" Dert Bizde, Dermanda Bizde " Diyen Bayanlar Topiğimize Buyrun..

turp ve balı nasıl vercem canım. açıklar mısın zahmet olmaz sa.şimdi sen aşure yemekten aıklama yapmaya fırsat bulaman daaaaa

zevkle anlatırım şimdi siyah turp alıyosun , kabak dolması yaparken kabağı oydığun gibi tamamen oymuyosun dibi kalıyo turbun,bardağın içine koyup oyduğun turpun içine bal koy ağzına kadar sabaha kadar o kabak gibi tamamını oymadığın turptan o bal akacak..onu kızına kahvaltı yaptırmadan ver günde bi kaç kaşık ver ... ben küçükken çok bronşit olurdum..ciğerlerimden sesler gelirdi hastane hastane dolaştırırdı annem beni iştahsız illet bişeydim.. ama annem bunu birinden öğrenmiş yaptı bana çok iyi gelmiş... hemen yap hayatım

allah razı olsun bacım benimde buzlukta var kavurmam :KK19:

ama tarifi geç verdin o yüzden aşuremden ayrılamam bunu isteme:KK20: :KK24:

oh sade daha güzel de bu hazırlar çok tatlı oluyo tarçın attım içine :21: farketmedi çok tatlı :KK31:

terram nooldu anacım :KK51:

gıııızzzzzzzzzzz budu budu turp ve bal tarifi istedim hala tık yok. yine mi aşureyle aşk yaşıyosunn yawwwwwwwwwww

bn sana yazmadımkı ama asurecı guzele yazdım noldu bana ya:KK53::KK52::KK52:

sirke dokandı sana :KK53:

kilo konusunda konuşmak istemiyorum :KK45: annem arkadan ağlarlar ye dedi yedim:KK19: kimseleri ağlatmadım arkamdan:KK20: biraz balık etlide olabilirim ayrıca ama kilo konusunda konuşamiyciimm:KK20:

kızlar masadan kalktım aşure almak için mutfağa gidiyodum dünkü gazetede yanımda hiç dikkat eatmemiştim bi de ne göreyim ilk sayfadaki başlık ne biliyo musunuz?

AŞURELİ UYARI :KK1: posta gastesi inanmayan dünkü gazeteye baksın :26:

terra nirdesin, yine wc ye gittin gızzzzzzzzzz, ulennn biri wcden çıkmaz, biri aşurden vazgeçmez, birinin aklı havlarda, napcaz böleeeeeee

budu benim kız hem ishalmiş kem kusuomuş şimdi aradım evi.banada bi önerin varmı 5 yıllık anneyim hala çocuk kusarken kendimden geçiyorum..:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

sirke dokandı sana :KK53:

kilo konusunda konuşmak istemiyorum :KK45: annem arkadan ağlarlar ye dedi yedim:KK19: kimseleri ağlatmadım arkamdan:KK20: biraz balık etlide olabilirim ayrıca ama kilo konusunda konuşamiyciimm:KK20:

kızlar masadan kalktım aşure almak için mutfağa gidiyodum dünkü gazetede yanımda hiç dikkat eatmemiştim bi de ne göreyim ilk sayfadaki başlık ne biliyo musunuz?

AŞURELİ UYARI :KK1: posta gastesi inanmayan dünkü gazeteye baksın :26:

budu tarif için sağol da ben anlamdım. turpu oyupta nerseinden bal akacak. bu arada fazla kilolarını bana yolla. ben alırım seve seve. terrayı gören var mı

budu benim kız hem ishalmiş kem kusuomuş şimdi aradım evi.banada bi önerin varmı 5 yıllık anneyim hala çocuk kusarken kendimden geçiyorum..:KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

ay kurban olurum ben kıyamaaam canım benim küçük yiğenlerim var, annem onlar hasta olunca adaçayı verirdi bolbol nane kaynatırdı bide karanfili kaynatıp biberona doldururdua azcıkta şeker atardı çay sanıp içerler hala bunların iyi olduğunu biliyorum bide ablam elma sirkesiyle gargara yaptırır hasta olduklarında çok geçmiş olsun :KK50:

budu tarif için sağol da ben anlamdım. turpu oyupta nerseinden bal akacak. bu arada fazla kilolarını bana yolla. ben alırım seve seve. terrayı gören var mı

şöyle anlatayım turbu al siyah olsun
güzelce yıka,
kabuğunu soyma,
baş kısmını kes kabağı oyuyosunya tamamen delmemek burdaki amaç, kabak gibi oy,
oyduğun yere diyelim kabağı oyup nasıl dolmalık içi koyuyoruz ya,
sende turbun içini tamamen balla doldur, onu bi su bardağının içine otuttur doldurduğun kısım üstte sabah o balın o turptan süzülüp aşağıya aktığını göreceksin bunu kızına gün boyu içir sık sık yap bu tarifi şifa şifa

şimdi anlamadığın kısmı sor bidaha anlatayım.

derinin annesi haşlanmış patates yedirin. hem isale iyi gelir hemde mideyi rahatlatır. ben kaçıyom kızlar. hepinizi öpüyorum .duru uyandı, onu giydirip, komşuma geçiyorum. kek yiyecezde. sabah görüşürük.

şöyle anlatayım turbu al siyah olsun
güzelce yıka,
kabuğunu soyma,
baş kısmını kes kabağı oyuyosunya tamamen delmemek burdaki amaç, kabak gibi oy,
oyduğun yere diyelim kabağı oyup nasıl dolmalık içi koyuyoruz ya,
sende turbun içini tamamen balla doldur, onu bi su bardağının içine otuttur doldurduğun kısım üstte sabah o balın o turptan süzülüp aşağıya aktığını göreceksin bunu kızına gün boyu içir sık sık yap bu tarifi şifa şifa

şimdi anlamadığın kısmı sor bidaha anlatayım.

delüüüüüüü karu seni. anladım şimdikkkk.merciiiii.öperimmmm

ay kurban olurum ben kıyamaaam canım benim küçük yiğenlerim var, annem onlar hasta olunca adaçayı verirdi bolbol nane kaynatırdı bide karanfili kaynatıp biberona doldururdua azcıkta şeker atardı çay sanıp içerler hala bunların iyi olduğunu biliyorum bide ablam elma sirkesiyle gargara yaptırır hasta olduklarında çok geçmiş olsun :KK50:

bu otların hepsini birlikjtemi kaynatcam ayrı ayrı mı kısss.daha çok bozmayayım bide çocuğun motorunu yanlış anlayıpta:):):):)

X