Dert yok, Sohbet var.... :)

@dolunay, belki de üzülmenizi istemedikleri için sormuyolardır. hani olmuyorsa ve biliyorlarsa size bunu hatırlatıp mahçup etmek istememiş olabilirler mi?
şahsen ben de tam tersi sorulmasını istemem böyle şeylerin, onlara ne bizim yatak odamızdan, ya da planlarımızdan...belki olmuyor, sorup sorup üzmenin "sizin çocuğunuz olmuyor mu" tarzı soruların alemi ne diye düşünürüm. siz de öyle düşünün belki yardımı olur.

Canım sen bu ara pek kaynananla görüşmüyorsun heralde bir ara baya bir incilerini dinliyorduk

ülkemi yönetenler ne alaka yaa? orada da mı yalakalık? yoksa program yaptığı kanaldan kovulmaktan mı korkuyor..

Hay Allah'ın sen aklıma mukayet ol..

eeeee bu işler yalakalıkla yürümüyormu?

cumhuriyet bayramı kutlamaları yasaklanıyor ama hükümet full kadro düğünde.
hükümet yandaşları da yanlarında!

geyik topiğnde olmak ne güzel, konu kapanma derdi olmadan herşeyi konuşabiliyoruz:KK12:

aynen öyle.......
sorun büyük aslında da....
nerden başlanmalı onu bilemiyorum....

hangi kadın bunu kabul edebilir ya!!!!!!!!!!

ekonomik özgürlüğü olmayan, o heriften gelecek 3 5 kuruşla var olandan daha iyi yaşayacağına inanan kadın, o heriften çocuk yaparak -kendince- geleceğini bir nevi garanti altına alabilir..

yani biraz da yaptırana bakmak lazım.. okutulmayan, evde kaderine terk edilen bir kadın.. dünyadan haberi yok.. böyle bir teklif onu heyecanlandırabilir.. bunda suç kadında değil, onu bu nosyonla yaşayamaya itenlerdedir.

ya da tam tersi, şehirli ama bedenini pazarlayarak para kazanmaya kadar düşmüş bir kadın da olabilir.. ucuza (sadece çocuk doğurmak edimi) hayat boyu kendini finanse edecek bir herife kapak atmak.. bunda suçlu olan kadındır.

O konuya zatn bir girdikmiii sayfalar dolusu yazsak çıkamayız... Ama bize düşen görev kızımız olursa çok asil yetiştirmek...

benim çok şükür var bir kızım.
elimden geldiğince asil yetiştiriyorum
bir istanbul hanfendisi olarak:KK37:

orası öyle haklısın ama ne bileyim,kötü zamanlarımızda yanımda olmayanlarla

iyi zamanlarımı paylaşmak istemiyorum işte...

ne bileyim..k.valide diyince ben annem gibi olur demiştim..

okadar kız çocuğa hasretlermişki ben onların gelini değilde kızlarıymışım..

ee niye derdin var diye sormuyorsunuz?

Şahsen ben sormamasını tercih ederim hem özelim hemde karışmasın herşeye...
Bizimkide niye çocuk yapmıyorsunuz demişti doğum kontrol hapını gözünün içine soktum bunu kullanıyorum biz istemiyoruz diye dahada sormadı zaten...

sağol canım,bende öyle düşünüyordum başlarda...sık boğaz etmiyorlar diye
algılıyordum ama aradan okdar zaman geçti ne bileyim...
bir kere konusunu açtım hani belki ana-kız dertleşiriz diye

o konu nasıl kapandı hatırlamıyorum bile...
benim bu konuda konuşmaya ihtiyacım var..evet çoğu komşumdan ve akrabamdan
bebek özlemimi gizliyorum ama anne dediğim birine üzüntümü
anlatabilmeliyim..
eşime göre onlar beni çok seviyorlarmış..yazık ben hissedemiyorum:KK43:

@dolunay, belki de üzülmenizi istemedikleri için sormuyolardır. hani olmuyorsa ve biliyorlarsa size bunu hatırlatıp mahçup etmek istememiş olabilirler mi?
şahsen ben de tam tersi sorulmasını istemem böyle şeylerin, onlara ne bizim yatak odamızdan, ya da planlarımızdan...belki olmuyor, sorup sorup üzmenin "sizin çocuğunuz olmuyor mu" tarzı soruların alemi ne diye düşünürüm. siz de öyle düşünün belki yardımı olur.

Canım sen bu ara pek kaynananla görüşmüyorsun heralde bir ara baya bir incilerini dinliyorduk

ay canım evet görüşme ihtimallerini kapadığım için rahatım. telefonla sadece. eşim gelemediği için onlar yokken gelmemelerini,istemediğimi söyledi. eşim izne geldiğinde de yalnız kalmayı planladığımız için gelmemelerini söyledi. belki bi iki günlüğüne gönülleri olsun diye eşimi görmeleri bakımından istanbula gitmeyi teklif edebilirim. insaflı gelin olmayı düşünebilirim:44:

eeeee bu işler yalakalıkla yürümüyormu?

cumhuriyet bayramı kutlamaları yasaklanıyor ama hükümet full kadro düğünde.
hükümet yandaşları da yanlarında!

geyik topiğnde olmak ne güzel, konu kapanma derdi olmadan herşeyi konuşabiliyoruz:KK12:

cumhuriyet bayramı sanki sazlı sözlü çalgılı çengili eğlenceymiş gibi iptal edildi.. bakan düğünü iptal etseydi de görseydik.. sade bir nikah töreni mi yapılmış acaba? haberler öyle verilmiştir belki de dışarı..

ve şimdiye kadar hiç iptal edilmemiş sanırım.. ilginçtir bu cumhuriyet bayramındaki kadar bayrak daha önce hiç görmemiştim.. kutlamaların iptal edilmesine halk da tepkili bence..

ekonomik özgürlüğü olmayan, o heriften gelecek 3 5 kuruşla var olandan daha iyi yaşayacağına inanan kadın, o heriften çocuk yaparak -kendince- geleceğini bir nevi garanti altına alabilir..

yani biraz da yaptırana bakmak lazım.. okutulmayan, evde kaderine terk edilen bir kadın.. dünyadan haberi yok.. böyle bir teklif onu heyecanlandırabilir.. bunda suç kadında değil, onu bu nosyonla yaşayamaya itenlerdedir.

ya da tam tersi, şehirli ama bedenini pazarlayarak para kazanmaya kadar düşmüş bir kadın da olabilir.. ucuza (sadece çocuk doğurmak edimi) hayat boyu kendini finanse edecek bir herife kapak atmak.. bunda suçlu olan kadındır.

yok valla ben bu kadar popülist bakamıyorum.
bunun adı zengin ..puluğudur.

benim için vücudunu satan kadınlardan hiç farkları yoktur. hatta belki onlara daha bile saygı duyabilirim, kader diyip bunlarınınkinin savunulacak tek bir yanı yok.
yazık!!!

ya helede o adı nihat doğan olan gerzek adamın bıde hayranları varya ona şaşıyorum.
gerçi onlarda onun gibide

[
cumhuriyet bayramı sanki sazlı sözlü çalgılı çengili eğlenceymiş gibi iptal edildi.. Bakan düğünü iptal etseydi de görseydik.. Sade bir nikah töreni mi yapılmış acaba? Haberler öyle verilmiştir belki de dışarı..

Ve şimdiye kadar hiç iptal edilmemiş sanırım.. Ilginçtir bu cumhuriyet bayramındaki kadar bayrak daha önce hiç görmemiştim.. Kutlamaların iptal edilmesine halk da tepkili bence..

bu ülke tepki vermesi gerekilen şeylere maalesef tepkisiz tabi bana göre...

Cumhuriyet bayramı törenlerinin iptal edilmesi çok ayıptır,bu ülke için kanını döken atalarımıza yazık!!!

Elbet herşeyin sonu gelecektir,o günü görmek istiyorum :KK4:

ay canım evet görüşme ihtimallerini kapadığım için rahatım. telefonla sadece. eşim gelemediği için onlar yokken gelmemelerini,istemediğimi söyledi. eşim izne geldiğinde de yalnız kalmayı planladığımız için gelmemelerini söyledi. belki bi iki günlüğüne gönülleri olsun diye eşimi görmeleri bakımından istanbula gitmeyi teklif edebilirim. insaflı gelin olmayı düşünebilirim:44:

Ben senin yaşadıklarını yaşasaydım insaflı olmayı düşünmezdim. Benim zaten damarıma baılmışsa birine çok gıcık olduysam çok gaddar olduğumu söylerler...

atatürkün vefat ettiği yıl bile iptal edilmemiş kızlar. bundan yıllar önce 90larda terör hat safhadayken de iptal edilmemiş. ne yazık ki ben bunların hepsini bahane olduğunu düşünüyorum. zaten festival düzenlemiyorduk, silahlı gücümüzü dünyaya duyuyor geçiş töreni ve saygı duruşu yapıyorduk. cumhuriyeti kurmak için canlarını veren binlerce atamızı anmak içindi bunlar, o insanlara olan minnet borcumuzu ne çabuk unuttuk. neyse ki anıtkabir gayet güzeldi bu sene, dolu dolu bi kalabalık vardı.

ya helede o adı nihat doğan olan gerzek adamın bıde hayranları varya ona şaşıyorum.
gerçi onlarda onun gibide

mes'ele nihat doğan'ın hayranı olabilmektir.
la'kin nihat doğan bir Türkiye gerçeğidir.
velhasıl bunları kabul etmek gerekir.

sanırım yaşım ileri olmasa çoğunuz gibi k.valide yada başka faktörleri bende
göz ardı ederdim...

k.validem eşiyle memlekete temelli yerleşmeyi düşündüklerini söylemişti
bende ama size sürprizimiz olur belki demiştim.:)..hani temelli gitmesinler diye:)

valla isteme anından başladı her şey.. her zaman söyleyecek lafı olan kayınpederin dili bir yere kaçtı saat 10 oldu hala istemedi benim de anne tarafım tam kadro baba tarafı yarım kadro bizim evdeyiz.. sessiz sedasız istedi en sonunda..babam bir kükredi ama esprili. "valla gören de seni kızını veriyorsun zanneder. sana mı zor bana mı yahu" dedi.. bizde herkes gayet neşeli onlarda surat asık.. tabi benim içimden hiç çıkmadı bunun acısı..

ailemde çok eğitimli çok birikimli veya çok zengin insanlar var.. bunu söylemem çok komik aslında kompleksli gibi.. demek istediğim hiç küçük görmelerini gerektiren bir durum yok.. ben de gayet iyi bir eğitim aldım.. ama nedense bir türlü layık göremediler oğullarına.. sebebi belki biz henüz çıkarken eşimin başka bir şehirdeki işe gidip deneyip beni oraya götüremeyeceğini düşünmesi nedeniyle geri dönmesi.. herhalde bir iki kilo fazlam var diye bu mu seni geri döndüren dediler:))

evlerine 5 dk mesafede yaptığım kına geceme bütün misafirlerden sonra akşam 9.30da gelip benim hiçbir akrabamla tanışmadılar. kayınvalidem görümcem bu diyemedim..

bunun dışında...

yaptığımız her alışverişe gelip fikir beyan edip karışmadıklarını iddia edip karıştılar.. sürekli laf sokmalar.. bu arada ev düğün bütün masrafları eşim ve ben karşıladık..

oğullarının ne kadar mükemmel olduğunu sürekli vurguladılar..

şimdi kayınvalidemle iyiyiz.. kayınpedere bazen katlanamıyorum ama derin bir nefes alıp sakin ol kedi diyorum sakin ol..sanırım sorsan önyargılı davranmışız yanılttı bizi derler.. memleketlisi değilim diye acaip önyargılılardı bana karşı..

Buna benzer şeyler bende yaşadım canım. Alışveriş istemedim iç çamaşırıma kadar kendim aldım
Gelinlik dikilecek istediğim modelin fiyatı yüksek diye işini azaltın sade olsun dedi sesimi çıkarmadım hiç beğenmemiştim aman dedim altı üstü bir gece giyeceğim dedim
En kötü eşya satan mağazalara götürdüler aldığım eşyaları iki yıl içerisinde değiştirdim halımdan perdeye kadar çünkü deforme olmuştu
Yatak odamı mutfak eşyalarımı kendim yaptım bulaşık makinamı fırınıma kadar düğünü diğer eşyaları eşim kendi parasıyla yaptı
Yenilerde kuzeni evlendi kızın ailesi biz hiçbir şeye karışmayız demişler düğünü yemekli eşyalar en kalitelisinden takısına kadar
kız 100 milyonluk sütyen aldırmıştı hem de iki tane çok şaşırmıştım. düğün bitti allahım bütün aile adı gamze olsun gamze şöyle iyi gemze böyle iyi zevkli kız sinir olmuştum

atatürkün vefat ettiği yıl bile iptal edilmemiş kızlar. bundan yıllar önce 90larda terör hat safhadayken de iptal edilmemiş. ne yazık ki ben bunların hepsini bahane olduğunu düşünüyorum. zaten festival düzenlemiyorduk, silahlı gücümüzü dünyaya duyuyor geçiş töreni ve saygı duruşu yapıyorduk. cumhuriyeti kurmak için canlarını veren binlerce atamızı anmak içindi bunlar, o insanlara olan minnet borcumuzu ne çabuk unuttuk. neyse ki anıtkabir gayet güzeldi bu sene, dolu dolu bi kalabalık vardı.

umarım bundan sonra kalıcı olarak böyle bir düzenleme (güncellemeye!!!!) gidilmez.
bağdat caddesi de süperdi!
her yaştan, her milletten yüzbinlerdik resmen!

X