• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dert desen dert değil,sussam susamıyorum

dertlisezen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
2.317
11
156
Dünden beri moralim bozukmu yoksa degilmi onu bıle bilmiyorum tepkisizim sanki.
Cok ıyı anlastıgımı dusundugum kayınvalıdem,kayınpederım ve gorumcemın benden o kadar da memnun olmadıgını anladım.5,5 aylık hamıleyım bırkac aydır ben de tepkılıyım aslında içime attıgım cok sey vardı ama bu sefer tutamadım.
5,5 aylık hamıleyım,doktora ne zaman gıtsek kayınvalıdem cocugu yıne ultrasona mı sokucaksınız der durur.Onun tavsıye ettıgı doktora gıdıyordum memnun kalmayınca baska doktora gıtmeye basladım,o doktora gıtmedıgım ıcın tanıdıklarına ayıp oldugunu soyledı.Cınsıyetını ogrenmeye gıttık dort aylık oldugunda hem de aylık kontrole,2 aylık cocugun cınsıyetımı ogrenılır dedı.Hıc ılgılenmıyorlar bırsey sormuyorlar.Ben de anlatmıyorum ılgılenmıcekler dıye.Gorumcem burda uc haftadır,bebege bısıler bakıyoruz,kızımın eskılerı var ya bunları almayın dıyo,ya da verdıgı seylerın fıyatını gosterıyor bak bu kadar para odemekten kurtuldunuz fılan dıyor,organ taraması yaptırmamız lazım gorumcem ne gerek var ben kızıma yaptırmadım dıyor hatta doktoruma da bızımle geldı doktora gerek olup olmadıgını sordu.Bırsey begenıyoruz buna gerek yok dıyor.Kendısı ıse bebegıne bırsuru sey aldı hem de gereksızken,katı meyve sıkacagı yogurt makınesı,aldıgı kıyafetlerın etıketlerı ustunde kaldı gıydıremedı.Bebek arabası bakıyoruz belkı su an erken ama 7-8 aylık oldugunda odeyecek durumumuz olmayabılır dıye sımdıden almaya bakıyoruz,suna ne gerek var almayın buna ne gerek var almayın.Beşiğini ben alıcam dedı,sen nasıl ıstersın dedı donencelı fılanmı dedı benım ıcın farketmez ama eşimin şunlardan ıstedıgını soyledım.Ben ona bız daha cıkarken uyku setı almıstım esım de onun begendıgı beşiği almıstı besık o zamanlar 180 lıra artı 75 lıra yataktı heralde.Esımın begendıgı sey 300 lıra o hala ben sıze kızın beşiğini veriyim ıstersenız ya da e. nın bana aldıgı besıgın aynısından alsam ne olur daha ucuzları var dedı.Bız ona zaten al demedık kendı teklıf ettı alamıcak durumda degıl zaten.Aksam bebek arabasını kendı annemler almaya karar verdır seyaht setıyle.Onun muhabbetını yaparken esım arkadasımdan bırı 3 mılyar verms bunlara dedı.Kayınvalıdem arkadaslarınla yarıs yapmak ıcın mı alıyorsun bunları,sız tek maaslısınız artık ayagınızı yorganınıza gore uzatın havalarda ucmayın dedi.Eşimin orda demek ıstedıgı bız yıne ucuz kurtulduk anlamındaydı.Ben orda sunu beklerdım tabıkı herseyın ıyısı olsun ısterız bız sızın madden manen arkanızdayız ama yıne de dıkkatlı harcama yapın demelerını beklerdım.
Bunlardan sonra ben evde aglamaya basladım esım de kayınvalıdeme sabah ıse gıderken bırseye karısmayın zederdı agladı aksam hersye gerek yok deyıp duruyorsunuz demiş.ben gunduz onların yanına ındım yukarı cıktım yıne.Akşam eşim eve geldi bı karıs surat bıktım arada kalmaktan sen annemlere surat yapıyormussun dedı.Ne dicemi şaşırdım.
Ben surat yapıyormusum,misafir gibi davranıyormusum,bana yaklasamıyormus,Aynı seylerı ben ona hıssedıyorum kı bunu da esıme soyluyorum.Madden manen yanlarında oldugumu sanıyordum ama bunları hıssettırememısım. Annemı aradım asagı gelıcem konusalımmı dıye gorumcem actı soyledım asagı ındım.Annem benı gorunce balkona gıttı.Ben de yanına gıttım annecım konusabılırmıyız dedım.Konusalım ben ne yaptım sana sen neden boylesın dedı ben bır an kaldım bısı dıyemedım,mısafır gıbısın herseye alınıyorsun dedı.Ben de "ben de tam tersını dusunuyorum,onemsenmedıgımı hıssedıyorum kırıldıgım seylerı soyleyınce sıze basıt gelıyor soylemeyınce de zederdi surat yapıyo oluyo dedım.Sonra basta kırıldıgım seylerı anlattım o da bunlar basıt seyler dedı.Kayınpederım geldı bırbırımızı uzmeyelım bunlar kucuk seyler dedı.Arkadan gorumcem geldı sen kırılıyorsun ama karsındakılerı de kırıyorsun dedı.Sen bızı anne baba abla gıbı gormuyorsun,sen benı tanıtırken gorumcem dıye tanıtıyorsun dedı.Kayınvalıdem de sorunların varsa tedavı olman gerekıyorsa ol cok alıngansın dedı.
Baya konustuk sonra hıcbırsey yokmus gıbı devam ettık ev halımıze ben tam olarak yıne kendımı anlatamadım ustune ustluk neden benım ıcım ıcımı yıyor bılmıyorum.Sımdıye kadar yaptıklarımın degersız oldugunu dusunuyorum sanırım bilmiyorum..

canım benimm bekar olduğum için kayınvalide görümce gelin ilişkileri hakkında yorum yapmam doğru olmaz.ama sen canını sıkma canım.eşinle aran iyiyse onlara gül ve geç.bak hamilesinde.senin stresinden bebişinde etkilenmesin.
allahım analı babalı büyütsün canım.rahat olmaya çalış:teselli:

canim insanlar böyledir zordur karsindakine hatasini anlatmak anlamazlar anlamak istemezler bosver
görümcede tuhaf yani ne diye taniticaktinki:1:
bundan sonra biraz daha mesafeli dur madem sinirlerini yipratiyorlar

Ben hep yanlarında oldum,bilmiyorum neden boyle oldu arkadasım.
Aşağı ınıyorum napıyolar dıye oturuyoruz bıraz balkona cıkıp sıgara ıcıyorlar,yanlarında oturuyorum rahatsız oluyorum sigaradan ve sandalye tepesınde,içeri geçiyorum onlar kacıncı sıgarayı ıcıyorlar artık bılmıyorum orda oturuyolar.Onların da dusuncesı sen buraya gelıyorsun surat yapıyorsun bız balkondayken sen ıcerı gecıyorsun ne olur gelsen buraya dıyolar.E gelıyorum rahatsız oluyorum sandalye tepesınde daracık balkonda arka arkaya sıgara ıcıyorsunuz dedım.Hayır sen hıc yanımızda oturmuyorsun dıyolar.Merhaba dıye gırıyorum gorumcem bı karıs surat acıyo kapıyı ıcerı gecıyo hemen ama onlara gore ben surat yapar gıbı gırıyorum.Ben zorla mı ınıyorum asagı,ısım olsa bıle bı gorınıyım nabıyolar hal hatır sorıyım dıyorum.

Hamilesin ve bu dönemde hassas olman çok normal alınganda olursun darılganda onların seni alttan alması lazım bu durumda benneyaptımki Sen kafana takma bebeğini ve kendini düşün canım morilinin bozulmasına izin verme yerimseniben şu dönemde seni anlamaları gerekir :1closedeyes:

Kayınvalıdem tek basınayken de her gun calısırken de ugrardım,anlatırdım soyle oldu boyle oldu sen nabtın annecım dıye.Kacarak evlendım hıcbısı ıstemedım onlardan,gorumcemın gelınlgı bana gore yapıldı onu gıydım takı ıstemedım sorun degıl dedım.Kayınpederım ısten cıkarıldı evlıgımızın dorduncu ayında onlarla bırlıkte yasamaya basladık durumları duzelene kadar yanlarında olduk,emeklı odemesını yapamadılar gıttım bılezgımı bozdfurdum verdım.Evde cevırmenlık yaparken kurban bayramına memlekte gıdemıyorlar dıye dort gun boyunca 1 mılyarlık cevırı ısı aldım sırf onlar mutlu olsun aılelerını gorsunler dıye,o bayram kendı annemlere gıdemedım.Ama bır kere cocuklar saolsun denmedı.Gorumcem sen benı hıc aramıyorsun dedı abla sen de benı aramıyorsun bebek nasıl sen nasılsın dıye dedım.o da sen benı basın sıkısınca arıyorsun dedı esın de sen de dedı.O benden beklıyo ben ondan.

Ben hep yanlarında oldum,bilmiyorum neden boyle oldu arkadasım.
Aşağı ınıyorum napıyolar dıye oturuyoruz bıraz balkona cıkıp sıgara ıcıyorlar,yanlarında oturuyorum rahatsız oluyorum sigaradan ve sandalye tepesınde,içeri geçiyorum onlar kacıncı sıgarayı ıcıyorlar artık bılmıyorum orda oturuyolar.Onların da dusuncesı sen buraya gelıyorsun surat yapıyorsun bız balkondayken sen ıcerı gecıyorsun ne olur gelsen buraya dıyolar.E gelıyorum rahatsız oluyorum sandalye tepesınde daracık balkonda arka arkaya sıgara ıcıyorsunuz dedım.Hayır sen hıc yanımızda oturmuyorsun dıyolar.Merhaba dıye gırıyorum gorumcem bı karıs surat acıyo kapıyı ıcerı gecıyo hemen ama onlara gore ben surat yapar gıbı gırıyorum.Ben zorla mı ınıyorum asagı,ısım olsa bıle bı gorınıyım nabıyolar hal hatır sorıyım dıyorum.

benim düsüncem bunlar anali kizli seni cekistirip birbirlerini dolduruyorlar
demekki göründükleri gibi degiller yani sözde onlar seviyorda sen sevmiyorsun
bak canim bosuna üzüyorsun kendini bide hamilesin
otur evinde gitme ne yapiyorsa yapsinlar
niye gelmiyorsun derlerse
belim karnim agiriyor oturamiyorum artik, uzaniyorum evimde diceksin
koy mesafeni sen iyi niyetinle gidiyorsun ama sevilmiyorsun:1no2:

iyi niyetilerinden şüphe ettim
oğullarına sizi şikayet edeceklerine direk size sorabilirlerdi
eşinizde ayrı bi alem annemlere surat yapıyomuşsun diye
size hesap soracak
siz hamile halinizle herkese kendinizi anlatmak zorunda kalcaksınız
ben sizin durumunuzda alsam eşimden başlayarak
hizaya çekerim herkesi herkes yerini bilsin ne böyle vıcık vıcık
herkes her hakkı kendinde görür halde...

Bız yedıncı katta oturuyoruz,onlar ıkıncı katta,asansor yok.Yukarı cıkmak zor gelıyo.Cagrıyoruz yukarsı cok soguk ya da cok yorgunuz sımdı o kadar katı cıkamayız dıyorlar.Ben de cagırmıyorum,yemege kahvaltıya cagrırsak gelıyorlar cay ıcıp gıdıyorlar.Haftasonu esıme dedım annemlerı kahvaltıya alalım o da asagı ınerken soyle dıye dedım.Guzel bı kahvaltı yaptık.Gorumcem tartısmamız esnasında sen bızı bı kere caya cagırmıyorsun dedı,gecen de cagrdın sasırdım dedı.Iyı de cagıran benım zaten ama soyleyen esım.Ben sıze gelmek ıstemıyorum,Ben gelınce ya ıkınız tartısmıs oluyorsunuz ya da bırınız bı koltukta dıgerınız bı koltukta oturuyorsunuz dedı.Pazar gunu geldı cay demledık fılm koyduk esım daha basınmda uyudu ben onunla ızledım onu soyledı heralde bılmıyorum artık.Bıze daha once mısafır gelmıs kendı evımıze,ıkı kız arkadas 20 yıllık komsuları bekarlar,ayaga kalkmamısım :S Ben mısafırımı kapıda karsılarım,esıme de bunu soylemısler esım de ben senın boyle bısı yaptıgını hatırlamıyorum ama sasırdım dedı.Etrafımızda ınsan kalmıcak yakında senın yuzunden dedı :(

Bız yedıncı katta oturuyoruz,onlar ıkıncı katta,asansor yok.Yukarı cıkmak zor gelıyo.Cagrıyoruz yukarsı cok soguk ya da cok yorgunuz sımdı o kadar katı cıkamayız dıyorlar.Ben de cagırmıyorum,yemege kahvaltıya cagrırsak gelıyorlar cay ıcıp gıdıyorlar.Haftasonu esıme dedım annemlerı kahvaltıya alalım o da asagı ınerken soyle dıye dedım.Guzel bı kahvaltı yaptık.Gorumcem tartısmamız esnasında sen bızı bı kere caya cagırmıyorsun dedı,gecen de cagrdın sasırdım dedı.Iyı de cagıran benım zaten ama soyleyen esım.Ben sıze gelmek ıstemıyorum,Ben gelınce ya ıkınız tartısmıs oluyorsunuz ya da bırınız bı koltukta dıgerınız bı koltukta oturuyorsunuz dedı.Pazar gunu geldı cay demledık fılm koyduk esım daha basınmda uyudu ben onunla ızledım onu soyledı heralde bılmıyorum artık.Bıze daha once mısafır gelmıs kendı evımıze,ıkı kız arkadas 20 yıllık komsuları bekarlar,ayaga kalkmamısım :S Ben mısafırımı kapıda karsılarım,esıme de bunu soylemısler esım de ben senın boyle bısı yaptıgını hatırlamıyorum ama sasırdım dedı.Etrafımızda ınsan kalmıcak yakında senın yuzunden dedı :(

ohooo kizicam bak simdi tamam dertlisin icini döküyosun buraya ama
yahu okadar yorum yaptik bi insan der haklisiniz yada yok hakli degilsiniz
arkadasim sen kendin caliyon kendin oynuyon-tatlicadiarzu-
biz ne diyoz sen hala söyle yaptilar böyle yaptilar
yeter diceksin kimse hayatima karismasin artik bukadar
:umursamaz:
alooo zederdi duyuyonmu bizi

ne olursaolsun ne yaşanırsa yaşansın bu k.valide görümce k.peder üçgenine 3 maymunu oynayacaksın.eşin için evinin huzuru için görmezlikten geliceksin pek cok şeyi.hep susucaksın demiyrm tabi ama iyi geçinmeye olumlu görmeye çabalıycaksın herşeyi.ben evleneli 2 ay bitmek üzere ama bu süre zarfında öğrendimki bu işin raconu buymuş:hulya:

Ben aldım basımı gıdıyorum yenı farkettım :kedi: Haklısınız kırmızı donlu kız belkı de cok soktum hayatıma onları.
Ben kendımı su an cok suclu hıssedıyorum boyle gostermısım kendımı dıyorum canım ama bı taraftan da uzuluyorum.Esım arada kalmasa soylıcem hayatıma karısmayın dıye bu sefer o kızacak oyle bırsey soyledıgım ıcın.Asagı ınme dıyorsun ya, bu sefer de bugun zederdı bı kere bıle asagı ınmedı dıcekler esıme.Esım senın davranısların yuzunden etrafımızda ınsan kalmıcak yakında dıyo bı de ben hayatımıza karısmayın dersem tepkısını tahmın edebılıyorum.Ama kırıldıgımı da anlamalarını ıstıyorum,bu dedıgm de komık gercı kırıldıklarımın basıt oldugunu soyleyecekler

Belliki eşini doldurmak için elinden geleni yapıyoır kayınvaliden
Bence çok fazla umursama . . ne kimse seni nede sen kimseyi sevmek veya çağırmak zorunda değilsin evine. .
Senin bebeğne veya evine alacağın şeylerede karıştırtma . . Benim heveslerim ve hayallerim war istediğim herşeyi alıcam de kapat konuyu

Ben aldım basımı gıdıyorum yenı farkettım :kedi: Haklısınız kırmızı donlu kız belkı de cok soktum hayatıma onları.
Ben kendımı su an cok suclu hıssedıyorum boyle gostermısım kendımı dıyorum canım ama bı taraftan da uzuluyorum.Esım arada kalmasa soylıcem hayatıma karısmayın dıye bu sefer o kızacak oyle bırsey soyledıgım ıcın.Asagı ınme dıyorsun ya, bu sefer de bugun zederdı bı kere bıle asagı ınmedı dıcekler esıme.Esım senın davranısların yuzunden etrafımızda ınsan kalmıcak yakında dıyo bı de ben hayatımıza karısmayın dersem tepkısını tahmın edebılıyorum.Ama kırıldıgımı da anlamalarını ıstıyorum,bu dedıgm de komık gercı kırıldıklarımın basıt oldugunu soyleyecekler

hele sükür duydun :1:
hamilesin sen oran buran biyerlerin agriyabilir hergün inmek zorunda degilsin
esinede anlat güzelce sürekli elestirilmekten biktim artik kendilerine ceki düzen versinler
mesafeyi koyucaksin baska cözüm yok
anlamazlar seni kirilmissin filan
kas yapayim derken göz cikaracaksin kendimi kanitliyayim derken iyice lackalasacak kaynananla görümcenle aran
hatalarini anlamiyorsa kendini geri cek belki ozaman anlarlar

Hamile hamile yaşadıklarınıza üzüldüm doğrusu.
ben her zaman arada resmi samimiyetin olması taraftarıyım,
hiç kimse sizi yönlendiremez,eviniz ayrı,zevkleriniz ayrı,ihtiyaçlarınız ayrı,
ama o kadar içli dışlı olmuşsunuz ki,artık bebeğinize almanız gerekenleri,
ya da almamanız gerekenlere bile onlar karar vermeye başlamış...
elbette akrabadır,fikir verebilir sadece ama sizi yönlendiremez..
onlar ne isterse tamam deseydiniz,sizde ala gelin olmayacaktı,
ama karşı çıktığınız için sizin tedaviye ihtiyaınız olduğunu da söyleyecek kadar
ayıp etmişler...
Bence onlar için evinizdeki huzuru bozmayın,karnınızdaki bebeği ve kendinizi üzmeyin,
belkide bu yaşadıklarınız sizin için bir fırsat,
tam araya mesafe koymak için bir zaman..
dediğim gibi başkalarını mutlu etmek için,kendinizi mutsuz edecekseniz eğer,
bırakın kimse sevmesin sizi,kötü gelin olun ama eşinizle
çocuğunuzla huzurlu ve mutlu olun...

Belliki eşini doldurmak için elinden geleni yapıyoır kayınvaliden
Bence çok fazla umursama . . ne kimse seni nede sen kimseyi sevmek veya çağırmak zorunda değilsin evine. .
Senin bebeğne veya evine alacağın şeylerede karıştırtma . . Benim heveslerim ve hayallerim war istediğim herşeyi alıcam de kapat konuyu

Ben yıne de onlar deneyımlı deyıp dınlıyorum,kulak ardı etmıyorum.Aynı apartmanda yasamasak belkı de boyle olmazdık dıyorum canım.Her gun aman ugrayım dıyorum,Inınce burnumdan gelıyor pof:bbo:

ben en çok kayınvalidenizin sorunların varsa tedavi ol lafına takıldım.
bunu neden dedi ki?

Hep surat yapıyorum hep bısılere uzuluyor gıbı gorunuyorum ve de herseye alınıyorum dıye dedı.Icıne mı kapanıksın normal halınmı boyle tedavı olman gerekıyorsa ol dedı.Psıkolojık sorunlarım oldugunu dusunuyor sanırım.Acaba var da ben mı farkında degılım,taktıgım seyler cokmu kucuk.

bencede ne demek tedavi ol. hamilesin bu dönemde kendileri anlayışlı olsun. bence hatayı onlara yakın ev tutmakla yapmışsın. eninde sonunda yüz göz olunuyor yakındaysan. fırsatın varsa uzağa taşın ve eşininde seninde onlardan farklı bir hayatınız var artık. hayatının merkezine seni eşini ve bebeğini koy. onlarıda çok sallama. ne deseler tamam de geç ama bildiğini oku. yani siyasetçi ol biraz. yaptığın iyiliklere gelince bu zamanda anneler babalar kardeşler unutuyor yapılan iyiliği, görümcen kaynanandan vefa bekleme. sonradana ah diyeceğine baştan yapma iyiliği. yani gerçekten ihtiyaçları olsa ne ala. ama onları bayrama tatiline gönderecem diyede çeviri yapıp kendinde annende olma. yani bu iyi niyet bile değil kusura bakma ama saflık.

hele sükür duydun :1:
hamilesin sen oran buran biyerlerin agriyabilir hergün inmek zorunda degilsin
esinede anlat güzelce sürekli elestirilmekten biktim artik kendilerine ceki düzen versinler
mesafeyi koyucaksin baska cözüm yok
anlamazlar seni kirilmissin filan
kas yapayim derken göz cikaracaksin kendimi kanitliyayim derken iyice lackalasacak kaynananla görümcenle aran
hatalarini anlamiyorsa kendini geri cek belki ozaman anlarlar

Senın dedıgını cok yapmak ıstıyorum canım ama dedıgını dn yapmayı dusunuyordum sabah ınmıcektım ama neye kırıldıgımın farkında bıle degıllermıs megersem.Esım annemle o konuyu sabah konusmus,o sabah benı kahvaltıya cagırdı dıyebılırdı boyle bırseye kırılmıssın dıye onu da demedı.Bunda kırılcak bısey yok demıs zaten esıme.Bugun hıc asagı ınesım yok ama kendımı ınmek zorunda hıssedıyorum.Şimdi inmesem dıcekler dun o kadar konustuk dedıklerımız bı kulagından gırdı dıgerınden cıktı dıcekler.Aksam esım ugrıcak oraya buyuk ıhtımalle aksamın bı ozetlemesı yorumu yapılır bugun zederdı asagı ınmedı lafı edılır. Aksama yıne aynı terane.

Back
X