Dershanecilik hakkında

Bu nedenle sana tavsiyem kpss ye yönel ve atanmak için tüm gücünle çalış. Memurların sosyal hakları çok daha iyi. Sigortam yatırıldı mı derdin yok, maaşımı zamanında yatiracaklar mi endişen yok. Ilerde evlenirsin hafta sonu tatilin olur. Bebeğin olsa 16 hafta ücretli izin hakkın var. Dhanedeki arkadaşım 40 günlük bebeğini bırakmak zorunda kalmıştı. Kaldı ki ben ne kadar karşı olsam da dhaneler kapatılıyor. Is garantisi olan bi alan değil artık maalesef.

Son düzenleme:
Merhabalar ;
Ben çiçeği burnunda mezun olmasına 2 hafta kalmış bir Matematik Öğretmeniyim .
Ankara'da adı duyulmuş bir dershaneyle yarın görüşmeye gideceğim . Bu kadar çabuk olmasının nedeni de referans olan tanıdığım hocamın bilgime ve çalışkanlığıma güvenmesi . Yoksa böyle bir dershaneyi rüyamda görürdüm ancak .
bugüne kadar bir evin bir kızı el bebek gül bebek büyütüldüm . Bir anda çalışma ortamına gireceğim . Korkuyorum . Taşı sıksam suyunu çıkarırım çalışmakta sıkıntım yok ama patronların , deneyimli hocaların beni ezmesinden tedirgin oluyorum .
Çünkü bilgi anlamında bir problem kolay kolay yaşamam . Full matematikle ÖSS'ye girdim ALES'te 1 yanlış yaptım falan .

Şimdi sorum şu ; özellikle dershanede çalışan meslektaşlarım deneyiminiz , çalışma saatleriniz , aldığınız para nasıl acaba yarın ona göre konuşayım bir fikir edineyim de .
Çok teşekkür ederim şimdiden :)

Merhabalar. Ben 3 sene eşin de 4 sene dersanede çalıştı. Maaşlar ilk seneden 1850 olarak başlıyor bizim çalıştığımız dersane zincirinde. Matematikçiler çok yoğun oluyor. Ben ygs kısmında geometriciydim eşim oks kısmında matematikçi. Eğer gerçekten matematiğe aşıksan dersane seni geliştirecek tek yer. Dersaneler kapanmıyor bu arada farklı kurslar şekline dönüşüyor. Eşim ciddi anlamda çok seviyor matematiği başka bi iş yapamam diyor. Şu an çok ünlü bi kolejde matematik olimpiyatçısı. Madalya üstüne madalya alırlar. Çünkü severek yapıyor işini. Ben o kadar sevmiyorum öğretmenliği açıkçası o yüzden bana yükmüş gibi geliyor.

Eğer görüşmeye gidecekseniz bi kere hiç acemi havasında gitmeyin araştırma yapıp kararlı gidin. Onlar yine de işin kurtutur da neyse. Benim bildiğim hiç bir yerde sigorta maaş üzerinden yatmaz çünkü vergiler aşırı yüksek,dönemez o müessese. Velhasış sormak istediğiniz bişey olursa sorabilirsiniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kimya öğretmeniyim ,atamaların en az olduğu bölümlerden biri hırs yaptım ilk yetmişe girerek atandım .dersane stresine dayanmazdım.sende öyle yap

Merhabalar tekrar
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için .
Dershanenin genel müdürüyle görüştüm . Evime çok yakın bir şubesinde çalışmayı teklif ettiler .
Haftanın 5,5 günü . Lise 1 2.sınıfların dersine gireceğim geri kalan zamanda da bireysel ve sınıf etüdlerine gireceğim .
Günde 10 saat çalışacağım ortalama . Teklif edilen maaş 1200 lira.
Bir sınava tabii tutuldum . 60 soruluk . 57 tanesini doğru yanıtlandırınca aldılar tabii
Sizce bu çalışma koşullarına karşılık teklif edilen maaş nasıl ?

Merhabalar tekrar
Dershanenin genel müdürüyle görüştüm . Evime çok yakın bir şubesinde çalışmayı teklif ettiler .
Haftanın 5,5 günü . Lise 1 2.sınıfların dersine gireceğim geri kalan zamanda da bireysel ve sınıf etüdlerine gireceğim .
Bir sınava tabii tutuldum . 60 soruluk . 57 tanesini doğru yanıtlandırınca aldılar tabii

Günde on saat mi:53: 1200 lira alacaksan devlette ücretli öğretmenlik yap, yakın ücreti alırsın ama daha az tempon olur.

Merhabalar tekrar

Ya bence çok az biz 2000-2500 lira alıp 5,5 gün çalışıyoduk. Haftada da 24 saat dersim oluyodu. Bazı yerler insanı köle gibi kullanıyolar

Merhabalar tekrar

1200 şimdi ( şu an öğrenci olduğunuzdan.) iyi bir ücret gibi gözükse de yaklaşık 3 - 4 ay sonra az gelecek :(

hakkınızda hayırlısı...

Ya bence çok az biz 2000-2500 lira alıp 5,5 gün çalışıyoduk. Haftada da 24 saat dersim oluyodu. Bazı yerler insanı köle gibi kullanıyolar

1200 şimdi ( şu an öğrenci olduğunuzdan.) iyi bir ücret gibi gözükse de yaklaşık 3 - 4 ay sonra az gelecek :(

hakkınızda hayırlısı...

Aslında haklısınız ama dershanecilik işi zor ilerleme kaydetmek için başlarda düşük ücretlerle çalışmak durumunda kalınıyor malesef

Aslında haklısınız ama dershanecilik işi zor ilerleme kaydetmek için başlarda düşük ücretlerle çalışmak durumunda kalınıyor malesef

dershanelerin kapatılma durumları olmasa hadi derdim deneyim elde et maaşın yükselir ancak dershaneler kapanınca ne olacağın meçhul.

bence illaki para kazanmalıyım gibi bir durumun yoksa bir yıl düzenli bir şekilde kpssye çalış atan rahat et derim.

öğretmen değilim ancak öğretmen olsam hedefim kpss olurdu.

5.5 gün 10 saat hem ders hem etüt 1200 tl az sayılır.

seni anlıyorum mezun olur olmaz çalışıyım para kazanıyım diyorsun ama biraz sabret daha güzeli olsun bence.:34:

dershanelerin kapatılma durumları olmasa hadi derdim deneyim elde et maaşın yükselir ancak dershaneler kapanınca ne olacağın meçhul.

bence illaki para kazanmalıyım gibi bir durumun yoksa bir yıl düzenli bir şekilde kpssye çalış atan rahat et derim.

öğretmen değilim ancak öğretmen olsam hedefim kpss olurdu.

5.5 gün 10 saat hem ders hem etüt 1200 tl az sayılır.

seni anlıyorum mezun olur olmaz çalışıyım para kazanıyım diyorsun ama biraz sabret daha güzeli olsun bence.:34:

Dershaneler kapatıldıktan sonra okullaşma sürecine girilecek . Bakarsınız bir özel okulda başlarım sonrasında da :)

Merhabalar ;
Ben çiçeği burnunda mezun olmasına 2 hafta kalmış bir Matematik Öğretmeniyim .
Ankara'da adı duyulmuş bir dershaneyle yarın görüşmeye gideceğim . Bu kadar çabuk olmasının nedeni de referans olan tanıdığım hocamın bilgime ve çalışkanlığıma güvenmesi . Yoksa böyle bir dershaneyi rüyamda görürdüm ancak .
bugüne kadar bir evin bir kızı el bebek gül bebek büyütüldüm . Bir anda çalışma ortamına gireceğim . Korkuyorum . Taşı sıksam suyunu çıkarırım çalışmakta sıkıntım yok ama patronların , deneyimli hocaların beni ezmesinden tedirgin oluyorum .
Çünkü bilgi anlamında bir problem kolay kolay yaşamam . Full matematikle ÖSS'ye girdim ALES'te 1 yanlış yaptım falan .

Şimdi sorum şu ; özellikle dershanede çalışan meslektaşlarım deneyiminiz , çalışma saatleriniz , aldığınız para nasıl acaba yarın ona göre konuşayım bir fikir edineyim de .
Çok teşekkür ederim şimdiden :)

Son durum :

Merhabalar tekrar

canım başlangıç için fena deil...ya bide dersaneler kapanmıor muydu:18:

Dershaneler kapatıldıktan sonra okullaşma sürecine girilecek . Bakarsınız bir özel okulda başlarım sonrasında da :)

bu işler tabi kader kısmet şans bilemeyiz. eğer tanıdıkların falan da varsa neden olmasın? özel sektörde tanıdıksız işler zor yürüyor.

hele ki dershaneler kapatılınca bir sürü dershane hocası işsiz kalıcak. haliyle hepsi özel okullara girmeye çalışacak. ve içlerinde senden daha deneyimliler olacak. mesela niye onları değil de seni alsınlar? yanlış anlama seni almazlar demiyorum ama girmen zor diyorum.

burada iki önemli etken var. biri şans biri tanıdık. mesela dershaneye bir hocanın aracılığıyla girmişsin (sadece onun sayesine girmişsin demiyorum ama onun da pozitif etkisi olmuştur) eğer öyle tanıdıkların varsa olabilir.

şunu diyorsan benim çalıştığım dershane okul olacak o konuyu tam bilmiyorum ama şartları düzenlemeleri derken zaman alabilir.

diğer yandan paraya çok ihtiyacın yoksa yani ailenle yaşıyorsan her şansını deneyebilirsin.

tam işin içinde olmadığım için bilemiyorum. umarım doğru kararı verirsin. hakkında hayırlısı olsun.

Günlük 10 saate 1200 TL az değil mi. Gerçi dersanelerde boyle başlayıp maaş yukseliyo diye duymuştum ama yoğunluk hic azalmiyo sanirim. Bence orda cevre yapip ufaktan özel derse kay :):)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaşlar bende yeni mezunum işe başlayacağım sorum olacak bu sözleşme belirtilen tarihten önce ayrıldığında tazminat parası ödenio mu onlar atarsa böyle bişey yok ama tek taraflı sözleşme geçeli olur mu ki

Canım hayırlı olsun Bende senin gibi günde 10 saat çalıştım bi ara Verdikleri para da zaten çoğu gün içi yemek yol anca karşılıyor Bence yazık etme kendine Oyurup KPSS ye çalış Ben 2 ay çalıştım Sonra bu kararı aldım Şükürler olsun atandım Dershane sadece aklımı başıma getirdi Emek sömürüsü resmen

Back
X