bunun lafini yapiyorsa alttan alttan sen boyle olma demek istiyordur size ki bu da cok gicik bir durum. Karnimİz ne zaman acikirsa yemegi ona gore hazirlarim esimle beraber. Hayat musterek,ben salata yaparim esim yemek hazirlar, ya da ben sofra hazirlarim esim toplar. Bizde cocuk var birimiz cocuga bakariz digeri yemek yapar. Kimse kollarini kavusturup oturmaz yani saygisizlik bu,biri calissin digeri otursun oyle bir ev yok,oyle bir bakis acisi yok yaniçok güzel konuya değindiniz bende sözlüme kalk kendin al yemeğini demedim mi tabiikide dedim. Ama böyle oluncada annesi tavır sergiliyor yani ben ne için duruyorum burda bende yapabilirim demek istiyor ama bu yemek yeme mevuzus geçe kalıyor anlıyomusunuz kendimi ifade edemedim açıkca veya eksik anlattım konuyu oyüzden şuanda herkes beni suçluyormuş gibi hissediyorum..
tavırdan zıyade konuyu ufak gördüklerindendir. Dert değil bu takılacak birşeyde değil. Eşin cok rahatsızsa ılerde evlendıgınzde ona düzenli bi hayat sunarsın. haftada bır de kayınvaldede duzensızde olsa toplanmalar da cok onemli olmaz düye düşünüyorum.Hanımlar benim sorunum değil tabiiki ama sözlümde bu durumdan çok ama çok rahatsız. Tabiikide beni ilgilendirmez yemek saatleri hemen tavır almışsınız..
konuya güzel yaklaşımınızdan dolayı çok teşekkür ederim çok sevindim.. sözlüm gerçekten yardımsever ev işlerinide bilen yemek yapmaktan da üşenmeyen çok hayat dolu birisi.. benimde hayalim sizinkisi gibi mutlu mesut bir evlilikBence konu sahibi akşam herkesin aynı sofra etrafında toplandığı, birbiriyle paylaşım yaptığı sonra çay saatinde meyve saatinde bir araya gelindiği aile kavramının dolu dolu yaşandığı bir düzenden geldiği için yemek saati belirsiz akşam toplanıp birbiriyle sohbet edilmeyen bir aileyi yadırgıyor. Kendi perspektifinden bakınca çok haklı. Ben de ilk türe yakın bir ailede yetiştim. Ve bunlar benim için de aşırı önemlidir. İstisnai durumlar hariç belirli bir saatte akşam yemeği beraber yensin, çay içilsin sohbet edilsin isterim.
Nişanlım ise aile düzeni olmayan, dağılmış bir aileden. Birlikte yaşıyoruz ilk başta garip garip huyları vardı. Ben yemek hazırlarım adam tezgahta yer gider, kendisi yer kalkar, yemek saatinde yok ya sen ye ben yemicem derdi falan. Mesela çay hiç içmezdi. Benim için çok önemli. Çay bahane sohbet şahane yanii.. Neyse oturdum neredeyse 10 kere konuştum tartıştım. Sonra benim ailemle haşır neşir ola ola, benimle yaşaya yaşaya öğrendi.
Şimdi sabah beraber kahvaltı hazırlar sonra yeriz. Çayımızı kahvemizi içeriz. Akşam beraber hazırlar yeriz. Ben ders çalışırım o çayı demler getirir. Mola verince çağır der mutlaka benimle içer. Hatta ben aksi şekilde hareket etsem eeee çay, muhabbet yok mu bu masanın çay borcu mu var der
Yani biz beraber yaşamanın avantajını kullandık ve evlenmeden çözdük bu işi. Aksş taktirde başka düzenden gelen biri ile aynı evde yaşamak zulüm bana göre.
bende ilgilendirir demedim zaten uslubunuza dikkat edin isterseniz..Bu durum senı hıc ilgilendirmez.
Isterseler hic yemek yemezler, annesı isterse evını hıc temizlemez.
Sen kendi ılıskıne odaklan.
Bu senı hıc ilgilendırmez cumlesının neresine dikkat edeyim mesela?bende ilgilendirir demedim zaten uslubunuza dikkat edin isterseniz..
Bu dert değil. Ama nisanlinizin ailesi sizin düzenli ev hayatınıza karışıp kendi yasam biçimini empoze etmeye kalkarsa işte o dert.
Burdaki konuları takip ediyorsaniz genelde kvler herşeye karışıp kendi kafalarına yatan hayatı dikte etmeye çalışıyorlar. Olur da başınıza gelirse eşinizle konuşursunuz. O annesine söylemesi gerekenleri söyler. Herkes kendi hayatına baksa gercekten sorun kalmayacak kv ve gelinler arasında.böyle bir durumla karşılaşırsam ne yapabilirim
Öyle düzensiz evden gelen adamın yeni evindeki düzene alışması da başka bir dert bence.Bu dert değil. Ama nisanlinizin ailesi sizin düzenli ev hayatınıza karışıp kendi yasam biçimini empoze etmeye kalkarsa işte o dert.
Sözlüsü de bu durumdan rahatsızmis, konu sahibi bir yorumda öyle yazmis. Ama dediğiniz gibi oğlan da kendi evindeki alışkanlıklarını eve getirirse o sıkıntı. Bizim evimizde herkes tabağını kendi kaldirirdi, sofrayı beraber kurardik mesela. Eşim ailesinde hiç böyle şeyler görmemiş. Yemeği yer kalkar çıldırırim. Evlilik zor bir sanat.Öyle düzensiz evden gelen adamın yeni evindeki düzene alışması da başka bir dert bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?