- 10 Nisan 2011
- 1.057
- 110
-
- Konu Sahibi karbeyaz00
Neredeyse aynı hayatı yaşamışız biz babamızı görmeden annemizi mutlu etmeye calıştık ama bir gece babam uyudu ve uyanmadı çok gençti. Sonrasında hep keşke deyip durduk ama olmadı hepsine sahip çık
Herkese bir hayat verilmiş başka yok. Baban kendi hayatını belirlemiş. Senin gibi daha iyi ev, daha iyi eşya derdi yok. O içkisini bulup oturuyor. Annen desen onun hayatı zaten kendine ait olmamış, önce babası sonra kocası ezmiş. Tam bir yitik hayat.Ah su vicdan ve merhamet yok mu insani o kadar yoruyor ki arada birakiyor cok sey yapasim geliyor kurtulasim geliyor babamdan kosede skismis gbi hissediyorum ama yinede ilerde olse babamdi yanimizdaydi derim diye korkuyorum.. Sicayim bole kadere boyle adama
Herkese bir hayat verilmiş başka yok. Baban kendi hayatını belirlemiş. Senin gibi daha iyi ev, daha iyi eşya derdi yok. O içkisini bulup oturuyor. Annen desen onun hayatı zaten kendine ait olmamış, önce babası sonra kocası ezmiş. Tam bir yitik hayat.
Senin kaçıp kurtulma imkanın var ve bunun altyapısı için çalışıp çabalamışsın. İşe girer girmez hayatını değiştirecek paralar kazanmaya başlamayacaksın keşke kazanabilsen. Yavaş yavaş olacak bir şeyler ama baban buna izin vermez. Aynı evin içinde bütün delikleri kendi paranla kapatmaya çabalarsın, bir bakmışsın elinde avucunda kalmamış. Hayalini kurduğun hayat hep uzakta kalır.
Ayrı eve çıkmana izin vermez diyorsun. Ne yapar çekip vurur mu? Bağırsın, çağırsın, etrafa şikayet etsin. Kim onun lafını dinler. Can tehliken yoksa eline biraz para geçtiğinde kardeşinle ayrı eve çık. Gerekirse babanla teması tamamen kes. Annene yazık olacak ama onun hayatı sen o evin girdabına kapılırsan daha iyi olacak değil. Hiç olmazsa çocukları kurtuldu diye sevinir. İleride baban ölünce ona da kol kanat gerersiniz.
Annenize zarar verme ihtimali korkunç, endişenizi anlıyorum. Ama bu babaya duyduğunuz ihtiyacı ancak çocukluğunuzun bıraktığı psikolojik hasara bağlayabiliyorum. Belki kafanızda bu ihtiyacı bitirebilirseniz bir cesaret gelir. Kolay gelsin.Evet cekip vurabilir cunku alkol kullanan bi insan bu mantikli dsunmuyor ictigi an baska biri oluyor. Ben kardesimle gitsem annemi cekip vurur once sinirinden Allah korusun o azapla yasayamam. Kimin kimden once olecegini de allah biliyor tabi keske annem yasasa hep yanimda olsa.. İse girince baslayacak olan sorunlari da biliyorum. Kendisiyle beni kiyasliyor cunku universite okudum diye kendini cok.bilgili saniosun bn sendem bilgiliyim diye laf sokuyor gerizekali. Sadece su bazen.yinede babamdir hissi igrenc oyle bir bosluk ani geliyor ki yine babaya ihtiyac duyuyrm sacma salak bir durum
Ayrı bir eve çık kardeşini al annen isterse gelsin ama babanı o hayata müdahil etmemesleğimiz aynı bende grafikerim .. banada o daha mantıklı geliyor fakat anneme üzülüyorm
En iyisi o ama babası annesini vurur diye korkuyor.Ayrı bir eve çık kardeşini al annen isterse gelsin ama babanı o hayata müdahil etme
En iyisi o ama babası annesini vurur diye korkuyor.
Ayrı bir eve çık kardeşini al annen isterse gelsin ama babanı o hayata müdahil etme
Neden adam sorumsuz içip sı...p yaşıyomuş ayak bağları gidiyor işte daha ne..ilginç bu erkeklerEn iyisi o ama babası annesini vurur diye korkuyor.
Bu tip erkeklerin ellerinin altında tutabildikleri çok az şey vardır. Karısı ve çocukları giderse kime tahakküm edecek? Üstelik karısı iyi kötü yemek yapıyordur, evi temizliyordur, çamaşırını yıkıyordur. Belki eşinden dostundan borç alıyordur. O da giderse iyice dımdızlak kalır ortada. Sonra etraf ne der?Neden adam sorumsuz içip sı...p yaşıyomuş ayak bağları gidiyor işte daha ne..ilginç bu erkekler
İyi de arkadaş, siz onunla yaşamaya devam etseniz can güvenliğiniz var mı? Bence bir kar-zarar hesabı yap. Önce şehir dışında bir iş bul. Anneni de ikna et, babanı bırakıp şehir dışına gidin. İlk önce kısa bir süre için bir akrabanızda filan kalabilirsiniz. Karar verecek olan yine sensin. Kolay değil ama çalıştığının karşılığında huzur istiyorsan şimdi risk almak zorunda gibi görünüyorsun.Evet cekip vurabilir cunku alkol kullanan bi insan bu mantikli dsunmuyor ictigi an baska biri oluyor. Ben kardesimle gitsem annemi cekip vurur once sinirinden Allah korusun o azapla yasayamam. Kimin kimden once olecegini de allah biliyor tabi keske annem yasasa hep yanimda olsa.. İse girince baslayacak olan sorunlari da biliyorum. Kendisiyle beni kiyasliyor cunku universite okudum diye kendini cok.bilgili saniosun bn sendem bilgiliyim diye laf sokuyor gerizekali. Sadece su bazen.yinede babamdir hissi igrenc oyle bir bosluk ani geliyor ki yine babaya ihtiyac duyuyrm sacma salak bir durum
Bence siz işinizi bulun ve paranızı kazanmaya başlayın bu parayla çeyizlik eşyalarınızı mecburen siz alacaksınız gibi görünüyor eğer babanıza para vermeye başlarsanız evlendiğinizde bu sorun yaratabilir çok duyuyoruz böyle şeyleri babanızda para gelmesine alışır hiç çalışmaz siz paranızla annenize ve kardeşinize ufak ufak yardımlarda bulunun ama babanızlada bu olayı çözseniz fena olmaz hatta gerekirse bir pisikologla görüşerek nasıl konuşacağınız hakkında yardım alabilirsiniz ama annenize ve kardeşinize yardımlarınızı da asla esirgemeyin zaten babanız içki içen bir adammış verdiğiniz parayı içkiye yatırma olasılığıda var
Derdi açıklayayım öncelikle.
23 yaşındayım yeni mezunum. Üniversiteye başlayacak birde kızkardeşim var.
Babam annemle evlendiğinden beri içki içiyor hergün akşam eve gelince. Ve sürekli iş değiştiriyor.
Fakat son 4 yıldır babam fazlasıyla aylarca boş kalıyor ve içkiyi de arttırdı hepten kendini saldı.
Onunla konusacak bir büyüğümüz yok, zaten laf dinleyecek bir adam değil, sinirli , kontrolcu.
Annem ise mülayim babamın karsısında ağzını acamayan, konusmayı malesef ki cahil olduğundan beceremeyen biri . ( Annemi begenmediğimden değil bu yorumum nasıl bir annem var anlayın diye yazıyorum babama karşı pasif yani)
Son olaya gelirsek babamın 25 milyar borcu var krediden. Haciz kagıtları geldi fakat zaten evde alınacak esya yok fazladan . Ödeyecek durum da yok o borc ölece kalacak. Tek zararı sigortalı calısırsa babm maasından kesilirmiş.
Kaldı ki babam şuan yine işsiz cok calısmıstı zaten 1 aydır filan calısıyordu. En ufak sorunda basıp cıkan biri sıkıya gelemiyor kendini heryerde patron sanıyor coluğum cocuğum var demiyor yani , Şu dünyada istediği hiçbişey yok çingene gibi çadırda yaşasa kafi. Elimizde ne ev var ne bişey. Kendime it bir odamın olmadı bile küçüklüğümden beri en büyük hayalim işte bu kadar basit bir hayat.
Neyseki ben hem calıstım hem okudum.
Tüm bunlara ragmen babama acıyorumbazen bizi seviyor sürekli öper böyle de tezat bir insan hani ölse yine içi yanacak olan benim diğer yandan ona kin duyuyorum düzgn calısıp bizi iyi şartlarda yasatmadığı içki içtiği için.
Şimdi iş arama zamanım geldi. Seçeneklerim ise kendime göre şöyle:
1. Çalışacağım, para biriktireceğim ,eve para verip babamı rahatlığa alıstırmaycagım, kurus koklatmayacagım ( bu durumda evimiz hep böyle kalacak yarın birgün evlencek olsam dogru düzgün bir esya yok evde utanırım malesef böyle bir babadan içen sıcan birinden de utanacagım o ayrı. Ve annem için üzülüyorum bukez hiç gün yüzü görmeyecek diye )
2. Çalışacağım bu kez hem para biriktirip hem eve güzel esyalar alacagm ve babamı zorlayıp buradan tasınıp düzgn bi eve cıkaracagm bizi bukez de bana güvenecek nasıl olsa para geliyor diyecek . Belki bir nevi annemin yüzü gülecek. Ama ben babama hep kızacagım sorumluluğu bn yükleneceğim.
Siz olsanız ne yapardınız böyle bir ailede ? Nasıl bir yol izlerdiniz ? Gercekten dogru düzgün cocuğu için yasayan ek iş yapan babaları gördükçe sinirlerim zıplıyor hakketmiyorum ben bu şarrtlarda yasamayı alkolik baskıcı bir babayı huzursuz bir evi ama bu da benim imtihanım malesef....