Dertler , Seçenekler, Kararsızlık ve Aklımı yitirmeme çabam !!!

Ölmeden insan olmazlar işte ancak ölürler

Ah su vicdan ve merhamet yok mu insani o kadar yoruyor ki arada birakiyor cok sey yapasim geliyor kurtulasim geliyor babamdan kosede skismis gbi hissediyorum ama yinede ilerde olse babamdi yanimizdaydi derim diye korkuyorum.. Sicayim bole kadere boyle adama

Ne yaparsınız bilemem ama ikinci seçeneği seçerseniz size güvenip dahabfazla borcun altına girebilir.

Herkese bir hayat verilmiş başka yok. Baban kendi hayatını belirlemiş. Senin gibi daha iyi ev, daha iyi eşya derdi yok. O içkisini bulup oturuyor. Annen desen onun hayatı zaten kendine ait olmamış, önce babası sonra kocası ezmiş. Tam bir yitik hayat.

Senin kaçıp kurtulma imkanın var ve bunun altyapısı için çalışıp çabalamışsın. İşe girer girmez hayatını değiştirecek paralar kazanmaya başlamayacaksın keşke kazanabilsen. Yavaş yavaş olacak bir şeyler ama baban buna izin vermez. Aynı evin içinde bütün delikleri kendi paranla kapatmaya çabalarsın, bir bakmışsın elinde avucunda kalmamış. Hayalini kurduğun hayat hep uzakta kalır.

Ayrı eve çıkmana izin vermez diyorsun. Ne yapar çekip vurur mu? Bağırsın, çağırsın, etrafa şikayet etsin. Kim onun lafını dinler. Can tehliken yoksa eline biraz para geçtiğinde kardeşinle ayrı eve çık. Gerekirse babanla teması tamamen kes. Annene yazık olacak ama onun hayatı sen o evin girdabına kapılırsan daha iyi olacak değil. Hiç olmazsa çocukları kurtuldu diye sevinir. İleride baban ölünce ona da kol kanat gerersiniz.

Evet cekip vurabilir cunku alkol kullanan bi insan bu mantikli dsunmuyor ictigi an baska biri oluyor. Ben kardesimle gitsem annemi cekip vurur once sinirinden Allah korusun o azapla yasayamam. Kimin kimden once olecegini de allah biliyor tabi keske annem yasasa hep yanimda olsa.. İse girince baslayacak olan sorunlari da biliyorum. Kendisiyle beni kiyasliyor cunku universite okudum diye kendini cok.bilgili saniosun bn sendem bilgiliyim diye laf sokuyor gerizekali. Sadece su bazen.yinede babamdir hissi igrenc oyle bir bosluk ani geliyor ki yine babaya ihtiyac duyuyrm sacma salak bir durum

Annenize zarar verme ihtimali korkunç, endişenizi anlıyorum. Ama bu babaya duyduğunuz ihtiyacı ancak çocukluğunuzun bıraktığı psikolojik hasara bağlayabiliyorum. Belki kafanızda bu ihtiyacı bitirebilirseniz bir cesaret gelir. Kolay gelsin.

En iyisi o ama babası annesini vurur diye korkuyor.
Ayrı bir eve çık kardeşini al annen isterse gelsin ama babanı o hayata müdahil etme

aynen babam anneme zarar verir.. yemin ediyorum tam.iki saattir kara kara dusunuyorum isin icinden cikamiyorum alkol tedavisi olmuyor calismaya mecali yok hacizlik seviyede borcumuz var. Ve bn cozum bulamiyorum icki biraktirmayla ilgili arastirmalar yaptim kunduz kani die bise buldum.nette para tuzagi yazmislar hep bole seyleri tuzak yapanlarin allah ayaklarini kaydirsin insallah bu mubarek ayda. Resmen caresizim ya resmennn icim.patliyor kime anlatim kime kusim bilmiyorum babamin.yuzune haykirmak istiyorum.herseyi. Yine aldi tufegini pilini pirtini gezmeye gtti adam ormanlara icip icip gelecek aksam.yine pislik . İnancliyim namaz kiliyorum filan ama bu yuk oyle agir geliyor ki isyan etmemek icin de ayri caba sarfediyorum

Bende anneni ve kardeşini alıp ayrı eve çık diyecektim ama yazdıklarını okudum, bu seçenek de olmayacak gibi duruyor. Babanı en iyi sen bilirsin, ayrı eve gittiğimizde bize zarar verir diyorsan şimdilik bu konuyu ertele. Biz neticede dışarıdan konuşuyoruz evinizin içini, babanın içtiğinde nasıl bir adama dönüştüğünü ve neler yapabileceğini en iyi sen bilirsin.

Ayrı eve çıkma ihtimalini elersek öncelikle şunu diyim büyük ihtimal maaşını olduğu gibi eve harcamanı isteyecektir baban. Belki borçları kapamanı ya da eve bakmanı falan isteyebilir. Ama kesinlikle bunu kabul etme. Her ay belli bir miktar parayı kenara koy sanki hiç yokmuş gibi. Eğer babam laf eder diyorsan babana maaşını olduğundan daha az söyleyebilirsin. Çünkü belli oluyor ki ileride ailenden bir fayda olmayacak sana, kendi hayatını kendin inşa etmek zorundasın ve birikim yapman bu durumda şart oluyor.

Kalan paradan da kendi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonraki kısmıyla istersen eve destek olabilirsin. Belki yavaş yavaş eşyaları değiştirirsin. Hem annen de mutlu olur. Odam bile yok demişsin hatta önce kendine bir oda alarak başlayabilirsin. Arada ufak tefek mutfak alışverişi falan yaparsın, kardeşin okuyacaksa ona destek olursun. Ama kesinlikle evin tüm yükünü omuzlarına almaya kalkma yoksa baban bu rahatlığı bulduktan sonra zaten çalışmaya gönlü yokken hayatta bir işe girmek için çabalamaz.

Neden adam sorumsuz içip sı...p yaşıyomuş ayak bağları gidiyor işte daha ne..ilginç bu erkekler
Bu tip erkeklerin ellerinin altında tutabildikleri çok az şey vardır. Karısı ve çocukları giderse kime tahakküm edecek? Üstelik karısı iyi kötü yemek yapıyordur, evi temizliyordur, çamaşırını yıkıyordur. Belki eşinden dostundan borç alıyordur. O da giderse iyice dımdızlak kalır ortada. Sonra etraf ne der?

İyi de arkadaş, siz onunla yaşamaya devam etseniz can güvenliğiniz var mı? Bence bir kar-zarar hesabı yap. Önce şehir dışında bir iş bul. Anneni de ikna et, babanı bırakıp şehir dışına gidin. İlk önce kısa bir süre için bir akrabanızda filan kalabilirsiniz. Karar verecek olan yine sensin. Kolay değil ama çalıştığının karşılığında huzur istiyorsan şimdi risk almak zorunda gibi görünüyorsun.

şehirdışıında çalışmama izin vermez ne demekmiş

babalık yapmayan bir adamın sözüne ne diye bakıyosunki

ne yap ne et kendini kurtar o evden kardeşim

hiçbir çocuk bu hayatı yaşamayı haketmez

önce kendini kurtarmaya bak sonra anneni kurtar

Bence siz işinizi bulun ve paranızı kazanmaya başlayın bu parayla çeyizlik eşyalarınızı mecburen siz alacaksınız gibi görünüyor eğer babanıza para vermeye başlarsanız evlendiğinizde bu sorun yaratabilir çok duyuyoruz böyle şeyleri babanızda para gelmesine alışır hiç çalışmaz siz paranızla annenize ve kardeşinize ufak ufak yardımlarda bulunun ama babanızlada bu olayı çözseniz fena olmaz hatta gerekirse bir pisikologla görüşerek nasıl konuşacağınız hakkında yardım alabilirsiniz ama annenize ve kardeşinize yardımlarınızı da asla esirgemeyin zaten babanız içki içen bir adammış verdiğiniz parayı içkiye yatırma olasılığıda var

Ya gercekten cok bunaliyorum yasamak istemiyorum yine isyana dusmeye basladim surekli aklima neden sorusu geliyor ? Neden hakketmeyenler iyi yasamlar suruyor rahat ferah icinde neden benim.hayatim boyle cileli bu dunyaya cile cekmek icin gelmeyi ben.mi istedim.ki ustune birde sinaniyorum imtihan yok bilmem ne..Kuranin mealini okuyorum inanmak istiyorum namazda kiliyorum ama icimde bir itiaatsizlik baskaldiriyor boyle cok bunaldigimda. Hep korkutan bir Allah. Benden korkun diyen mantigima.uymuyor. Uydurmaya calisiyor soru isaretlerim bitmiyor. İlerde iyi bir hayat yasarm evlenince hayalim vardi ama gordum ki ikili iliskilerde de berbatim. Psikolojik sorunum var o yonden de. Yasamak ck anlamsiz yok olup gitsem..

Öncelikle böyle düşünmeyin bu hayatta ne kadar zor yaşayaşamlar var .sizi anlıyorum çok zor bir dönemdesiniz neden ben? neden benim başima böyle şeyler geliyor diyebilirsiniz şöyle düşünün siz şu an büyük bir imtihandasınız bu imtihanı ya geçer sonradan rahat bir hayat yaşarsınız yada zayıf bir insan gibi bu imtihanı habire sorgulayarak yanılgıya düşersiniz zaten bilindiği üzere inançlarımızda sıkıntı içinde olanın aklı hep karışmaya yöneliktir ama siz Alla'a inanıp güvenin emin olun bu imtihandan anlınız ak bir şekilde çıkarak gelecekte bu zamanlarda yaşadığınız üzüntüler için kendinize kızacaksınız yolunuzu seçmek tamamen sizin elinizde hepimizin elinde iradelerimiz vardır seçtiğimiz yol hayatımıza yön verir umarım sizde yönüzü doğrularla seçerek anlınız ak bir şekilde çıkarsınız bu imtihandan ayrıca itaatsizlik demişsiniz unutmayınki itaatsizlik içinde olanın sonunda hayır yoktur siz kuran okuyup namazlarınıza devam edin ama kalpten inanarak dertlerinizden kurtulmayı isteyerek yapın Allah inşallah yanınızda olacaktır

Kardeşiniz hangi ilde üniversite kazanırsa oraya gidin ve beraber kalın.Hem babanıza elle tutulur bahane üretmiş olursunuz hem de kardeşinizi yalnız bırakmamış olursunuz.Anneniz de arada gelip yanınızda kalır ve babanız olmadan kafasını dinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…