18imde dersaneye gidiyodum saclarimla ilgilenmek istemedigim icin katalogtan bi manken fotosu gosterip saclarimi oyle kestirmistim kisacik olmustu o bebe lastikleriyle bile toplanmiyordu dusun yani. Ama o beni daha cok uzmustu yani saclar onemli bence bi anlik gidip kisa kestirme hem mezuniyette varmis bekle mezuniyeti sonra kisalt ama zamanla mesela omuzlarinda kestir basta sonra daha kisalt. Insanlarin yorumlari da seni etkilemesin okuldaki diger kizlarda senin gibi sonucta bu surecte sana tavsiyem ailenle arani acma inan aile gibisi yok bu zamanlar gelip gecuyor sonra ilerde neden uzdum annemi babami der daha cok uzulursun
1 kere bişeye cesaret ettın mi devamı gelir:) bu arada sana cocuksu giyiniyosun dıyenler sen 25 yasında gibi giyinince de diğerleri kadınsı olmussun dıcekler..yanı bırının begendıgını asla dıgerı begenmeyecek ..önemli olan sensin senin ne düşündüğünHaha anladım işte istediğim rahatlık buKarar verip kim ne düşünürse düşünsün uygulayacak cesareti bulmak.Sağolun gerçekten yorumlar beni biraz cesaretlendirdi.
Bordo rujlara bayılıyorum ama yaş faktörü ailem tarafından öne sürülüyorÇok büyük duruyormuş.
Ben de öyleyim bir kot üzerine genelde sevdiğim bir grubun tişörtü ardından dışarıdayım.Bütün yaz böyleydim,insanlar biraz özensene diyorlardı.
Ama saçlar konusunda kesin kararlıyım kestireceğim kısacık
1 kere bişeye cesaret ettın mi devamı gelir:) bu arada sana cocuksu giyiniyosun dıyenler sen 25 yasında gibi giyinince de diğerleri kadınsı olmussun dıcekler..yanı bırının begendıgını asla dıgerı begenmeyecek ..önemli olan sensin senin ne düşündüğün
Kestir tabi.. bi daha ne zaman firsat bulacaksin hem moda sayilirrahat ve özgür ol o konuda.
Ay ben senin yerinde olsam saclarimi tam omuz hizasında dumduz kestirirdim madem yüzün küçük çok hoş olur. Hatta usturaylada kestirebilirsin onu uzun arkası kısa gibi durur.
Giyim konusuna gelince valla bende 22 yaşındayım herkes aynı şeyi diyor. Siyahtan vazgecemem asla giydigim kot tipi bellidir yada sadece siyah ve kot giyerim falan. Annem dün diyor biraz kız gibi giyin kız gibi. Ama rahat etmek önemli. Çok güzel siyah şeylerde var sonuçta :)
Kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle giyin :)
Aslında sanırım ben saç denilen şeyden nefret ettim kısalık bile değil istediğim hiç hissetmeyeyim
Siyah konusunda ben de sıkıntılıyım yazın giydiğim tişörtler hep tepki ile karşılanıyor ne yazık ki
Kesinlikle. O en yakin arkadaslarin kankalarin bile mutlaka senin icin kotu seyler dusunur dusunuyodur ama anne baba farklidir. Madem begeniyosun kestir al hevesini ama zamanla kisaltEvet adım adım kestirmek daha mantıklı sanki.Bir anda kesilince ben de şoka girebilirim sadece çevre değil.Çünkü şu an baya uzun istediğim modellerde çok kısa.
Aile önemli tabi,haklısınız ne olursa olsun aramızdaki bağdan daha önemli değil.
Bizim de var açıkçası bir senedir o yüzden bekletiyorum saçlarımı...Şimdi mezuniyet öncesi yapsam bir de kötü olursa rezil olurum korkusu var,mezuniyetten sonra da yine akrabalar falan filan...
Peki herkes beğendi mi saçlarınızı yoksa olumsuz yorumlar da duydunuz mu ?
Aslında çok farklı şeyler duyuyorum.Çünkü etrafımda çok farklı insanlar var sanırım.Benden küçük olup benden yaşça büyük gibi giyinen var,yaşıt olduğum halde yanında çocuksu durduğum da var,büyük durduğum da var.Hepsinden farklı yorumlar alıyorum tabi.Kimisi çok sade buluyor,kimisi biraz ağır.Herkesi memnun edemeyiz,doğru.
Yaa öyle deme bak bi gün gelir keşke saclarim olsaydı dersin Allah korusunda.
işte o nedenle kendin ol
o yaşlarda büyüme hevesi vardı
hepimiz makyaj yapmak süslü olmak vs isterdik
topuklu ayakkabı giyelim vs isterdik
şimdi senini iki katı yaşında kot pantolon düz bot bir body bir hırka ile geziyorum
herkes mesleğim ile görüntümü de uyuşturamıyor ama insanlar kıyafetleri ile karşılanır düşünceleri ile uğurlanır diye bir söz vardır kimse de işini kıyafetimden kaynaklı bana yaptırmaktan vaz geçmedi.
kendin ol başkasının düşüncelerine göre hareket etme
Aiyy ergenliğim geldi aklıma, ne aksi bi kızdım ya
Canım saç senin, istediğin gibi kestirebilirsin elbette. Kimsenin ne dediği de umurunda olmamalı, ancak senin de alıştığın bir çevre var ve tepkilerini tahmin edebiliyorsun. Saçtır tarzdır gibi mevzular, çevreden çok negatif yorum aldıkça ergenlikte seni yıpratmaya başlar. Hayır benim yaşımda olsan neyse de, genç kız hassasiyeti ayrı oluyor :)
Ne kadar istediğimi yaparım desen de, için için canın sıkılır yıkıcı eleştirilere...
Şöyle yapabilirsin, ufak ufak kestir saçını, kendini de alıştır hem. Beline kadarsa saçın, omuzlarında kestir. 1-2 ay sonra küt kestir. Sonra katlı kısacık kestir vb. Zaten üniversiteye de başlarsın çevren şekillenir, daha rahat olursun.
Elbette bu saç modellerini gençken deneyeceksin, belli bir yaştan sonra yakışmaz bile :)
Sadece kendine yıpranma eşiği koy. Mesela boya olaylarında temkinli ol, geri dönüşü zor yollara girme.
Vaktinde saçlarımı turuncu, mor, lacivert vb. kullandım, evlenmeden önce de kırmızımsı kızıldı... Şu an saçımda acayip beyazlanma var. Boyadan bıktım ama artık mecburi boyuyorum kendi rengine. Kremsiz kesinlikle taranmıyor saçlarım. O kadar yorulmuş ki zavallılar :) Yani bi abla tavsiyesi olarak, istediğin gibi kestir ama boyaya çok bulaşma demek istedim öyle ^_^