ben eklemeye korkuyorum benim kayınvalideciğimi.
korkarsınız kabuslarınıza girer diye!
alamam öyle bir riski göze!!!!
ya burda bir anımı anlatmak isterdim sözlü bir şekilde, yani böyle yazıyla bir etki yaratamayacağım ama deneyeyim..
sevdiceğimin arkadaşının eşi var (adı ali olsun), kızcağız alman (adı carolin olsun
) ve çok cici.. alman kız ile bizimkinin arkadaşı evlenirken kayınvalide düğündü dernekti gerekli yerlerde halay başı çekmek suretiyle epey başrole oynamış, bana da anlata anlata ölmüştü.. alinin karısı carolin bana bayıldı vs diye de ballandıra ballandıra anlatmıştır. ben o zamanlar carolini tanımadığım için içimden dedim ki, "vay beaa bizim dünya güzeline bak (kaynana) iki kelime ingilizce-almanca bilmez, carolin türkçe bilmez, o halde kendini sevdirmiş, global kadın, helal olsun"..
neyse aradan 3-5 ay geçti, ali ile carolin istanbula gelmişler, bize geldiler.. yemek yiyoruz. carolin dediğimiz alman karakterinden uzak, bir akdenizli sıcaklığı olan, hayli cici bir kız çıktı, güzelce muhabbet eettik kaynaştık. neyse yemek yiyoruz, carolin döndü benim paşa hazretlerine "x, ben senin annenden korkuyorum, o bakışlarıııııı (burada kayınvalideyi taklit ederek vakıyor -ve maalesef ki aynısını yapıyor-) o ifadesiii korkunnçççç (inkredibıııııııılll)"
ya şimdi benim kocam, anasına aşık bir adam. yalnız arkadaşlarına da çok değer verir. caroline birşey dese diyemiyor, anasına hakaret edilmiş gülemiyor, böyle aptal bir suratla kaldı, yazık..
ben normalde kapı gıcırdasa kahkaha atan bir insanım. böyle birşeye gülmemem..... yani mümkün değil.. ama gülsem mahvolucam, eşim tüm sinirini benden çıkaracak (kızdan çıkaramadığı için) gülmemem lazım..
aşağı bakıyorum
yukarı bakıyorum
garsonu çağırıyorum
garsona künefe var mı diyorum? var diyor.. getir demiyorum.. konuşmam lazım.. dikkatimin dağılması lazım.. burada mı yapıyosunuz dışardan mı getiriyosunuz vs gibi sorular sormaya başlıyorum.. bir yerde sorular o kadar çetrefilli hale geliyor ki garson yanımdan kaçıyor işini bahane ederek..
bizimkilere dönüyorum. carolinin kocası ali ortamı yumuşatmaya çalışıyor (sıvıyor) "ıııı dünya güzeli teyze (kaynanam) çok iyidir. herkes öyle der. çok iyidir. gerçekten iyidir. bakışlarında şey oluyor. bazen sert bakabiliyor. ama çok iyidir yani. hep iyidir."
çocuk 100 kelimeden oluşan monologu zarfında 90 kere "iyi" kelimesini kullanıyor..
bu sıvama işlemine iyice kopmak istiyorum. anlıyorum ki artık garson falan kurtaramayacak, ben bir gidip kahkaha atmak zorundayım.. kibarca müsaade isteyip lavobaya gidiyorum.
lavobada aptalca kahkalar atıyorum. sanki ne yani.. neyse o arada kızın biri wcden çıkıyor, pel pel bana bakıyor "iyi misiniz???" diyor..
daha da kopuyorum..
neyse diyorum ya kız beni deli sanmasın, anlatayım da rahatlayayım yoksa masaya döndüğümde yine kopucam.. kıza anlatmaya başlıyorum. alaman gelin carolinin kaynana taklidini vs gösteriyorum, kaynanın fotosunu da gösterince kızda taşlar yerine oturuyor.. kız da manyak çıkıyor ben gibi.. o da gelip carolini görmek istiyor. diyorum masadakilere wcde biriyle kanka olduğumu açıklayamam.. sen uzaktan gör..
neyse masaya dönüp efendi efendi muhabbete devam ediyorum..
haftasonu carolinle kocası yine bize geldi, kıza bir kaynana taklidi yaptırmamak için kendimi zor tuttum. ama olsun, tuttum.
neyse bayramda göreceğim global dünya güzelini (kaynana)