• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Dertli saçım:( Yine yandı yine yandı:(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Canim bende 2 ay önce koyu kahve saclarimi oriel ile actirdim. Allaha sükür yanmadi ama yikadigimda bile sacta canlilik görünmüyordu. Elidorun zeytinyagli 3 günde onarim kremi var onu dene tavsiye ederim benim sacimi toparladi. kremin icinde o kadar yogun zeytin yagi varki elini yikadiginda bile kalan yagi hissedebiliyorsun. 3 gün sürekli uyguluyorsun kremi. Bence dene pisman olmazsin.

geçmiş olsun öncelikle 1.5 ay önce benimde saçlarım yandı siyahtan açıldı ve koptu saçlarım...ben kısa kestirerek kurtuldum yanıklardan(gerçi hala 2cmlik yanıklar var uçlarda)ve şampuanımıdeğiştirdim otacı kullanıyorum içine çam terebentin,susam yağı,badem yağı,sarımsak yağı,yılan yağı ve gül yağı koydum,ayrıyetten aktadan saç bakım yağı aldım sende manisadamışsın merkezdeysen aktardan bulabilirsin bu saç bakım yağını ve ben bu yağla toparladım şaçımı şimdi saçlarım ipek gibi yumuşak ve çok parlak ve uzamasınada etki etti sanırım çünkü 1 ayda 5cme yakın uzadı saçlarım...bol bol bakım yap saçını haftada bir gün saç bakım yağı birgünde zeytinyağı,yumurta ve badem yağını karıştırıp sür saçlarına da çok iyi geliyor...sevgiler....

geçmiş olsun öncelikle 1.5 ay önce benimde saçlarım yandı siyahtan açıldı ve koptu saçlarım...ben kısa kestirerek kurtuldum yanıklardan(gerçi hala 2cmlik yanıklar var uçlarda)ve şampuanımı değiştirdim otacı kullanıyorum içine çam terebentin,susam yağı,badem yağı,sarımsak yağı,yılan yağı ve gül yağı koydum,ayrıyetten aktardan saç bakım yağı aldım sende manisadamışsın merkezdeysen aktardan bulabilirsin bu saç bakım yağını ve ben bu yağla toparladım şaçımı şimdi saçlarım ipek gibi yumuşak ve çok parlak oldu uzamasınada etki etti sanırım çünkü 1 ayda 5cme yakın uzadı saçlarım...bol bol bakım yap saçına haftada bir gün saç bakım yağı birgünde zeytinyağı,yumurta ve badem yağını karıştırıp sür saçlarına oda çok iyi geliyor...sevgiler....

Gecmis olsun canim...olan olmuş yapacak bir şey yok.. ama unutmaki sacinin kökü sende böyle düşün ve rahatla ve olani düşünmemeye caliş....şimdi bundan sonra yapman gerekenler kendine bir kür programi yap..bu sitede başka birine daha yazdim ayni şeyi sanada yaziyorum cünlki cok etkili...Saclarin şu an cok fazla işlem gördüğünden cok kuru ve zor taraniyordur...
1-Şampuan : PHYTONECTAR bu şampuanin inanilmaz nemlendirici özelliği var ayni zamandada tamamen bitikisel özler iceriyor bu şampuani alabilirsen fiyati 34 ytl civari bununla yıka saclarini 6 ay gidiyor, cünki cok kuru ve işlem görmüş saclar icin birebir
2-Sac kremi:John Frieda Nemlendirici kremi bunun fiyati 22 ytl civari, cok güzel nemlendiriyor , zaten yikadiğin ilk anda sende hissedersin.. bunu cok fazla sac diplerine getirmeden güzelce eşit bir şekilde yay 2 dak bekle, sacların pamuk gibi olacak..
3-PHYTOPHYTO9 Sac kremi, bu durulanmayan bir bakım kremi yaklaşık 40 ytl civarı ama inan verdiğin para boşa gitmez çünki mucize bir krem.. bunuda hergün sacına bir miktar sür, cünki sacın devamlı nemli kalması gerekiyor..
şimdi bunlar dış bakım..bunları kesinlikle sac derilerine getirme ...

Birde sac derisi icin mutlaka şunları hafada bir kere uygula:
bemiks kompoze - bepante- evgien - badem yağı - lavanta yağı
büyük olasılıkla sac derinde cok zarar gördüğü için , sac derinide bunlarla beslemen ve bakımını yapman gerek.. özellikle lavanta yağı tüm deri irritasyonları icin tedavi edici özelliği vardır...banoya yapmadan önce bu yağların içinine birer ampül kırıp karıştır ve sac derilerine sür 2 saat beklet canım.... hatta uğraşabilirsen aktardan lavanta alıp kaynat suyuna yine bahsettiğim ampüllerden birer tane kırıp sacına her sabah losyon gibi friksiyon yap .. bak 2-3 ayda sacların eskisinden cok daha iyi olacak... iyi oldukca seninde moralin düzelecek.. kolay gelsin ..

şampuana yağ katınca o yağ saç diplerinde kalmıyor mu?yani o yağ temizlenmiyor ve gözenekleri iyice tıkamaz mı?normalde yağ uygulayıp sonra şampuanla yıkıyoruz saçı bu sefer yıkarken yağlanmış olacak ve böyle böyle iyice gözenekler kapanmaz mı bu da saçların dökülmesine yol açmaz mı?

çok çook tşk ederm hepınıze ayrı ayrı duyarsız kalmadıgınıza da çok saolun a.s.

İNCİR: canım dipten diil aslında cok fazla kopmada dıılde ya şöyle anlatmaya çalışsam pişmanıye elınıze alıdıgnızda nasıl olur ısteonun gıbı :( bıde normalde saclarımı duzelstırır veya fon cektırır oyle kullanırdım gur oldguundan bu saçlar sapsarıyken jöle süremem veya normal bırakamam uff tarayamıorum bıle ılk once dersıı ıcın krem fln ne bıleyım bısı lazım ama ne bildiginiz bısı varmı cnaım deri için sacların acılması ıcın fln ? a.s.

kahvegözlüm: saol canım nasıl bır bakım onerırsın saclarım taranmıcak sekılde tuhaf bısı oldu ve pat bı sarı ve derım yanıo ne yapsam ki uff:( postişleri yine aynı kuaforden almıstım 8 adet gercek sactı cnaım cunku gercek olmayanalr ıslem gormez yanar hıc sac kalmaz diyorlar 300 ytl dı tabi bir sene olmustur suan degısmıs olabılır canım . a.s.

mhrmhclk : canım tşkelr yukarıda da söyledıgım gıbı saçlarım pişmanıye gıbı oldu derım taranıcagı zaman acıo hala ve sac rengım tuhaf sıyah bantla o cırtlaklıgı fln ancak yok edıcem ama guvenım gıttı kendıme2 gunde gercekten o kdar ınsanların karsısına o sacalrla cıkcam off allahım ya ıkı gun once mutluydum ne guzel derdım yoktu ssıd yıen bısı cıktı saclar cabuk nasıl uzar canı mya bıde bu konuda bılgınız varmı acaba off ne yapsamda kurtulşsam alalhım offoffff eet canım ınsanlar boyle zamanalrda destek olcagına kostek oluor bızdede goz bızde goruoruz herseyı ama senın basıt gordugun karsında insanın gızlemeye calıstıgı kusuru veya butun gununu bu sorunu dusunerek gecırdıgı kötü durumları olabılır söyleyınce buyuk mu ıhhıssedıo ınsanlar kendını nedır yani! off bu konu boyle uzar canım buyuk yaram yanı saol canım . a.s.

zeynep.ss: cok saol cnaım benm inş dedgıın gıbı duzelırde bende kendıme olan guvenımı gerı kazanırım off tam her konuda duzene sokmusken sıdmı kuafore gıtmek nıyeydı ya ıste zmaanı gerı cevırebılsek lafını ılk kez yasamak ıstıorum yanı bu konuya suan acayıp takmıs durumdayım aynaya bakıorum sapsarıyım derım acıo sacım tuhaf oldu gıcır gıcrı sesler ufff anlatılmaz yasanır dıcem ama allah kımseye yasatmasın boyle tuhaf kaforlerı cıkarmaısn kımsenın karsınsına senınde mı aynı anıların oldu cnaım amannn bı daha platın mı aman aman :( benım bu saclar ıcın nasıl bı bakım onerırsın cnaım ya:S a.s.
canım bu adımda en iyi maske zeytin yağı,yumurta sarısı,bal ve elma sirkesi karışımıdır.

bende aynı dertten muzdaribim.perma yaktı benim saçımı.

o şampuan nedir ki ?adını da yazasydınız ya....

he benden de bi fikir... kullanmadım ama bugün kuaförüm söyledi. ecz. de satılıyornuş,çok iyi geliyormuş saça hemen toparlıyormuş....

yılan yağı....

duyan varsa bir adım beri gelsin lütfen....

şampuana katılan yağların oranları çok iyi ayarlanma örneğin 500ml şampuana sadece bi kapak koymalısınız bu yağlar saç diplerinizde kalmaz yalnız şampuanınıza çamterebentin koyarsanız çok daha iyi olur çünkü saç derisindeki mikroorganizmaların oluşumunu engelliyor yani saç derisinin tıkanmasını engelliyor...
nartuh yılan yağını ben kullanıyorum saç uzatmada çok büyük etkisi var...

canm benm saçlarıma çok iyi geldi yumuşacık we nem oranıda iyi..
markası:effect bio enegizer hair restore volumizing--> canm bu spreyli banyodan sora kuru weya ıslak saça uyguluosun çok ii gelio.aynı markann bi de şampuanı war..ben saçlarım ıslakken hiç dokunmuorum çünkü hepsi elimde kalıo önce hawluyla kurutuyorum çok incitmeden sonra kurutma makinesiyle daha sonrada spreyli sıkıorum sonrada saçlarımı yawaş yawaş tarıorum... sanada geçmiş olsun hayatım umarım çabuk atlatırızz :(

QUOTE=burcinnn;3971799]öylemi meltem sanada çok geçmiş olsun canım ya rica etsem banada yazarmısn deneyim lütfen?? nerelerde bulabilirim ne kadar vs??.. nasıl canm ıyıleştimi gıcır gıcır oluomuydu sneınde geçti mi? rengi istedgin gibi oldumu barı? benım rengı de acık sarı hıc sıyah kalmadı saçımda:S[/QUOTE]

canm benm saçlarıma çok iyi geldi yumuşacık we nem oranıda iyi..
markası:effect bio enegizer hair restore volumizing--> canm bu spreyli banyodan sora kuru weya ıslak saça uyguluosun çok ii gelio.aynı markann bi de şampuanı war..ben saçlarım ıslakken hiç dokunmuorum çünkü hepsi elimde kalıo önce hawluyla kurutuyorum çok incitmeden sonra kurutma makinesiyle daha sonrada spreyli sıkıorum sonrada saçlarımı yawaş yawaş tarıorum... sanada geçmiş olsun hayatım umarım çabuk atlatırızz :(
benm saçımın rengi allahtan iyi oldu yani yoksa napardım bilmiorumm..şuaralar aklıma takılan tek şey yağmur yağdıında napcazz?? benm saçlar elektrik çarpmış gibi oluo ıslannca senağlama

liliz tşkler canım hemen arastırcam söyledıgın gibi kullanmaya başlıcam.

aylin tşkler canım evt manisa merkezde oturuyorum garajın o taraflardakindenmı aldın saç bakım yagını saçlarımın artık cok ıhtıyacı var cunku hem bakıma hem uzamaya ..tşkler

mina teşkkür ederim evt dedğim gibi cok garıp bışey oldu saçlarım saç denılmekten neredeyse cıktı gıbı,yazdıkların için ççok saol arastırcam sizlerın tum tavsıyelerınızı ve uygulamaya baslıcam ama sac derısı ıcın olan tavsıyelerını cok acıl alıcam cunku cok acıo saç derim çok çopk tsk ederım inş dedgın gıbı olur..

kahve gözlüm söyledıklerını denicem çok saol şu elma sırkesı de herseye faydalıymış maşallah.

nartuh saol canım bende duymustum ama bi bılgım yok inş sızlerden duyduklarımı denıcem ve rahatlıcam.

bu arada bi tanıdıgımıza gıdıcez kuaför kendısı bakalım ıns ayarlıcak saclarımı bıraz kahvelı bısıler yapsın barıde bayramı gecıreyım nasılsa yandı rengı ıyı olsun sonrasında sızlerın bu yazdıklarını uygularım inş da rahatlarım arkadaslar dua edin nolur ya suan ıcın hayaımda en onemlı seyi yapmaya gidicem aksam 22,30 cıvarı hayırlısı inş sevgiler....

evet meltem sorma ya sacım kuruyken geçtim ıslakken cok kötu bı renkoluo sol tarafta aralar sırf beyaz nerdeyse:( bide dedğimgıbı boyalı dıe kabarcak onlar fönsuz olmucak e fön olunca da yıen yıprancak offf kac ay boyel cekcez bakalım ya:( inşşşş cabuk atlatırız bu aksam benım ıcın yenı bı aksıyon var bakalım bundan nasıl cıkcam :S tşkler onuda arastırayım cnaım dedıklerınızden hangısını en kısa zmaanda bulşcam onu yapcam artık hmeen uzatalım bu sacları da kestırelım en cabuk yoldan:S

..........

Son düzenleme:
cnm bide hangi kuaför yaptı böyle bişeyi söylesen haberimiz olsun bilmeden gideriz bide bilelimki ona göre hareket edelim...

ay kıyamam canım ya...
3 yıl önce röfle yaptırdım, ama önceden röfle görmüş sonra koyuya boyanmış saça...Salak kuaför hepsini aynı anda açtı, saçımın arkalarındaki sarılar lastik gibi böyle kül rengine dönmüştü. Ondan itibaren ben sana neler yaptığımı anlatayım...
3 ay sonra saçımı komple kendi rengime boyadım. Ona kadar bakım maskeleri kullandım...Gliss'in onarıcı bakım maskesi var o çok güzel, onarıcı bakım ürünlerini kullandıktan sonra saçlarımı kendi rengime boyadım ve kestirdim...Sonra 1-2 ton açığını kullandım, ama kuaförde değil...Aaa yeter artık, dip boyayla uğraşamam dediğimde, yaklaşık 1.5 yıl önce, kendi rengime boyattım. O gün bugündür kendi rengimleyim.
Diyeceğim şu ki bakım maskeleri kullan, sonra saçlarını kendi rengine boya, ya çok kaliteli boya kullanan kuaförde ya da 2 kutu alıp kendi evinde boya...Bu arada anneme phyto diye bir boya kullanıyoruz, biraz tuzlu ama çok kaliteli boya, sadece eczanelerde var...Sonra kendi haline bırak saçlarını....
Bir yığın bakım ürünü var. Bütçem iyi dersen eczanelerde de çok kaliteli ürünleri bulabilirsin. Saçında ton farklılıkları varsa oraya saç rmaskaralarından kullanabilirsin. Saçına köpük veya güzel bir şekillendiriciyle ıslak görünüm vererek yıpranmış görüntüsünü maskeleyebilirsin...
Göz yaşına değmez canım benim ya....

cnm bu arada koyu renk şaç yanıkları ve yıpranıklığı gizliyor bende ilk bakır yapmıştım baktım çabuk akıyo çikolata kahve boyadım daha güzel oldu bundan sonra açık renklerin yanından bile geçmem ben sende çikolata kahve yaptır en azından hepsi aynı renk olur birazda uçlarından kestir canlansın saçın daha sonra bakımla 1 2 ayda toparlarsın saçını üzülme cnm..

Canım bir de sıvı saç kremleri var, sprey şeklinde ve yağlı değil... onları banyodan sonra uygulayabilirsin, kuruyken de uygulayabilirsin. Çantana at istersen gün içinde sık istersen...Saçın çabuk yağlanır belki ama görüntü açısından seni kurtarır bir süre..

cnm bu arada koyu renk şaç yanıkları ve yıpranıklığı gizliyor bende ilk bakır yapmıştım baktım çabuk akıyo çikolata kahve boyadım daha güzel oldu bundan sonra açık renklerin yanından bile geçmem ben sende çikolata kahve yaptır en azından hepsi aynı renk olur birazda uçlarından kestir canlansın saçın daha sonra bakımla 1 2 ayda toparlarsın saçını üzülme cnm..

evet ben de çikolata kahve kullanmıştım, koleston'un şampuan boyalarından..Çok güzel bir ton...Saçım cidden yumuşadı, koyu renkli boyaların öyle bir güzelliği var...Bir de bakım öncesi serumları var o çok güzel...O yüzden düz renk boyama ise kuaför değil evde boyamayı tercih ederim, kuaförlerin kullandığı boyaları çok kalitesiz buluyorum...
Hem de daha ekonomik, 2 kutu alsam 20-25 ytl edecek...

aylin 86 tşkler canım bende giderim yazdıklarınızı biran önce alırım bu arada maltada trend diye bi kuaför var canım o :(

endeniz çok saol canım benim çok haklısın söyeldıgın gıbı bakım urunlerıyle bundan sonra sık sık bakım yapıcam

bu aradaaaa öyle çok mutluyum ki bu aksam dedğim gibi tanıdıgın kuaförüne gittik annemle bayram öncesı dıye acık, neyse saclarıma dıplere dıp boyası surdu kalan sacımada cila attı hiç yanmadım ve saclarımı yıkadı 1 saat bıle dolmadan işimiz bitti havluyla oturdum saclarımı acmasını bekleyemedım hemen bırazcık alttan baktım ki cırtlaklıgı gıtmşti ıslakken bıle boyle guzel durdugunda kuruyken cok daha guzel oluo dıye oyle huzurlu bı nefes aldımki... sonrasında fön çekti ve döndük o kadar mutluyumki anlatamam... benım etkıloendıgım şey olmultu kendımı dün geceaynaya baktıgımda hani bi hastalıga yakalanmıs da yaslanmış bi hale donen bırı gıbıydım aynı..:( bu durum benı uzdu 5,6 gün sonra olmam gereken regl bile geldi dün oldum :( ama boşverdım suan sukurler olsunki düzeldim çatal gibi olması fln da umrumda dııl artık oyel mutluyumki :):)):) nasılsa bakımla duzelir gorunumu duzeldıkten sonraaaa cok mutluyum suan coook:):):) sizin söyledıgınız gıbı bemiks bepantane badem yagı ve zeytınyagı tavsıye etti denıcem hepsini çok sukur:):):))))))

Back
X