Dertli anne.

Bizim kendi arabamızda koltuğu var. Abisi büyüdüğü için ona sadece kemer takıyorum, kızımda ototkoltuğunda oturur. Kp arabanın yan aynalarıı otomatik. Kapanmış, snra iyi parkedemediğini düşünüp binmiş kızım inmek istememiş. Aynaları neden açmadığım, ne olduğunu anlayamadım. Normalde dikkatlidir ve genç. Ama ne olursa olsun, onun o dalgınlığı bize pahalıya patlayabilir. Haklısınız.

Benim annem paranoyagin alasiydi. Ben hic erkek kuzenlerin oldugu eve yatiya gidemedim, hic bir arkadasimin evine oturmaya gidemedim, disarda oynuyorsak camdan gorunecek yerlerde oynamazsak halimiz fenaydi, hic bir kursa da ortaojula gecene kadar gidemedim, evimize erkek kardesimin arkadaslarini kabul etmezdi, oyle erkek herhangi bir birey bizi kucagina oturtamazdi vs vs. 30 yil once annem bile boyleyse simdi daha korumaci olunmasi anormal bir durum degil.

Aynı durumdayım.2 yasinda oğlum var sürekli endişeliyim bunu nasıl asarım bilmiyorum .Kimseye güvenmiyorum.Sağ gözümü kırpsam sola inanmıyorum.

Belkide annenizin bu tutumu sayesinde olası gelebilecek birçok olaydan kurtulmuşsunuzdur. Keşke her anne böyle olsa. O kadar rahat insanlar varki. Parkta kendisi oturuyor, konuşmaya dalıyor, küçücük çocuklar düşe kalka kaymaya çalışıyor, bahçeye gönderiyor bırak yanına inmeyi, balkondan bi kere seslenmiyor.

Yani olabilir, annem cok dikkatliydi a calistigi icin her zaman yanimizda degildi tabi. O zamanlar cok kizardim ona, kuzenleri cok severdik cunku kardes gibi buyuyorduk neden kalmama izin vermiyor, ne sapik dusunceli diye. Sonradan anliyor tabi insan...

Belki bir 10-15 sene once olsa paranoyaklik diyebilirdim ama şu an emin ol cogu anne bu şekilde ..

Bu düşünceler yüzünden sağligimizdan olacaz

Aynı durumdayım. Başka türlü de olmamalıyız zaten. Tüm pedagoglar anne babaların bu şekilde uyanık olmasını istiyor. Paranoyaklıksa paranoyaklık. Çocuğumun kefenini kucaklayacağıma, paranoyak olurum daha iyi!

Sizin gibiyim ve paranoyak oldugumu düşünmüyorum. Doğurup sokağa salanlar fazla rahat.

Merhaba, Allah dünyadaki tüm çocukları korusun. O el kadar çocuklara zarar verenleri Allaha havale ediyoruz...
Ama sizin durumunuza gelince onlem almak ,cocuklarla dışarda dikkat etmek vs şart artık daha da dikkatli olmak gerekli ama siz cok yogun bir anksiyete endişe yaşıyorsunuz, sürekli kafanızda kurmanızdan bunu diyorum. Nette endişeli ruh hali ve anksiyete ile ilgili dolu bilimsel yazı var, okuyabilirsiniz..

Allah korusun tüm evlatları.
Endişelerinizde haklısınız.
Annelik zaten kalbin dışarda atması demek,bir de böyle üzücü şeyler duydukça paranoya iki katına çıkıyor,çıksın da.

Ben aynı yere gitsek de çocuklarımla aynı arabada gitmeyi kural koydum kendime.
Dedelerine veya annemlere güvenmediğimden değil ama insanlık hali başımıza ne gelirse bizim arabamızda gelsin,Allah muhafaza kaza da yapsak birlikte olalım.
Anlatabildim değil mi.
Benim yanımda yolculuk etmelerini isterim her zaman.
Siz de öyle yapın

Aslında bende sizin gibi düşünüyorum. Kısa mesafe olduğu için, izin verdim. Ama pişmanlık duydum. İçim de zaten hiç rahat etmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…