- 28 Mart 2014
- 4.821
- 4.445
- 248
ebruli--
Fatiha-i şerife adetliyken (hayız,aybaşı,regli) başında besmele çekmeden dua niyeti ile okunabilir.Dua kastı ile okumanın bir sakıncası yoktur.
Adetli iken Kur'an-ı Kerim-i yarım ayet bile olsa okumak haramdır.Ancak dua,zikir veya sena(övgü)kastı ile lursa okumak caiz olur.Sadece zikir,sena yahut dua makamında olan ayetler bu maksatla okunabilir.
Fakat,hüküm ve haber bildiren ayetler dua,sena ve zikir maksadı ilede olsa okunamaz.
Mesela sena-yı kast ederek cenazede Fatiha-i Şerifeyi okumak caizdir.
Aynı şekilde kabristanda ve cemiyetlerde dua maksadı ile başında besmele çekmeden Fatiha-i şerife okunabilir.
Canim merhaba yazini okudum şok oldum dişim bi kac gundur felaket agriyoo ve hamileliklerde oluyo geneldee ben okuyum insallah arefe gunu Allah razi olsun.bu bi isaretmi :))))) bide herouinchand den habern varmi okudugnu yazmadida belki sana ozelden yazmstrArefe günü 1000 ihlasi serif okumak cok sevap
Zamani olan mazeret döneminde olmayanlar insaallah okuyabilir
ömür boyunca dis agrisi cekmemeye niyette edilebilir okumadan önce malum hamileliklerde genelde dis agrisi oluyor
Yani bi kac seye birden niyet edilse ve arefe gününü ihya etmenin sevabi da eklenirse her yönden avantajliyiz elhamdulillah
Ilk iki kisi icin okumusmuyduferaheymen inşaallah canım
herounchained den haber yok
Yazmadı bana da
Bakalım bugün haber vermezse onun yerine ben okurum inşaallah
canim benim duam hakkimda en hayirli olan yere hayirlarla atanayim insanlara faydali olayim dogruluktan ayrilmayayim Allahin izniyle annemin ve babamin hastaliklari tez vakitte iyilessin
4.kişiNara87 için okuyoruZ.
elfce92
ebruli--
feraheymen okudu
Nara87
@damla22 okudu
herounchained
@poeticcry
Amor-a
Gooseberry
Sealand
B Berlinay
suleeeem
ARKADAŞIMIZIN NIYETI
Nara87 Hayirlisi ile tez zamanda Rabbim esimle bana yol acsin, rizkimiz cogalsin, kaynanasiz ayri eve cikalim ,problemlerimiz artik bitsin.Bebegimizi kendi özel evimizde sag salim saglikla kucagimiza alalim insaAllah - LÜTFEN ZAMANINDA OKUYALIM ARKADAŞLAR. BERLİNAY İZİN VERDIGI ICIN ONA YARDIM ETMEK ICIN TAKIP EDIYORUM LISTEYI. ALLAH KABUL ETSIN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?